fbpx

1o “Ionian Sea Tri”: Race Recap

Περισσότερα από 3.500 views στο live coverage της Κυριακής!

Συνολικά 6.000 views ολόκληρη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε όλες τις συνδέσεις του swimbikerun.gr από την Πλαταριά!

Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμεντίτσας: Νίκος Καραγιάννης, Απόστολος Γκουντούλας, Άγγελος Μπάντιος, Χρήστος Τζοβάρας (photo credits: Αγ. Μπάντιος)

Αγαπητέ Νίκο,

Αγαπητέ Άγγελε, 

Αγαπητέ Απόστολε,

Αγαπητέ Χρήστο,

Καταρχήν σας ευχαριστούμε για Όλα. 

Για τον αγώνα που αποφασίσατε να προκηρύξετε και να διοργανώσετε εν καιρό πανδημίας. Για το ρίσκο που πήρατε. Για την άρτια οργάνωση που φέρατε σε πέρας. Γιατί να πάρει, Ελλάδα είμαστε: ξεχάσαμε τι θα πει ομαδική δουλειά και τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει, όταν οι τέσσερεις φωνές ενώνονται σε μια. Με μια ματιά. Τόσο απλά. Με χαμηλό προφίλ, ταπεινότητα και διάθεση για προσφορά στον αθλητισμό και στον τόπο. Γιατί πάντα ήσασταν με αστείρευτη θετική ενέργεια, απέναντι σε όλους: Αθλητές, εθελοντές, χορηγούς, τοπικούς φορείς, θεατές. Γνωρίζω ότι αυτά τα λόγια δεν “σβήνουν” καμία κούραση. Ίσως να δίνουν ανάσες οξυγόνου για την συνέχεια. Μια συνέχεια που προσμένουμε όλοι με ιδιαίτερη ανυπομονησία για το 6ο “Il Porto Triathlon” και το 2ο “Ionian Sea Tri”.  

Το “1o Ionian Sea Tri” πέρασε στην ιστορία. Αν κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν, αξιολογώντας τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία του Ελληνικού τριάθλου, ο αγώνας της Κυριακής δικαιωματικά ανήκει στο TOP 10 των κορυφαίων αγώνων. Για λόγους που θα αναλύσουμε στην συνέχεια. Σε μια εποχή που αναζητείται εναγωνίως η επόμενη ημέρα για το Ελληνικό Τρίαθλο,  η Ολυμπιακή Ακαδημία της Ηγουμενίτσας έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα επιβεβαιώνοντας το πολύ απλό: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: θέλει όρεξη για δουλειά και όραμα. Και αυτά τα δύο (όρεξη για δουλειά και το όραμα), πιστέψτε με περισσεύουν, όταν μιλάμε για την Ολυμπιακή Ακαδημία της Ηγουμενίτσας.

Είθισται να λέγετε ότι σε ένα αγώνα, πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι εθελοντές. Οι εθελοντές, γιατί δίχως την παρουσία τους, δεν μπορεί να γίνει κανένας αγώνας. Οι αθλητές για το αυτονόητο. Είναι αυτοί είναι που προσφέρουν θέαμα, αυτοί μας χαρίζουν αμέτρητες συγκινήσεις, συναρπαστικές ανατροπές, είναι αυτοί που με τις διακρίσεις τους, εμπνέουν και προσελκύουν νέο κόσμο να εισέλθει στο άθλημα. Σε ένα άθλημα που διαρκώς εξελίσσεται, τόσο τεχνικά, όσο και αγωνιστικά. Την Κυριακή είδαμε αρκετούς πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές στο τρίαθλο γενικότερα, αλλά και ειδικότερα: είδαμε επίσης πολλούς αθλητές να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τόσο στην μεσαία όσο και στην ολυμπιακή απόσταση. Και πολλά πολλά personal best (όπως ακούστηκαν και σε όλη την διάρκεια της ζωντανής κάλυψης). Αθλητές από 20+ διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος(από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Χίο μέχρι την Κέρκυρα) μαζεύτηκαν στην όμορφη Πλαταριά, στον 7ο κατά σειρά αγώνα μεσαίας απόστασης επί Ελληνικούς εδάφους (μετά μια πρώτη ανεπίσημη προσπάθεια στο Σχινιά κάπου το 2005). Κατά σειρά έχουμε: Άστος Κυνουρίας (Astroman 2010-2012), Ρόδος (Rhodos Challenge), Καλαμάτα (TLP, 2012 & 2013), Παραλία Κατερίνης (Almiraman, 2014 ως long distance και από το 2015 ως half distance), Σύρος (2018), Κόστα Ναυαρίνο (IM 70.3 Greece 2019) και πλέον Ionian Sea Tri (2021).

