fbpx

AlmiraMan 2021: Race Recap

Στις 7 και 8 Μαΐου  2022 το ραντεβού για το 8ο AlmiraMan

Ξεπέρασαν τα 10.000 views, ολόκληρη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε όλες τις συνδέσεις του swimbikerun.gr από την Παραλία Κατερίνης, σχεδόν 7.0000 views το live της Κυριακής !

Είθισται όταν παρακολουθούμε αγώνες τριάθλου, να ακολουθεί το race recap, του αγώνα με την ματιά των συντακτών του swimbikerun.gr. Να μεταφέρουμε και να σχολιάσουμε, όλα όσα είδαμε, ακούσαμε και παρατηρήσαμε κατά την διάρκεια ενός αγώνα (και χαιρόμαστε ιδιαίτερα, όταν μετά από τρία χρόνια παρουσίας του swimbikerun.gr, ο όρος “race recap”, υιοθετείται ολοένα και περισσότερο από αθλητές, το τελευταιό διάστημα και σε δικά τους κείμενα ή αναφορές). Όταν βέβαια όλο το διήμερο, υπήρχε πλήρη κάλυψη του αγώνα (live coverage), τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά, γιατί δόθηκε και η δυνατότητα σε χιλιάδες κόσμου, να δει λεπτό προς λεπτό κάθε στιγμή εντός και εκτός του αγώνα.

7o AlmiraMan 2021

Generation Next

Ο υπότιτλος λέει “generation next”. Θα αναρωτηθεί κανείς, ποια “generation next” όταν οι νικητές είναι οι συνήθεις ύποπτοι.. Και όμως, αρκεί μια πιο στοχευμένη παρατήρηση των αποτελεσμάτων τόσο στο AlmiraFast όσο και στο AlmiraMan, για να δείτε το νέο “αίμα” που υπάρχει στο Ελληνικό τρίαθλο. Μόνο στο AlmiraFast, είχαμε 8 συμμετοχές στην κατηγορία M18-24. Απαραίτητη σημείωση: δεν προσμετράμε τους αθλητές που ενώ επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους, τελικά δεν αγωνίστηκαν, γιατί τότε θα μιλάγαμε για 2ψήφιο αριθμό συμμετοχών στο συγκεκριμένο AG. Αυτό που είδαμε και πριν τρείς μήνες στην Πλαταριά, ειδικά στην Ολυμπιακή απόσταση, όπου είχαμε στην πρώτη δεκάδα ένα κράμα παλιών και νέων αθλητών, επαναλήφθηκε και στο AlmiraFast. Στο πρόσφατο “The CollinsCup”,  το κυρίαρχο θέμα στην συνέντευξη τύπου, ήταν ακριβώς το ίδιο (“generation next” δλδ, με μια πληθώρα πρωτοκλασάτων νέων τριαθλητών να έχουν ήδη εμφανιστεί στο προσκήνιο και αναμένονται να πρωταγωνιστήσουν στην μετά Frodeno εποχή), κάτι τέτοιο τηρουμένων των αναλογιών πάντα για τα Ελληνικά δεδομένα, επιβεβαιώσαμε και το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη. Και για όλους εμάς, την ομάδα του swimbikerun.gr, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της σελίδας μας, μόνο χαρά και περηφάνια μας κάνει να νοιώθουμε. Γιατί τουλάχιστον η νέα γενιά που έρχεται, είναι τυχερή που έχει πλέον αρκετούς αγώνες για να συμμετέχει, αλλά υπάρχει και το μέσο να ενημερώνεται. 

14 bouys χρησιμοποιήθηκαν στο Open Water swimming του Σαββάτου και 12 στο AlmiraMan της Κυριακής

Το διήμερο στην Κατερίνη τα είχε όλα. Το Σάββατο ήταν μια μέτρια μέρα οργανωτικά. Μην περιμένετε ότι θα αποθεώσουμε τον οργανωτή. Δεν θα τον βοηθήσουμε να βελτιωθεί και να εξελιχθεί. Ούτε επίσης θα ευλογήσουμε και τα δικά μας γένια. Υπήρχαν αδυναμίες και αστοχίες το Σάββατο και οργανωτικά και σε επίπεδο κάλυψης. Θα ήταν υποκρισία να υποστηρίξουμε το αντίθετο. Η πανδημία προφανώς και άφησε το αποτύπωμά της από την παρατεταμένη αναβολή αγώνων, όχι μόνο στους αθλητές (αγωνιστικός ρυθμός) αλλά και στους οργανωτές. Αλλά είναι αρετή να βλέπεις τα λάθη σου ή τις αδυναμίες σου και να τις διορθώνεις την αμέσως επόμενη ημέρα. Και όχι να τα κρύβεις ή να τα σκεπάζεις κάτω από το χαλάκι. Προς τιμήν του ο οργανωτής, το απόγευμα του Σαββάτου ανάλαβε δημόσια την ευθύνη για συγκεκριμένο περιστατικό που αφορούσε το κολυμβητικό σκέλος στο AlmiraFast. Η Κυριακή ήταν τελείως διαφορετική ημέρα για όλους. Πάντα προς το καλύτερο.

