fbpx

Swimbikerun.gr Stories: Isabel Bleyen

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ματαιοδοξίας, μέρος Β´

Η Isabel Bleyen, 5η στο Age Group F40-44 στο IRONMAN Copenhagen 2019, είναι η σημερινή καλεσμένη στο Swimbikerun.gr Stories. Μετά την αποκάλυψη σε σχετικό άρθρο τον περασμένο Αύγουστο για τα γεγονότα της Κοπεγχάγης και την παρέμβαση του swimbikerun.gr, η οργανωτική επιτροπή του IRONMAN Copenhagen διόρθωσε τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα στην διαδικασία του slot allocation ceremony (που αρχικά δεν είχε αντιληφθεί) και ειδικότερα στο AG F40-44, δίνοντας το δικαίωμα (έστω και καθυστερημένα) στην Isabel Bleyen να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IRONMAN 2019 στη Χαβάη, κάτι που η ίδια όπως αναμένονταν, αποδέχτηκε αμέσως.

Πλήρης δικαίωση για την ομάδα του swimbikerun.gr, άρθρο για το οποίο δέχτηκε την μηνυτήρια αναφορά από την ερασιτέχνη αθλήτρια τριάθλου (με επιδόσεις όμως επαγγελματία), αρχιτέκτων και μητέρα 3 ανήλικων παιδιών, όπως η ίδια η κυρία Κ.Συντζανάκη, αυτοαποκαλείται στην μήνυσή της.

Δείτε σε παραγωγή Thrakomac τον τρόπο με τον οποίο εξιστορεί η Isabel Bleyen τα αναμφισβήτητα γεγονότα, το παράπονό της ότι δεν κατάφερε ποτέ (ακόμη και μέχρι τώρα) να αποκτήσει το περίφημο “token”, όπως επίσης δεν μπόρεσε να έχει ποτέ αυτά τα δύο λεπτά της δημοσιότητας που της αναλογούσαν, στο πάνελ των απονομών.. Που να ήξερε κιόλας ότι θα … έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική:

8 thoughts on “Swimbikerun.gr Stories: Isabel Bleyen”

 1. Σε ελεύθερη μετάφραση, η Isabel Bleyen στο 9:40 της συνέντευξης λέει πως «τέτοια συμπεριφορά είναι εντελώς ανήθικη καθώς, πριν κάποιος πει ναι στο slot κι ανέβει στη σκηνή οφείλει να έχει σκεφτεί σοβαρά και να είναι αποφασισμένος πως πράγματι σκοπεύει να πληρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να πάει στην Kona, αλλιώς (όπως ορίζουν οι κονονισμοί) οφείλει να παραχωρήσει το δικαίωμα στον αμέσως επόμενο να πάρει το slot και να ταξιδέψει εκείνος την Kona». Άραγε η εμπλεκόμενη ελληνίδα ερασιτέχνης αθλήτρια του τριάθλου που, όπως η ίδια ισχυρίζεται, έχει επιδόσεις επαγελματία (sic) θα τολμίσει να μηνύσει και την Isabel Bleyen για συκοφαντική δυσφήμιση; Πολύ αμφιβάλω.