Ο αγώνας με τις πρωτιές

Το 1ο “Ionian Sea Tri” πέρασε στην ιστορία για τις πρωτιές του. Αγωνιστικά και όχι μόνο. 

Πρώτος αγώνας Τριάθλου εν Ελλάδι για το 2021. 

Πρώτη “ζωντανή” μετάδοση Ελληνικού αγώνα Τριάθλου. Ένα όραμα του Κωνσταντίνου (Παπανικολάου) από το 2019, που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, είναι πλέον γεγονός: εικόνα και ήχος σε πραγματικό χρόνο! 

Πρώτη φορά σε αγώνα μεσαίας απόστασης εντός Ελλάδος, οι 3 πρώτοι νικητές (Πολύζος, Λέκκος, Γείτονας) σημειώνουν personal best επιδόσεις έκαστος. Και οι δυο από τις τρεις επιδόσεις (Πολύζος, Λέκκος), να είναι ιστορικά οι 3 καλύτερες επιδόσεις Ελλήνων τριαθλητών ever στην μεσαία απόσταση (2η καλύτερη αυτή του Β.Κρομμύδα το 2015 στο Almiraman (04:04:41). Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας στην Πλαταριά, πρόκειται για μια αντικειμενικά γρήγορη πίστα (προσοχή: άλλο γρήγορη, άλλο εύκολη). 

Ο αγώνας της μεσαίας απόστασης

Οι προβλέψεις πριν τον αγώνα, έλεγαν ότι οι 3 θέσεις του βάθρου ήταν υπόθεση του Παναγιώτη Πολύζου (νικητή πέρυσι στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην ολυμπιακή απόσταση, 5ο Il Porto Triathlon), του Δημήτρη Λέκκου και του Χρήστου Γείτονα. Το ζητούμενο ήταν η τελική επίδοση και η μεταξύ τους κατάταξη. Ποια ήταν τα δεδομένα που εκτίναζαν το ενδιαφέρον στα ύψη; 

 • Το δεδομένο ότι ο Παναγιώτης Πολύζος δοκίμαζε για πρώτη φορά στην μεσαία απόσταση 
 • ο ίδιος αθλητής είχε να χάσει από τον Οκτώβρη του 2018! 
 • 6 αθλητές που αγωνίζονταν στην μεσαία απόσταση, έχουν συμμετέχει ή προκριθεί έστω μια φορά, σε IRONMAN 70.3 World Championship

Θέσεις στην 5άδα διεκδικούσε ο Τάσος Μουστάκης, με τον Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο να αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα, μην γνωρίζοντας κανείς, σε τι κατάσταση βρίσκονταν μετά από τόσα χρόνια αγωνιστικής απραξίας (πρώτη εμφάνιση του Παναγιώτη επί Ελληνικού εδάφους μετά το 2015 και επανεμφάνιση στην μεσαία απόσταση μετά από .. 8 χρόνια). 

Come back μετά από 6 χρόνια σε Ελληνικό αγώνα τριάθλου για τον Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο (photo credits: Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος)

To come back του Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου

Και μια και ο λόγος για τον Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο, ας θυμηθούμε τι είχε πετύχει στο παρελθόν, αυτός ο πολύ σπουδαίος τριαθλητής, ενδεχομένως άγνωστος στο ευρύ κοινό, ίσως ακόμη κ σε κάποιους τριαθλητές που συναγωνίστηκαν μαζί του την περασμένη Κυριακή: 

2008: Νικητής στην Ολυμπιακή απόσταση (4/5/2008) στο Schiniathlon με επίδοση 02:10:37 (2oκαλύτερο κολύμπι κ τρέξιμο, 3ο καλύτερο ποδήλατο εκείνη την ημέρα).