Το “AlmiraMan” είναι θεσμός. Έχει επτά χρόνια ιστορίας και αναμνήσεων, έχουν χτιστεί φιλίες και παρέες μέσα από τον αγώνα και δικαιωματικά έχει κάθε λόγο να είναι περήφανο για αυτό. Γιατί το AlmiraMan, “ανήκει” στους αθλητές, αυτοί που το ανάδειξαν όλα αυτά τα χρόνια με τις συμμετοχές τους, ως το κορυφαίο εγχώριο τριαθλητικό brand στην μεσαία απόσταση. Απρόβλεπτο και ανατρεπτικό. Γρήγορη αλλά πάντα αμφίρροπη  πίστα. Σίγουρος είσαι μόνο όταν έχεις τερματίσει. Και πλέον η ιστορία έδειξε ότι αν δεν μπορείς να το αφομοιώσεις ή να αφομοιωθείς, τότε διακριτικά “αποσύρεσαι” και δεν συνεχίζεις στους επόμενους αγώνες. Πολλά είναι τα παραδείγματα. Ένας έντιμος αγώνας, δίκαιος σε όλους (ακόμη και αν είσαι “χορηγός”, η ποινή θα είναι ποινή, αν πρέπει να εφαρμοστεί). Όλοι ίσοι και ίδιοι απέναντι στους κανόνες. Αγώνας επίσης χωρίς προσκαλεσμένους (σε επόμενη αθρογραφία θα αναλύσουμε το γιατί οι .. “προσκεκλημένοι” σε ένα αγώνα, συνιστούν αλλοίωση ή διαμόρφωση αποτελέσματος.. μέχρι τότε food for thought).

Τερματισμός παντός καιρού και πάντα με χαμόγελο
To AlmiraFast 2021, ήταν παντός καιρού!
Salonica Triathlon Team: Δυναμικό παρών σε ένα ακόμη Almiraman!
On duty: ένας ακόμη τερματισμός υπό το άγρυπνο βλέμμα της κάμερας του Πολυδευκη Χαντζιάρα (live coverage)!

Μια επίσης επισήμανση για εμάς τους αθλητές. Ο κάθε αγώνας έχει:

  • τον οργανωτή (προσφάτως όλοι (οι αθλητές) έχουμε γίνει “λαλίστατοι” και κρίνουμε),
  • τους εθελοντές (χωρίς αυτούς σίγουρα δεν γίνεται αγώνας), 
  • τους χορηγούς (πολύτιμη αρωγή που τώρα στην covid εποχή δείχνει πόσο λείπουν) 
  • τους θεατές, είτε με την παρουσία τους δια ζώσης, είτε πλέον παρακολουθώντας τον αγώνα μέσω της υπηρεσίας live coverege
  • τους αθλητές, τους πρωταγωνιστές στον αγώνα 

Η ατομική ευθύνη

Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξαναθυμηθούμε γιατί προφανώς λόγω της πανδημίας και της μη τέλεσης αγώνων εδώ και 18 μήνες  το έχουμε ξεχάσει: είναι αυτό που λέμε “ατομική ευθύνη” των αθλητών, πριν και μετά τον αγώνα. Προσωπικά εξεπλάγην από τον αριθμό των αθλητών που δεν ήταν παρόντες στο race briefing ή δεν διάβασαν το τεχνικό εγχειρίδιο. Ταξιδεύεις ώρες ολόκληρες για να συμμετέχεις, προετοιμάζεσαι μήνες ολόκληρους για τον αγώνα αυτό και αγωνίζεσαι στο τέλος μην γνωρίζοντας τους κανόνες που υπάρχουν στον συγκεκριμένο αγώνα. Μιλάμε για αγώνα Half Ironman, αγώνας απόστασης που για κάποιους αθλητές ένας τέτοιος τερματισμός, αποτελεί ακόμη και όνειρο ζωής. Ασέβεια πάνω από όλα στην προσπάθειά σου. Και μετά στους υπόλοιπους συναθλητές σου και τον οργανωτή. Για την ιστορία θα αναφέρουμε ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα: 19 αθλητές (από τους 130) δέχτηκαν ποινή στον αγώνα της Κυριακής, γιατί είχαν τα wet suits πάνω στα bike racks, κάτι που ρητά απαγορεύονταν και αναφέρθηκε δυο φορές στο race briefing. Προς τιμήν τους, οι περισσότεροι ομολόγησαν εκ των υστέρων, ότι δεν παρευρέθηκαν στο race briefing.  