  Reply
 2. Άρα ούτε λίγο ούτε πολύ είπατε την κοπέλα (δεν την γνωρίζω) ματαιόδοξη και σε ‘’ελεύθερη μετάφραση’’ ανήθικη σύμφωνα με το σχόλιο, γιατί χάρηκε με το χρόνο της είναι που είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία της, έβγαλε φωτογραφίες και στη συνέχεια (ή κάποια στιγμή υποθέτω) ενημέρωσε την ironman ότι δεν πρόκειται να πάει.
  Μου έκανε εντύπωση με τι θέρμη υποστηρίζεται το brand name ironman και βλέπω η πλειονότητα των άρθρων έχει να κάνει με τους αγώνες που διοργανώνει η ποιός έχει συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα ή τον άλλο αγώνα ή σε πόσους αγώνες έχει λάβει μέρος συνολικά ή σε ένα έτος….κτλ.
  Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι αναφέρονται είναι καλοί αθλητές ή και εξαιρετικοί θα έλεγα, αλλά επίσης είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ακόμη περισσότεροι που μπορούν να κάνουν ακόμη καλύτερους χρόνους αλλά δεν πηγαίνουν λόγω κόστους….για να κάνεις 2 αγώνες (πχ ακούσαμε για S.Africa , Far East, Ευρώπη με τελικό στην Hawaii ή του χρόνου New Zealand… )χρειάζεται να έχεις €10000 για 2 βδομάδες, μα για σκεφτείτε για κάποιους αυτό είναι ετήσιο εισόδημα…. Ίσως αυτό είχε κατά νου η γυναίκα και αρνήθηκε την επίδειξη της diamond credit-card της…..
  Δεν είδα ποτέ να γράφεται τα κακώς κείμενα πχ η ironman να λέει «συγχαρητήρια κέρδισες το slot πρόκρισης άρα κερδίζεις τη συμμετοχή σου δωρεάν» αλλά τι λέει …για περάστε με την πιστωτική σας για να πάτε (και αρκετά χρήματα θα έλεγα για αυτά που προσφέρει)…μην τυχόν και χάσει σε χρήματα από τις προκρίσεις στον τελικό…ωραία πρακτική …και εσείς το κάνατε μέγα θέμα γιατί θα χάσει η επόμενη τον τελικό, σιγά μην αφήσει η ironman να χαθούν χρήματα και οι 50 πρώτοι/ες να αρνηθούν θα ρωτήσει τον/την 51 ο/η. Από ενημέρωση άλλο τίποτα , βροχή έρχονται τα email με συνεχή ενημέρωση για επόμενους αγώνες, για shopping, κτλ (ούτε ο Κωτσόβολος δεν στέλνει τόσα email).
  Κοινώς …πως το λέμε εδώ στη Ελλάδα οι άνθρωποι είναι δραχμοφονιάδες .
  Πάντως για να κλείσω… γιατί κουράστηκα εγώ, μια συμβουλή αν μου επιτρέπεται, θα προτιμούσα να έβλεπα περισσότερα άρθρα για το τρίαθλο στην Ελλάδα και τους αγώνες που γίνονται εδώ, γιατί με τα χάλια που έχουμε με τις ομοσπονδίες (από την μια η ΕΟΤΡΙ {ΕΟΤΑ την λέω εγώ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ} και από την άλλη η επίσημη του πεντάθλου που δεν ξέρουν τι τους γίνεται) δεν θα υπάρξει ανάπτυξη σε ένα τόσο ωραίο άθλημα.
  ΥΓ: Υποστηρίζω το ironman αλλά στην Ελλάδα μόνο, σαν αθλητικό/τουριστικό προϊόν, μόνο καλό κάνει, όπως και κάθε αγώνα που γίνεται στην πατρίδα μου, αν ξέφυγα λίγο από το θέμα συγχωρέστε με….

  Reply
  • Αγαπητέ κύριε Μεγακλή

   Προφανώς δεν διαβάσατε το σχετικό άρθρο γι αυτό υποθέτω δεν γνωρίζετε τη διαδικασία. Η κ. Συντζανάκη όμως τη γνώριζε επ’ ακριβώς, αλλά για τους λόγους που αναφέρθηκαν επέλεξε να κάνει τα δικά της, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεων της στις υπόλοιπες συναθλήτριές της. Αυτό που αναφέρετε στο σχόλιο σας “…στη συνέχεια (ή κάποια στιγμή υποθέτω) ενημέρωσε την ironman ότι δεν πρόκειται να πάει” είναι αστείο.