2009Νικητής της χρονιάς στα “Schiniathlon Series”, μετέχοντας μόλις σε 3 από τους 4 συνολικά αγώνες, συγκεντρώνοντας 628 βαθμούς, έναντι 608 του 2ου Δημήτρη Μπεζά (σε 4 αγώνες) και 597 βαθμούς του 3ου Αλέξανδρου Αντωνόπουλου (4 αγώνες) που επίσης αγωνίστηκε στο 1ο Ioanian Sea Tri(μάλιστα 4ος αθλητής εκείνη την χρονιά ήταν ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου με 592 βαθμούς σε 4 αγώνες, παρών και αυτός στο 1ο Ioanian Sea Tri, έχοντας την ευθύνη για την εικόνα κ τον ήχο στις οθόνες μας). Το 2009 ο Παναγιώτης ήταν 2ος στο Duathlon (25/01/2009),  1ος στην Long Distance(“ψυχοβγάλτης”) τόσο στον αγώνα στις 10 Μαΐου, όσο και στο αγώνα στις 27 Σεπτεμβρίου, έχοντας και στους δύο αγώνες πετύχει τις καλύτερες επιδόσεις σε κολύμπι, ποδήλατο κ τρέξιμο!

2010: Δεύτερος νικητής στο ASTROMAN (δεύτερες καλύτερες επιδόσεις σε κολύμπι, ποδήλατο κ τρέξιμο)

2011: Νικητής στον αγώνα Ολυμπιακής απόστασης στο Schiniathlon με επίδοση 02:08:19 (καλύτερες επιδόσεις σε κολύμπι, ποδήλατο κ τρέξιμο). Δεν είναι τυχαίο που ο Χρήστος Γαρέφης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα κολακευτικά και τιμητικά για τον Παναγιώτη, στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα.

Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος, (4ος Γενικής, 1η θέση Μ35-39)

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι προβλέψεις φέρεται να επιβεβαιώθηκαν και στον αγωνιστικό χώρο: Ο Παναγιώτης Πολύζος με ένα εξαιρετικό κολύμπι (25:44), το καλύτερο της ημέρας στην μεσαία απόσταση και με αλλαγή στο Τ1 (όπως και στο Τ2) για σεμινάριο (επίσης οι καλύτερες της ημέρας (μαντέψτε ποιος έκανε τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις σε Τ1 & Τ2: Χριστοδουλόπουλος) αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, ξεκινώντας στο ποδηλατικό σκέλος έχοντας μια ασφαλή διαφορά περί τα 4 λεπτά (3:55). Στο ποδήλατο ο Δημήτρης Λέκκος πέτυχε την καλύτερη επίδοση της ημέρας στην μεσαία απόσταση (2:12:56 vs2:16:44), περιορίζοντας την διαφορά από τον πρωτοπόρο Πολύζο σε μερικά δευτερόλεπτα (μόλις 7 sec πίσω) αλλά η γρήγορη αλλαγή του Παναγιώτη στο Τ2 (44 sec vs 53 sec Λέκκος) και το γρηγορότερο τρέξιμο της ημέρας του Παναγιώτη (1:20:21 vs 1:20:36 Λέκκος) ήταν αρκετά για να του δώσουν την νίκη με μια διαφορά 31 sec. Τελικός χρόνος για τον Παναγιώτη Πολύζο 04:04:15, καλύτερη επίδοση Έλληνα τριαθλητή στην μεσαία απόσταση, μετά το  04:04:41 του Β.Κρομμύδα στο Almiraman του 2015. Δεύτερη θέση για τον Δ.Λέκκο με χρόνο 04:04:46, personal best για τον ίδιο (vs 4:13:41, Almiraman2019) και 3η καλύτερη επίδοση για Έλληνα τριαθλητή στην μεσαία απόσταση. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και αντικειμενικοί όπως πάντα είμαστε, οφείλουμε να καταγράψουμε ότι η μεσαία απόσταση καθιερώθηκε το 2006, οπότε σίγουρα θα βλέπαμε καλύτερο χρόνο από τον Β.Κρομμύδα στα χρόνια που αγωνίζονταν σαν Elite.