AlmiraFast

Αγωνιστικά, τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Στο AlmiraFast, είχαμε νικητή τον 16χρονο Άγγελο Bοζίκη, με τον Θανάση Σιδερίδη και τον Γιώργο Κοσκινά να συμπληρώνουν την 3άδα των νικητών. Προφανώς και θα μας απασχολήσει στο μέλλον ο Άγγελος (όπως σχολιάσαμε και στην ζωντανή σύνδεση.. “γυάλιζε” πραγματικά το μάτι του) και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά ότι μετά τον 18χρονο Παναγιώτη Μπιτάδο, έρχονται δύο ακόμη 16χρονοι (Κεραμιδάς, Bοζίκης) να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Ελληνικό Τρίαθλο. Δείτε πόσο η απουσία αναπτυξιακού πλάνου ή ενός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στερεί την ανάδειξη και άλλων νέων ταλέντων από το άθλημα, στο οποίο .. ζητείται επειγώντος και εναγωνίως θεσμικό όραμα και ελπίδα. Ας θυμηθούμε ότι ο 2ος νικητής στο ITU 2020 WorldChampionship, ο Πορτογάλος Vasco Vilaca ήταν μόλις 19ετών! 

Οι νικητές του AlmiraFast 2021

Στις γυναίκες τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, με το απόλυτο φαβορί του αγώνα την Στεφανία Πολυχρονιάδη να κυριαρχεί, πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες (1:06:43), ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 2017 η Zarina Kopina (1:07:42). Μάλιστα η Στεφανία όχι μόνο βελτίωσε το ρεκόρ διαδρομής κατά ένα περίπου λεπτό, αλλά βελτίωσε και την δική της καλύτερη επίδοση στο AlmiraFast, σχεδόν 2 περίπου λεπτά (1:08:32 από 2018). Προσωπική άποψη του υπογράφοντα είναι ότι η Στεφανία είναι ίσως η κορυφαία Ελληνίδα τριαθλήτρια στις αποστάσεις Sprint και Olympic. Αν ανατρέξετε στα αποτελέσματα, θα δείτε ότι η Στεφανία επιβεβαίωσε και τον σχολιασμό μας στην διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, πετυχαίνοντας τελικά τις 2 πιο γρήγορες αλλαγές τις ημέρας (Τ1 : 35 sec (vs 30 sec η πρώτη καλύτερη), T2: 28sec (vs 26 sec αντοίστιχα η πρώτη καλύτερη), συμπεριλαμβάνοντας και αυτές των ανδρών!!! Την 3άδα των νικητριών στις γυναίκες, συμπλήρωσαν η Άρτεμης Ζαρκαδούλα (1:18:19) και η Βιβή Θωμάκου (1:24:42).

Οι νικήτριες του AlmiraFast 2021

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ και να σχολιάσω την περίπτωση και το παράδειγμα του Μάνου Μοίρα, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: είναι αθλητής που πάντα διακρίνεται, διεκδικώντας σε κάθε αγώνα που θα συμμετέχει, μια από τις πρώτες θέσεις είτε στην γενική κατάταξη ή είτε στην ηλικιακή του κατηγορία. Το περασμένο Σάββατο, συμμετείχε στο AlmiraFast, δείχνοντας εξαιρετικό πάθος μέσα στον αγώνα. Παρόλη την πικρία του για το άτυχο DSQ, έδωσε κυριολεκτικά μαθήματα ήθους και αρετής, κρατώντας μια υπεύθυνη και αξιοπρεπής στάση όλες τις επόμενες ημέρες, παραμένοντας ταπεινός και σιωπηλός, σεβόμενος πρώτα από όλα τον εαυτό του και τους συναθλητές του και στην συνέχεια την οργάνωση. Φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, για όλους και ειδικότερα για τα νεότερα παιδιά, για την μαχητικότητά και την αγωνιστικότητα του, για το ήθος του και για για την διαρκής προσπάθεια εξέλιξης του τόσο ως αθλητής, όσο και ως άνθρωπος.