   Κανείς δεν αρνήθηκε πως το Ironman brand είναι μια μεγάλη επιχείρηση που σκοπό έχει το κέρδος. Αλλά για σκεφτείτε, στους αγώνες στους οποίους εσείς έχετε λάβει μέρος, δεν σας ζητήθηκε κάποιο αντίτιμο συμμετοχής; Ο κάθε διοργανωτής το ορίζει σε όποιο ύψος αυτός θέλει και είναι δική μας επιλογή αν θα θέλουμε να συμμετέχουμε. Εσείς θα θέλατε να δουλεύατε για κάποιον δωρεάν; Άρα γιατί να σας πει η Ironman: «συγχαρητήρια κέρδισες το slot πρόκρισης άρα κερδίζεις τη συμμετοχή σου δωρεάν»;

   Είναι σεβαστή η απόφασή σας να μην θέλετε να συμμετέχετε σε αγώνες Ironman στο εξωτερικό,όπως και το ότι βρίσκετε το κόστος συμμετοχής πολύ υψηλό (συμφωνώ κι εγώ). Αλλά από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να λάβει μέρος, οφείλει να τηρεί τους κανονισμούς του εκάστοτε διοργανωτή, όχι μόνο για την ασφάλεια και το fair play κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και για τις υπόλοιπες διαδικασίες όπως είναι το Kona Slot Allocation την επόμενη μέρα του αγώνα για την περίπτωση των αγώνων του brand Ironman. Για εσάς η συμμετοχή στην Χαβάη μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, για άλλους όμως είναι όνειρο ζωής. Κι αυτό σεβαστό.

   Καλύτερα ας σταματήσω εδώ για να μην κουράσω παραπάνω μιλώντας για πράγματα που έχουν ειπωθεί επανειλημμένως.
   Κρατήστε μόνο δύο πράγματα από όλη αυτή την υπόθεση:

   1. Το swimbikerun.gr μηνύθηκε από την κ. Συντζανάκη για ένα άρθρο του που περιγράφει μια παράβαση κανονισμών την οποία η ίδια διέπραξε, έχοντας απόλυτη γνώση της διαδικασίας και μη λαμβάνοντας υπ’ όψην τη γνώμη άλλου Έλληνα παρεβρισκομένου στην αίθουσα που προσπάθησε μάταια να την μεταπείσει.

   2. H Isabel Bleyen δεν θα πήγαινε ποτέ στην Kona αν το swimbikerun.gr team δεν είχε εμπλακεί στην υπόθεση. Να είστε σίγουρος γι αυτό!

   Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

   Reply
  • Αγαπητέ κ.Μεγακλή καλημέρα σας,

   Καταρχήν πραγματικά σας ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σας.

   Διευκρινίζω ότι ποτέ δεν αποδώσαμε και σε κανένα άρθρο την λέξη ανήθικη, για την Ελληνίδα τριαθλήτρια. Κρατήστε την “ελεύθερη μετάφραση” της ανήθικης ως δικός σας σχολιασμό. Ακόμη και στο προηγούμενο άρθρο μας στις 28 Αυγούστου, συγχαίρουμε και εξυμνούμε την κ.Σιντζανάκη για τις επιδόσεις της και μάλιστα είμαστε το μοναδικό ελληνικό media, που της αποδώσμε ΔΥΟ φορές τον τίτλο ως “πιο ολοκληρωμένης Ελληνίδας τριαθλήτριας” :
   https://swimbikerun.gr/swimbikerun-gr-stories-νάντια-σιντζανάκη/ (18 Μαη 2019)
   https://swimbikerun.gr/οι-ελληνικές-συμμετοχές-σε-kmd-im-copenhagen-και-im-mont-treblant-queb/ (16 Αυγούστου 2019).

   Για το brand IRONMAN, που ισχυρίζεστε ότι υποστηρίζουμε θερμά, είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο εφόσον είναι το #1 τριαθλητικό brand Παγκοσμίως, με 170 αγώνες ετησίως και εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες. Μην ξεχνάμε ότι από το συγκεκριμένο brand ξεκίνησε και η ιστορία του τριάθλου σαν άθλημα. Αν δηλαδή δεν δώσουμε τον χρόνο που του αναλογεί, εφόσον υπάρχει και το σχετικό ενδιαφέρον από το ελληνικό κοινό, τότε που θα δωθεί ; Σας επισημαίνω ότι τα μεγαλύτερα τριαθλητικά portals του πλανήτη, εκδίδουν newsletter την επομένη των αγώνων IRONMAN, με τα αποτελέσματα και τα παρελκόμενα του αγώνα.