Πλέον μια επίδοση sub 4h στην μεσαία απόσταση, από Έλληνα τριαθλητή, δεν φαντάζει τόσο μακρινό και άπιαστο όνειρο (με την προσθήκη δυο ακόμη υποψήφιων ονομάτων, που επίσης έχουν την δυνατότητα). Επίσης, είναι πλέον η ώρα για τον Παναγιώτη Πολύζο να κάνει το επόμενο βήμα, να αγωνιστεί πλέον και σε αγώνες εκτός Ελλάδος, για να αποκτήσει επιπλέον παραστάσεις και εμπειρίες: αγωνιζόμενος σε διεθνείς αγώνες με περισσότερο ανταγωνισμό στο δικό του επίπεδο, θα εξελιχθεί και ο ίδιος ακόμη περισσότερο.

Οι νικητές του 1ου Ionian Sea Tri: Παναγιώτης Πολύζος (#1), Δημήτρης Λέκκος (#2), Χρήστος Γείτονας (#3). Μαζί τους ο Βουλευτής κ. Γιόγιακας Βασίλειος, η Ασημίνα Εγγλέζου και ο Νίκος Καραγιάννης

Στην 3η θέση βρέθηκε ένας ακόμη σπουδαίος τριαθλητής, ο Χρήστος Γείτονας με χρόνο 4:11:59personal best και για τον Χρήστο. Φανταστείτε να μην είχε και τον πρόσφατο τραυματισμό του στο πόδι, πόσο ακόμη θα “κατέβαινε” ο χρόνος του! Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Χρήστος, έτρεχε μόνος του για την 3η θέση. Προηγούμενη καλύτερη επίδοση για τον Χρήστο το 2018 στην Ρόδο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεσαίας απόστασης με χρόνο 2:14:17. Στην 4η θέση ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος με χρόνο 04:16:17, personal best και για τον ίδιο! Επίδοση και πλασάρισμα που θα δώσει σίγουρα ώθηση στον Παναγιώτη για την συνέχεια. Αθλητές με το ήθος και την ανταγωνιστικότητα του Παναγιώτη, λείπουν από το Ελληνικό Τρίαθλο και είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Πέμπτος ο Τάσος Μουστάκης (4:17:56), που πλέον βγάζει αγωνιστική ποιότητα και ωριμότητα και αναμφισβήτητα έχει ακόμη πολλά περισσότερα να δώσει. 

οι νικητές στο AG M50-54: Κώστας Μουρίκης (μέση), Άρης Σταυριανός (αριστερά με την κίτρινη εμφάνιση) και ο Γιώργος Χανούμης