Μάνος Μοίρας στο AlmiraFast 2021. Με την μετέπειτα στάση του, έδωσε το φωτεινό παράδειγμα σε όλους, διδάσκοντας ήθος, σεμνότητα και αξιοπρέπεια.

Δείτε ξανά τον αγώνα AlmiraFast, είτε στο κανάλι του Swimbikerun.gr στο Vimeo είτε στο κανάλι μας στο YouTube, είτε από το Facebook page του swimbikerun.gr, ενώ μπορείτε ταυτόχρονα και να εγγραφείτε για να μάθετε άμεσα όλα τα τελευταία τριαθλητικά νέα!

Οι καλύτερες επιδόσεις ανδρών και γυναικών στο AlmiraFast (2014-2021)

Best Times AlmiraFast:
MaleTimeNameYear
11:00:12Σπύρος Καραθανάσης2017
21:00:58Παναγιώτης Πολύζος2018
31:01:09Βασίλης Μίχος2018
41:02:11Hristo Yolev2017
51:02:59Γιάννης Γιαταγάνας2018
FemaleTimeNameYear
101:06:43Στεφανία Πολυχρονιάδου2021
21:07:42Zarina Kopina2017
31:08:32Στεφανία Πολυχρονιάδου2018
41:10:32Στεφανία Πολυχρονιάδου2017
51:10:33Νίκη Σκλαβούνου2018
Η χαρά του τερματισμού αποτυπωμένη στο πρόσωπο του ακούραστου Γιάννη Ψαροπούλου. Μια από τις πιο σεμνές και διαχρονικές παρουσίες στο Ελληνικό τρίαθλο, παρών για μια ακόμη φορά σε ένα ακόμη AlmiraFast.

Οι νικητές στην κατηγορία ανδρών και γυναικών στο AlmiraFast από το 2017 μέχρι κ σήμερα

2017 MaleTime2018 MaleTime2019 MaleTime2021 MaleTime
Σπύρος Καραθανάσης1:00:12Παναγιώτης Πολύζος1:00:58Παναγιώτης Πολύζος1:04:48Άγγελος Βοζίκης01:04:19
Hristo Yolev1:02:11Βασίλης Μίχος1:01:09Αλέξανδρος Αργύρης1:05:52Αθανάσιος Σιδερίδης01:05:58
Παναγιώτης Σιούτας1:03:04Γιάννης Γιαταγάνας1:02:59Παναγιώτης Σιούτας1:06:48Κοσκινάς Γεώργιος01:06:19
2017 FemaleTime2018 FemaleTime2019 FemaleTime2021 FemaleTime
Zarina Kopina1:07:42Στεφανία Πολυχρονιάδη1:08:32Στεφανία Πολυχρονιάδη1:13:03Στεφανία Πολυχρονιάδη01:06:43
Στεφανία Πολυχρονιάδη1:10:32Νίκη Σκλαβούνη1:10:33Ναρίδου Στέλλα1:17:55Αρτέμης Ζαρκαδούλα01:18:19
Κατερίνα Μαλάμου0:11:43Ηλέκτρα Μαλτζή1:17:00Γκοτζιά Ευαγγελία1:20:52Βιβή Θωμάκου01:24:42
Η Στεφάνια Πολυχρονιάδη έχει αφήσει ήδη το δικό της αποτύπωμα στην ιστορία του θεσμού, με 5 συμμετοχές και 4 νίκες στο AlmiraFast.

AlmiraMan

Ο πολυαναμενόμενος αγώνας της Κυριακής, τελικά επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και κράτησε μέχρι τέλος το ενδιαφέρον του κοινού, τόσο αυτών που το παρακολουθούσαν “δια ζώσης”, όσων και αυτών που το παρακολουθούσαν στις οθόνες τους! 31 αθλητές κάτω από 5h επίδοση (1 στους 4 δλδ), να επιβεβαιώνουν την “γρήγορη πίστα” του AlmiraMan, ενώ είχαμε επιδόσεις από τους νικητές που καταντάσονται στις TOP-5 στην ιστορία του αγώνα!