   Για τα κακώς κείμενα του Ironman brand, προφανώς και τα αναγράφουμε, θα το είχατε διαπιστώσει, αν μας παρακολουθείτε τακτικά τις αρθογραφίες μας. Και για θανάτους αθλητών γράψαμε και για πολλά κακώς κείμενα γράψαμε σε όλα τα race recaps. Χωρίς να σας κουράσω πολύ, δείτε την επίσημη θέση του swimbikerun.gr, μετά το φιάσκο της Φρανκφούρτης, τον Ιούνη του 2019, με επιχειρήματα και πραγματικά γεγονότα (σε Ελληνική και Αγγλική version):
   https://swimbikerun.gr/ironman-frankfurt-2019-that-was-an-evil-joke/
   https://swimbikerun.gr/ironman-frankfurt-2019-that-was-an-evil-joke-english-version/

   Κλείνοντας και για να μην μακρυγορώ, σας ευχαριστώ ξανά για την συμβουλή σας, όσον αφορά την αρθρογραφία για το Ελληνικό Τρίαθλο, αλλά βρίσκομαι στον άχαρο ρόλο πάλι να σας επισημάνω μερικά ενδεικτικά άρθρα:
   https://swimbikerun.gr/greek-triathlon-races-year-review/
   https://swimbikerun.gr/το-μέτρο-που-χάθηκε-και-η-ευκαιρία-που-χ/

   Πείτε μου ποιο άλλο Ελληνικό portal, έχει 90% δική του αρθρογραφία και δεν είναι “κασσετόφωνο” αναπαραγωγής κατευθυνόμενων Δελτίων Τύπου ;

   Επίσης πείτε μου αν έχετε δει και σε άλλο Ελληνικό portal, αποτελέσματα (και αρθρογραφία με φωτογραφίες) όλων των αγώνων εντός της Ελληνικής επικράτειας (από τον Οκτώβρη του 2018 και εντεύθεν) μόλις ελάχιστες ώρες από τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή και όχι την επομένη μέρα ή μέρες των αγώνων, που θα κυκλοφορήσει το αποθεωτικό Δελτίο Τύπου ; Και χωρίς να είμαστε “φιλοξενούμενοι” αυλοκόλακες. Πιστέψτε με, εδώ θα μπορούσα να σας απαριθμήσω μερικά δεκάδες links.
   Ενδεικτικά δείτε καλύψεις ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΑΤΤΙΚΗΣ:
   Costa Navarino
   https://swimbikerun.gr/ironman-70-3-ανάκρουση-εθνικού-ύμνου-και-swimming-start/
   https://swimbikerun.gr/ironman-70-3-greece-δηλώσεις-από-χρήστο-γείτονα-σπύρο/
   Almiraman
   https://swimbikerun.gr/almiraman-2019-νικητής-ο-εκπληκτικός-δ-λέκκος-πρώ/
   https://swimbikerun.gr/almiraman-2019-δηλώσεις-μετά-το-τέλος-του-αγώνα/
   Πόρος
   https://swimbikerun.gr/porosea-2019-πολύ-μεγάλη-συμμετοχή-στον-άκρως-επ/
   Ηγουμενίτσα
   https://swimbikerun.gr/ρεκόρ-συμμετοχών-στο-4ο-il-porto-triathlon-πολύζος-λέ/
   Τυρός
   https://swimbikerun.gr/γκοτζιάς-και-μπουλμέτη-οι-νικητές-στο-ty/

   Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας αλλά και για την δυνατότητα που μου δώσατε να απαντήσω σε όλα όσα θίξατε.

