fbpx

vEveresting 1 Μαΐου 2020 για καλό σκοπό!

1ο μέρος:

Σημείωση: Επιλέξτε τις τελείες πάνω στην μπάρα του player για να δείτε τα αντίστοιχα chapters


2ο μέρος

Σημείωση: Επιλέξτε τις τελείες πάνω στην μπάρα του player για να δείτε τα αντίστοιχα chapters


Paschalina’s Everesting data:

Ζωντανές συνδέσεις στις 10:00, 13:00, 16:00 & 19:00 παράλληλα με το μαραθώνιο live streaming από την προσπάθεια των αθλητριών

Στις μέρες του COVID 19 άλλαξαν πολλά. Η καθημερινότητα, οι συνήθειες, η ρουτίνα μας γενικότερα. Εν μέσω περιορισμού κυκλοφορίας και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο από πριν, πολλοί από εμάς κατέφυγαν σε indoor προπονήσεις χρησιμοποιώντας ποδηλατικό εργόμετρο, διάδρομο ή ελλειπτικό μηχάνημα. 

Στην διαδικτυακή πλατφόρμα Zwift, μια ομάδα που δημιουργήθηκε από φίλους, έδωσε το ερέθισμα και το ισχυρό κίνητρο για να κάνουμε ποδήλατο virtual όλοι μαζί από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Σιγά σιγά η ομάδα μεγάλωσε, τα meet up έγιναν αγώνες και μεγάλες πολύωρες προπονήσεις. Δίναμε ραντεβού κάθε μέρα να “συντονιστούμε” online, εκμηδενίζοντας τις μεταξύ μας αποστάσεις και να περάσουμε όμορφα εν μέσω καραντίνας.

Χωρίς αγωνιστικό στόχο, μιας που οι περισσότεροι αγώνες έχουν αναβληθεί, προσπαθεί ο καθένας να θέσει προσωπικά challenge, ώστε να μείνει ζωντανό το κίνητρο και η όρεξη για προπόνηση. Γεγονός που μας βοήθησε όλους τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά.

Κάπως έτσι φτάσαμε και στο Everesting!

Το Everesting είναι ένα από αυτά τα Challenge. Σε μία προπόνηση, είτε εντός σπιτιού χρησιμοποιώντας smart trainer, είτε εκτός οπουδήποτε στον κόσμο, στόχος είναι να συμπληρώσει ο ποδηλάτης συνολικά 8.848μ ανάβασης – όσο δηλαδή το υψόμετρο της ψηλότερης κορυφής του κόσμου.

Το εγχείρημα αυτό έχει κάποιες προϋποθέσεις, όπως το να υλοποιηθεί η ανάβαση πολλαπλές φορές (όσες χρειάζονται ώστε να συμπληρωθούν τα 8848μ ανάβασης) σε μία συγκεκριμένη ανηφόρα, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας από τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Μία προπόνηση, χωρίς να μεσολαβει ύπνος και χωρίς time limit.

Ενδεικτικά στον virtual κόσμο του Zwift, κάποιος που επιλέγει την ανάβαση Alpe du Zwift (12,22Km ανάβασης με 1036+) θα χρειαστεί 15-20 ώρες, ώστε να την επαναλάβει 8.5 φορές και να συμπληρώσει τα 8848μ! Δύσκολο και απαιτητικό, πραγματικό CHALLENGE! Εξάλλου αυτή είναι και η γοητεία της συγκεκριμένης πρόκλησης.

Μαζί με την συναθλήτριά μου Τζένη Μπουλμέτη, συνοδοιπόρο τα τελευταία χρόνια, με κοινούς αγώνες στην τριαθλητική μας διαδρομή, ξεκινάμε για μια ακόμη φορά από την ίδια αφετηρία, με κοινό στόχο και σκοπό: Everesting: Παρασκευή 1 Μαΐου 2020, ώρα εκκίνησης 6:30π.μ.

Μπορείς και εσύ να γίνεις μέρος αυτής της προσπάθειας, ποδηλατώντας μαζί μας για όσo διάστημα επιθυμείς, μέσω της πλατφόρμας Zwift, επιλέγοντας “Ride With Jenny Boulmeti ή “Ride With Pascalina Liouta, συμμετέχοντας και εσύ με τον δικό σου τρόπο στην προσπάθειά μας!

Η πρόκληση δεν σταματά εδώ!

Η προσπάθεια μας, επίπονη και δύσκολη, παράλληλα όμως έχει και έναν επιπλέον συμβολικό σκοπό: Να βοηθήσουμε τo σωματείο “ΠΝΟΗΦίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού”, να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό για την αγορά 2 συστημάτων υποστήριξης αναπνοής για νεογνά για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων “Π&Α. Κυριακού”, συνολικής αξίας 2000 euro. Μπορείται να στηρείξετε και εσεις αυτή την προσπάθεια, στο ακόλουθο link:

www.supportmazi.gr/everestingchallenge4pnoe

Το Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» ιδρύθηκε το 1991 από παιδίατρους, γονείς και φίλους εθελοντές. Ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών (ΜΕΘ) και Νεογνών (ΜΕΝ) καθώς και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παίδων (ΜΑΦ) στα Κρατικά Νοσοκομεία. Επίσης, στηρίζει ηθικά και υλικά τους γονείς που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες, συμβάλει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, προσφέρει παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό και δραστηριοποιείται στην δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Παιδιών στα Κρατικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας.

Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών και έσοδα από εκδηλώσεις. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περίπου 4.000 παιδιά έχουν ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών.


E-mail: info@pnoe.gr
Website: https://pnoe.gr

Δείτε τι δήλωσαν αποκλειστικά στην κάμερα του swimbikerun.gr, η Πασχαλίνα Λιούτα και η Τζένη Μπουλμέτη, ενόψει της πρόκλησης του #vEveresting:

2 thoughts on “vEveresting 1 Μαΐου 2020 για καλό σκοπό!”

  1. Απίθανοι όλοι αλλά κυρίως τα κορίτσια που ανεβαίνουν με τόση υπομονή και δύναμη τόσες ώρες!!! Κι εγώ γκρινιάζω ότι βαριέμαι αν κάτσω μια ώρα στο προπονητηριο !!!
    Συγχαρητήρια!!!!

    Reply
    • Συγχαρητήρια και σε σένα Ζήνια και για την δική σου συμμετοχή κ προσφορά!

      Reply

Leave a Comment

Send this to a friend