Ο Παναγιώτης Πολύζος με τον Δημήτρη Λέκκο είναι αναμφίβολα δύο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τριταθλητών στην μεσαία απόσταση. Ο Παναγιώτης δοκίμασε να συμμετέχει για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο στο Ionian Sea Tri, κάνοντας με το καλημέρα την καλύτερη μέχρι τότε επίδοση Έλληνα τριαθλητή (04:04:15), βάζοντας τον πήχη ψηλά, με τον Δημήτρη Λέκκο να ακολουθεί και να πετυχαίνει τότε personal best (04:04:46) και παράλληλα την 3η μέχρι τότε καλύτερη επίδοση Έλληνα τριαθλητη στην μεσσαία απόσταση.

Την ίδια μέρα ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, επέλεξε να αγωνιστεί στο Βελιγράδι, στο Belgrade111, σε ένα αγώνα που εξαρχής το στοίχημα ήταν ποιος από τους Ognjen Stojanovic και Strahinja Trakic (2ος και 3ος νικητής το 2020 με επιδόσεις 3:50:01 και 3:50:23 αντίστοιχα), θα πετύχει πιο χαμηλή επίδοση κάτω από το 3:50:00 (τελικές επιδόσεις 3:40:49 για Stogianovic, 3:45:02 για Trakic). Με αυτά τα δεδομένα, η μέρα με το ξεκίνημα σε Κατερίνη και Βελιγράδι, είχε την υποψία για κάτι κοντά στο 4ωρο, ή ακόμη (υπό προυποθέσεις) και για το πρώτο sub 4h από Έλληνα τριαθλητή.

Ας δούμε τις διαχρονικά καλύτερες επιδόσεις Ελλήνων τριαθλητών, στην μεσαία απόσταση. 2 από τις 5 καλύτερες, έχουν γίνει διαχρονικά στο AlmiraMan, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι είναι από τις πιο γρήγορες πίστες (σε περίπτωση που δεν έχει υποπέσει κάποια άλλη καλύτερη επίδοση από Έλληνα τριαθλητή, παρακαλούμε όπως το αναφέρετε στο info@swimbikerun.gr).

“Best Off” times in Middle Distance (Greek Triathletes)

MaleTimeNameYearRace
14:01:51Γρηγόρης Σουβατζόγλου2021Belgrade111
24:04:15Παναγιώτης Πολύζος2021Ionian Sea Tri
34:04:41Βασίλης Κρομμύδας2015AlmiraMan
44:04:45Δημήτρης Λέκκος2021Ionian Sea Tri
54:05:21Δημήτρης Λέκκος2021AlmiraMan
604:06:45Γρηγόρης Σουβατζόγλου2017Herning, ETU Middle Distance Championship
74:07:39Γρηγόρης Σουβατζόγλου2018The Championship
84:11:59Χρήστος Γείτονας2021Ionian Sea Tri
94:13:28Τάσος Μουστάκης2019IM 70.3 Bahrein
104:13:41Δημήτρης Λέκκος2019AlmiraMan

Οι τρεις νικητές του αγώνα: αριστερά ο Ivan Grablev, στο κέντρο ο Δημήτρης λάκκος και δεξιά ο Σωτήρης Δέδες. Η PowerBar για 7η συνεχόμενη χρονιά χορηγός στον αγώνα

Almira..War!

Στην Κατερίνη, ο Παναγιώτης βγήκε όπως αναμένονταν δεύτερος από το νερό, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο ποδηλατικό σκέλος. Ο Δημήτρης Λέκκος, με γρήγορη αλλαγή κυνήγησε τον Παναγιώτη Πολύζο στο ποδηλατικό σκέλος και τελικά οι δύο τριαθλητές να πλησιάζουν ταυτόχρονα στο Τ2, κάνοντας εντυπωσιακές αλλαγές. Κατά την προσωπική μου άποψη από τα high-light της χρονιάς, για όσους την ζήσαμε από κοντά και για όσους την είδατε από τις οθόνες σας.