   Παραμένω πάντοτε στην διάθεση σας
   Με εκτίμηση
   Γιάννης Κατωπόδης

   Reply
  • Μ αρέσει το σχόλιο σου .. Είναι μια απόδειξη ακόμα γιατί το ελληνικό Τριαθλο προοδεύει τόσο αργά … Γιατί το απλοϊκό σκεπτικό του ελληναρα τα χει λυμένα όλα … Να πληρώσει ο διοργανωτής το σλοτ … φαίνεται εδώ η άγνοια σου … το πρόβλημα κανενός δεν είναι το σλοτ αλλά το ταξίδι ολόκληρο που στοιχίζει … στέλνει μειλ περισσότερα σαν τον Κωτσόβολο .. η εξίσωση ανόμοιων πραγμάτων είναι η πιο κλασική απόδειξη άγνοιας . Μια διοργάνωση που ενημερώνει για τους 170+ αγώνες… Όμως το πιο σημαντικό είναι το σκεπτικό σου που διαφαίνεται και με βρισκει ακριβώς απέναντι … θελουμε διοργανώσεις καλές αλλά να μην πληρώνουμε … αν δεν έχουμε λεφτά να μας τα δίνει ο διοργανωτής κοκ …
   Κοίταξε καλά στον καθρέφτη σου και κάνε μια αυτό κριτή συναθλητή μου …
   Τι ωραία που διαφαίνεται ποσό σε πονάει η επιχείρηση ΙΜ που είναι κερδοφόρα. Μια διοργανώτρια αρχή που Την οποία η αθλητική σου λογική δεν την αγγίζει και είμαστε μόνο εμείς στην Ελλάδα αναγκασμένοι να γνωρίζουμε ότι υπάρχει και να μπαίνουμε στήν διαδικασία να εξηγούμαι τ αυτονόητα .
   Μην ψάχνεις να υπερασπιστείς με παιδικά επιχειρήματα το αντιαθλητικό πνεύμα την εν λόγω αθλήτριας … Δεν φταίει πάντα ο απέναντι … Επιπλεον , οποίο μέσο αναδεικνύει κάτι με τ οποίο δεν συμφωνείς .πρώτα αναλογίσου ποιος το γράφει .. δεύτερο ότι το γράφει επώνυμα .. αν με αντιλαμβάνεσαι .. και τρίτο είναι κάτι το οποίο μπορεί να ναι ψιλά γράμματα για σένα … ότι δέχθηκε Πολύ πίεση για να το κάνει γαργάρα και απο την εν λόγω αθλήτρια και άλλους … αντιλαβού;
   Για το τέλος θα σου πω κάτι που μετράει για μένα … Η εν λόγω αθλήτρια μπορεί να χει 1000000 υποστηρικτές σαν και εσένα αλλά θέλω να ξέρεις ότι για μένα μετράει ότι δεν θα χει ποτέ πλέον υποστηρικτές σαν και εμένα … και αυτή είναι διαφορά φιλε μου … Ποιανού τον Σεβασμο θέλεις να έχεις ως αθλητής .. Η κυρία προφανώς επέλεξε εσένα … πάντα θα στε περισσότεροι αλλά αυτό δεν θα κάνει αθλητές σαν και εμένα να στενοχωριούνται .. με χαροποιεί γιατί υποδηλώνει την διαφορά στον χαρακτήρα που τόσο παλεύω να διαφυλάξω , περισσότερο απο τις επιδόσεις … και ας είμαι ο τελευταίος που τερματίζω …