“Almira War” εν δράση! Δημήτρης Λέκκος και Παναγιώτης Πολύζος

Με τους δύο αθλητές να βγαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα από το Τ2, η συνέχεια προβλέπονταν συγκλονιστική και τελικά οι προβλέψεις για ντέρμπι, επιβεβαιώθηκαν! Μάχη σώμα με σώμα, μέχρι και το 11ο χιλ, πραγματικό .. “AlmiraWar” σαν σε βγαλμένο από το μακρινό “IRON War”! Με εντυπωσιακά πλάνα από την μάχη των 2 τριαθλητών, στην ζωντανή σύνδεση του swimbikerun.gr ο αγώνας επιβεβαιώνει τις προβλέψεις: πέρασμα 10άρι σε 37:30 με την αγωνία στο κατακόρυφο, μέχρι που ένα τράβηγμα στο πόδι ανάγκασε τον Παναγιώτη Πολύζο να σταματήσει (ορθώς δεν διακινδυνεψε έναν μεγαλύτερο τραυματισμό που θα τον άφηνε μεγαλύτερο διάστημα εκτός, το Ελληνικό τρίαθλο χρειάζεται γερό και υγειή τον Παναγιώτη) και τον Δημήτρη Λέκκο να συνεχίζει μόνος, με αντίπαλο το χρονόμετρο. Τελικός νικητής ο Δ.Λέκκος με επίδοση 4:05:21, την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε Almiraman και καλύτερη επίδοση του ίδιου αθλητή σε Almiraman, μένοντας για πάντα με την απορία τι επίδοση θα είχαμε (what if) αν δεν σταματούσε ο Παναγιώτης Πολύζος. Δεύτερος ο Ivan Grablev (BUL) με χρόνο 04:28:17, φανερά συγκινημένος γιατί ήταν η πρώτη του συμμετοχή στην μεσαία απόσταση (πρώην κολυμβητής και πρώτος έξω από το νερό στο Almiraman 2021) και στην τρίτη θέση είχαμε τον Σωτήρη Δέδε (04:33:18, PB), ο οποίος δείχνει ότι κάνει μια εξαιρετική χρονιά.

Με τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου να τερματίζει 4ος στο Βελιγράδι (04:01:51), μένει πλέον να δούμε ποιος θα είναι ο πρώτος Έλληνας τριαθλητής που θα σπάσει το φράγμα των 4h (για να επιτευχθεί μια τέτοια επίδοση, απαιτείται και ένα τρέξιμο γύρω στο 3:15:00 με 3:16:00, οπότε μάλλον έχουμε λίγο δρόμο ακόμη). Ευχή και ελπίδα είναι να δούμε σύντομα και τους 3 Έλληνες τριαθλητές να αγωνιστούν ταυτόχρονα και οι τρεις, σε αγώνα μεσαίας απόστασης.

Στις γυναίκες, είχαμε την επικράτηση των φαβορί, με την Τζένη Μπουλμέτη να κυριαρχεί αν κ προέρχονταν από επιβαρυμένο αγωνιστικό καλοκαίρι (3 αγώνες 70.3 και ένα αγώνα full distance στο Tallinn). Μάλιστα πέτυχε και την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο Almiraman. Δεύτερη η πανύψηλη (1.91μ) Ελισάβετ Παντζαρτζίδου με επίδοση sub 5h (04:49:54), μόλις στην πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα μεσαίας απόστασης και 3η την Πασχαλίνα Λιούτα (05:10:03), μια εβδομάδα μετά τον τερματισμό της στο επίπονο και σκληροτράχηλο OlymposX Half! Η Πασχαλίνα έχει το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών από το 2015, σε όλα τα Almiraman από την χρονιά που έγινε ο αγώνας Half distance!

Ως είθιστε, κάθε χρόνο βραβεύεται η ομάδα με τις πολυπληθέστερες συμμετοχές στο AlmiraMan. Για το 2021, η ομάδα με τις μεγαλύτερες συμμετοχές ήταν η “Alex Endurace Gang”. Η ταχύτερη ομάδα ατομικών συμμετοχών ήταν η “KASSIMIS Training Team”.

Alex Endurance Gang: Πολυπληθέστερη συμμετοχή στο AlmiraMan 2021

Ο αγώνας της Κυριακής καθήλωσε και το “τηλεοπτικό κοινό”, που είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει τον αγώνα σε live coverage με ταυτόχρονο σχολιασμό, από τα social media του swimbikerun.gr (Facebook page, το κανάλι του swimbikerun.gr στο YouTube, το κανάλι του swimbikerun.gr στο Vimeo και φυσικά από την σελίδα του swimbikerun.gr). Περισσότεροι απο 10.000 views είχαν οι συνδέσεις του swimbikerun.gr κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τον αγώνα της Κυριακής να συγκεντρώνει όπως είναι αναμενόμενο τα περισσότερα βλέματα (σχεδόν 7.000 views).

Ελισαβετ Παντζαρτζίδου (αριστερά), Τζένη Μπουλμέτη (κέντρο), Πασχαλίνα Λιούτα (δεξιά) και κάτω Ιορδάνης Παπαδόπουλος και Πέτρος Παρθένης (κάτω δεξιά)

Ιορδάνης Παπαδόπουλος

Η ομάδα του swimbikerun.gr, ευχαριστεί τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο για την εμπιστοσύνη σχετικά με την κάλυψη του αγώνα από την ομάδα μας, χωρίς να γίνει η παραμικρη παρέμβαση ή υπόδειξη στο έργο μας. Οφείλουμε όμως να του αναγνωρίσουμε το θάρρος και την τόλμη του: ενδεχομένος άλλος οργανωτής να είχε τον φόβο και την ανασφάλεια που ενδεχομένος προκαλεί μια σύνδεση συνολικά 15 ωρών σε ένα Σαββατοκύριακο (από τον κίνδυνο να εκτεθεί ως οργάνωση από τυχόν λάθη ή παραλείψεις που θα προκύψουν στην διάρκεια του “live”). Απεναντίας, έκανε την υπέρβαση με το εγχείρημα ζωντανής κάλυψης, προσφέροντας απλόχερα θέαμα στο κοινό, σε πολύ δύσκολες εποχές, δείχνοντας την αγάπη του και την αφοσίωσή του για το άθλημα. Και όλα αυτά μέσα σε ένα παρασκήνιο “αρνητισμού”, που είχει προηγηθεί παραμονές του αγώνα. Και όχι μόνο αυτό, σε δύσκολη όπως είπαμε συγκυρία, έκανε μια ακόμη προσωπική υπέρβαση σε πείσμα των καιρών, δίνοντας χώρο και την ευκαιρία στον Πέτρο Παρθένη, να παρουσιάσει τον αγώνα ως race announcer.

Ο Mr. WeSwim Greece, Πέτρος Παρθένης, άφησε το δικό του αποτύπωμα στον αγώνα

Πέτρος Παρθένης

O Mr. “WeSwim Greece“, άφησε το δικό του αποτύπωμα στον αγώνα. Και μόνο όταν στην διάρκεια της μπόρας αλλά και πιο μετά στις καταιγίδες το απόγευμα του Σαββάτου, ο κόσμος έψαχνε κάπου να καλυφθεί και να προστατευτεί, ο ίδιος όχι μόνο δεν “κρύφτηκε” ή “χάθηκε”, αλλά ήταν πραγματικά ασταμάτητος μέσα στην βροχή, δίνοντας παλμό και ρυθμό. Ακούραστος, γεμάτος ενέργεια, έχοντας άμεση επαφή με το κοινό και τους αθλητές, race announcer & Almiraman ταυτόχρονα! Ο Πέτρος έδωσε την εξωστρέφεια και το “χρώμα” που έλειπε στον αγώνα, πριν, κατά την διάρκεια και μετά από αυτόν, έχοντας να διαχειριστεί ένα μεγάλο μειονέκτημα: την απουσία μουσικής στον ευρύτερο χώρο λόγω του τοπικού lock down. Και αυτό από μόνο του, του δίνει ακόμη περισσότερα credits. Προσωπικά χάρηκα πολύ την συνεργασία μας και δεν κρύβω την ανυπομονησία μου για την επόμενης μας “μικροφωνική συνάντηση”!

Πέτρος Παρθένης (αριστερά), Γιάννης Κατωπόδης (δεξιά). Photo credits: Μάνος Πατσίκας

Πολυδεύκης Χαντζιάρας

Το πάθος μας για διαρκής εξέλιξη και τελειότητα, δεν σταματά ποτέ. Η προσθήκη του Πολυδεύκη, στην ομάδα που έχει την ευθύνη των εξωτερικών μεταδόσεων (live coverage) μας έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια και φυσικά ανέβασε ακόμη περισσότερο το επίπεδο των ζωντανών συνδέσεων. Τον ευχαριστούμε πολυ για αυτό και φυσικά: Best Is yet to come!! Stay tuned!