   Reply
 3. προς conpap
  Οχι δεν γνωρίζω ακριβώς τις διαδικασίες, αλλά δεν μου αρέσουν οι πρακτικες τους, “κέρδισες την προκριση , έλα απο πίσω με την πιστωτική σου”, Νομίζω οτι η ironman θα έβρισκε την επόμενη για το slot, εσύ πάλι λες όχι, σιγουρα ξερεις καλύτερα τις διαδικασίες, οπότε σε πιστεύω.
  Οσο για τον δωρεάν αγώνα θα εξηγησω παρακάτω, σε ευχαριστώ πάντως που μου απάντησες.
  προς Κο Katopodis
  Η ελεύθερη μετάφραση στο “ανήθικη” ηταν απο το σχόλιο του Ανδρέας. Εχω διαβάσει όλα τα άρθρα σας, και επειδη θεωρώ οτι είστε το καλύτερο site για το τρίαθλο στην Ελλάδα, για αυτό και σας έγραψα. σε ευχαριστώ
  προς Κο Ντελιόπουλο τον ΕΛΛΗΝΑ
  Αυτόν που πάντα πληρώνει, τηρεί το fair play ενώ εμείς οι ελληνάρες δεν πληρώνουμε , κάνουμε drafting , εχουμε άγνοια με αντιαθλητικό πνεύμα και είμαστε και μόνιμα τσαμπατζήδες…..στεναχωρέθηκα και βούρκωσα….
  Στο θέμα τώρα, με 170+ αγώνες ΙΜ και χιλιάδες αθλητές/ιες σε κάθε αγώνα, με πολύ υψηλό αντίτιμο για αυτά που προσφέρει, κάντε πολλαπλασιασμούς να βγάλετε νούμερα και κέρδη….τι είπα;; η ΙΜ να επιβραβεύει τους αθλητές που κέρδισαν το slot με δωρεάν συμμετοχή στον τελικό (οχι φέρε την πιστωτική σου), που είναι το περίεργο , συμβαίνει στον αθλητισμό ξέρετε, οταν οι αθλητές πιάνουν πρωτιές, όρια κτλ οι ομοσπονδίες τους στέλνουν στο εξωτερικό δωρεάν, αλλά ξέχασα με πονάει που η ΙΜ είναι κερδοφόρα ….τι έρωτας και αυτός με την ΙΜ μην μπεί μέσα, μου θυμίζει τον έρωτα τις εφορίας προς τους φορολογούμενους (αστείο είναι και αυτό , οπως και του Κωτσόβολου…μην μπερδευτείς πάλι)
  Θα προσπαθήσω να κάνω αυτοκριτική έχοντας πάντα ως γνώμονα τα υψηλά ιδανικά σου.
  σε ευχαριστώ πάντως

  Reply
 4. Επειδή προφανώς αυτό που έγραψα παραπάνω έχει παρερμηνευτεί διευκρινίζω πως δεν είμαι εγώ αυτός που αποκάλεσε ανήθικη την ελληνίδα αθλήτρια. Το σχόλιο περί “ανήθικης συμπεριφοράς” (άσχετα αν εγώ συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτή την άποψη) ανήκει στην Βελγίδα αθλήτρια. Εγώ απλά μετέφρασα τα λόγια της και αναρωτήθηκα εάν η ελληνίδα αθλήτρια πρόκειται να την μηνύσει, όπως έπραξε με την ιστοσελίδα που έφερε στη δημοσιότητα το γεγονός, ή θα αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται από την συναθλήτρια της.

  Reply
 5. Δεν νομίζω να παρερμηνεύτηκε, απλά μου έκανε εντύπωση που μετάφρασες και το ποστάρησες κάτω απο το άρθρο, φαντάσου να κάναμε όλοι μιά μετάφραση και να ποστάραμε την λέξη….η ταμπέλα και ο χαρακτηρισμός θα έμενε …τελεσίδικα…..Για να το τελειώσω εδώ πάντως απο την πλευρά μου, πιο πολύ μίλαγα για τις πρακτικές της ΙΜ, και όχι της κοπέλας που προφανώς εχει κάνει ένα λάθος…αλλά δεν πρέπει να την σταυρώσουμε κιόλας με κορόνες τύπου Ντελιόπουλος (“ματαιόδοξη” και το “ανήθικη” απο την μετάφραση, είναι πολύ βαριές λέξεις για μένα) ._

  Reply

Leave a Comment

Send this to a friend