Πανταχού παρών, ακούραστος, εφευρετικός και πάντα με αστείρευτη θετική ενέργεια ο Πολυδεύκης Χαντζιάρας, εδώ “παρακολουθώντας” τον Παναγιώτη Πολύζο (στο βάθος ο Στ.Στυλιανάκης και ο Δ. Κατσίμης)

Οι καλύτερες επιδόσεις ανδρών και γυναικών στο AlmiraMan (2014-2021)

Best Times AlmiraMAN:
MaleTimeNameYear
14:04:41Βασίλης Κρομμύδας2015
204:05:21Δημήτρης Λέκκος2021
34:13:41Δημήτρης Λέκκος2019
44:15:09Δημήτρης Λέκκος2018
54:18:54Δήμος Παπαδαυίδ2019
FemaleTimeNameYear
14:36:06Ευγενία Μπουλμέτη2018
204:37:12Ευγενία Μπουλμέτη2021
34:43:47Κωνσταντίνα Συντζανάκη2015
44:48:30Κωνσταντίνα Συντζανάκη2017
504:49:54Ελισάβετ Παντζαρτζίδου2021
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ: Παρών σε μια ακόμη διοργάνωση (είτε AlmiraMan, είτε AlmiraFast)

Οι νικητές στην κατηγορία ανδρών και γυναικών στο AlmiraMan από το 2017 μέχρι κ σήμερα

2017 MaleTime2018 MaleTime2019 MaleTime2021 MaleTime
Μιχάλης Τερκεταλης4:28:53Δημήτρης Λέκκος4:15:09Δημήτρης Λέκκος4:13:41Δημήτρης Λέκκος04:05:21
Κωνσταντίνος Παπανικολάου4:30:34Βασίλης Μίχος4:23:42Δήμος Παπαδαυίδ4:18:54Ivan Grablev04:28:17
Δημήτρης Λέκκος4:32:39Στέλιος Στυλιανάκης4:24:07Νίκος Μπελεγρίνος4:32:18Σωτήρης Δέδες04:33:18
2017 FemaleTime2018 FemaleTime2019 FemaleTime2019 FemaleTime
Κωνσταντίνα Συντζανάκη4:48:30Ευγενία Μπουλμέτη4:36:06Πασχαλίνα Λιούτα5:00:16Ευγενία Μπουλμέτη04:37:12
Ευγενία Μπουλμέτη4:57:47Πασχαλίνα Λιούτα4:54:22Βιολέτα Διαλετάρα5:04:44Ελισάβετ Παντζαρτζίδου04:49:54
Πασχαλίνα Λιούτα5:05:23Βιολέτα Διαλετάρα4:59:55Στεφανία Πολυχρονιάδη5:11:44Πασχαλίνα Λιούτα05:10:03

Κώστας Τσανεκίδης, ο ιδιοκτήτης του Almira Beach Bar. Πάντα χαμηλών τόνων και πάντα δίπλα στο AlmiraMan

Η εξέλιξη του AlmiraMan, στο πέρασμα των χρόνων

20142015 *20162017201820192021
AlmiraMan*Individual3483123172175153129 (174)**
Relay48510131810 (12)
AlmiraFastIndividual559298134138118129 (158)
Relay71228811125 (6)
Open Water Swimming(1500m, 2500m, 5000m)00049916761 (65)
Total100195254373428368334 (415)
2018-2021 το AlmiraMan είχε και άλλους αγώνες ταυτόχρονα στην ίδια ημερομηνία διεξαγωγής του (2018 & 2019 Spetsathlon, 2021 Tyros Triathlon)

2014: Long distance race: 1500m swim, 60 kms bike, 15 kms run

*2015 and on: Middle distance race: 1900m swim, 90 kms bike, 21.1 kms run

** οι αριθμοί στην παρένθεση αφορούν τις οικονομικά επιβεβαιωμένες συμμετοχές

Ο αειθαλής Χάρης Νικολάου, πάντα με θετική ενέργεια, παρών σε ένα ακόμη AlmiraMan
Μάκης Γράψας, 5 φορές AlmiraMan finisher

Τους αγώνες του Σαββατοκύριακου παρακολούθησε και ο CEO της Challenge Family, Jort Vlam

Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Jort Vlam, Ευαγγελία Ξυπτερά (Managing Director Mediterranean Village Hotel & Spa), Γιάννης Κατωπόδης

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Η αρθρογραφία και το περιεχόμενο του swimbikerun.gr θα είναι πάντοτε ελεύθερα προς ανάγνωση. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να υποστηρίξετε την προσπάθεια του swimbikerun.gr, η δωρεά σας θα δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο και ενέργεια στην έρευνα και δημοσιοποίηση ανάλογης αρθρογραφίας και περιεχομένου. Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη!

Leave a Comment

Send this to a friend