Στην 6η θέση έχουμε τον Κώστα Μουρίκη (4:40:24, κάνοντας το 7ο καλύτερο ποδήλατο και 7ο καλύτερο τρέξιμο στην γενική κατηγορία), έναν από τους κορυφαίους Έλληνες AG, στην κατηγορία M50-54, με συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 70.3 στην Νίκαια της Γαλλίας το 2019. Πάντα ακούραστος και μόνιμα με θετική αύρα, αξίζει να δείτε ξανά και ξανά τις δηλώσεις του στην κάμερα του swimbikerun.gr. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον 5ο μέχρι τον 6ο αθλητή, είχαμε ένα χρονικό κενό 24 περίπου λεπτών. Στην 7η θέση είχαμε ένα ακόμη personal best: Ο Σπύρος Γιάνναρης με επίδοση 04:41:51. O Σπύρος μας έχει συνηθίσει να βγαίνει πρώτος από το νερό (καλύτερο κολύμπι στο Almiraman 2017 (26:55) & 2019 (31:45)), την Κυριακή πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση στο κολύμπι (27:13, 3ος ο Τίμος Χατζηγεωργίου με 27:34), την 8η καλύτερη επίδοση στο ποδήλατο, όμως το ζητούμενο για τον ίδιο στις δηλώσεις του στο swimbikerun.gr, ήταν μια καλή επίδοση στο τρέξιμο, που θα του έδινε καλύτερο πλασάρισμα σε θέση γενικής και ηλικιακής κατηγορίας (1η θέση M40-44). 8ηθέση στην Γενική με χρόνο 4:42:12 για τον πρωτοεμφανιζόμενο στην μεσαία απόσταση Στέλιο Βουδούρη, πανευτυχή και απόλυτα ικανοποιημένο όπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα “on air”! Λίγο πίσω στην 9η θέση ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (4:42:44) με το 6ο  καλύτερο τρέξιμο της ημέρας (1:27:07). Αξίζει να μηνμονεύσουμε και την προσπάθεια του Αριστολέλη Τσόγκα, που τερμάτισε στην 11η θέση Γενικής (2ος στο Μ45-49), συμμετέχοντας σε αγώνα τριάθλου για πρώτη φορά μετά το .. 2013! Welcome Back!

Στέλιος Βουδούρης, στην πρώτη του συμμετοχή στην μεσαία απόσταση (photo credits: Peak Performance, Μηνάς Μαλάτος)
Πραγματική “survivor” η Βασιλική Παναγοπούλου (μαζί με την Ασημίνα Εγγλέζου και τον Νίκο Καραγιάννη)

Στις γυναίκες οι μόλις 8 συμμετοχές στην μεσαία απόσταση (μόλις 9% των συμμετοχών ήταν γυναίκες), είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση και είναι ο αντίλογος σε όσους υποστηρίζουν ότι το άθλημα βιώνει τεράστια ανάπτυξη στην χώρα μας (με τα αντίστοιχα ποσοστά ανά το κόσμο να είναι στο 25%, στην Αμερική να είναι στο 35% και στην Ωκεανία στο 30%). Φαίνεται ξεκάθαρα η απουσία σχεδιασμού, αναπτυξιακού προγράμματος, Εθνικού προπονητή, κλπ, κλπ. Για την ιστορία αναφέρουμε τις νικήτριες: Κωνσταντίνα Σιντζανάκη (4:43:09), Kατερίνα Ντέλλα (5:03:02) και Ευστρατία Παπαδοπούλου (5:09:40). Από την πλευρά μας να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην Βασιλική Παναγοπούλου που στα 53 της παρακαλώ, δοκίμασε για πρώτη φορά στην μεσαία απόσταση (6:42:34), πραγματική survivor, όπως δήλωσε και η ίδια πανευτυχής μετά τον τερματισμό της! 

Συνολικά είχαμε 100 εγγραφές στην μεσαία απόσταση, τον αγώνα ξεκίνησαν 84 τριαθλητές/τριαθλήτριες, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την προσπάθεια 81 αθλητές.

Χρήστος Γαρέφης και Johnny Modiano

Δείτε τις καλύτερες 10 επιδόσεις (TOP 10) στην κατηγορία ανδρών (Male)*

SWIM TOP 10BIKE TOP 10RUN TOP 10
A/AAthleteAGTimeAthleteCATTIMEAthleteCATTIME
1ΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 19-2925:44ΛΕΚΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣM4 40-442:12:56ΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 19-291:20:21
2ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣM4 40-4427:13ΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 19-292:16:44ΛΕΚΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣM4 40-441:20:36
3ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΙΜΟΣM2 30-3427:34ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣM2 30-342:19:32ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣM4 40-441:22:20
4ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝM3 35-3927:57ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝM3 35-392:21:58ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝM3 35-391:24:40
5ΠΟΛΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣM4 40-4428:58ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣM4 40-442:28:30ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣM2 30-341:26:23
6ΛΕΚΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣM4 40-4429:18ΜΑΡΣΕΛΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣM3 35-392:28:45ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝM4 40-441:27:07
7ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣM2 30-3429:29ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣM6 50-542:29:20ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣM6 50-541:35:47
8ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΚΩΝM4 40-4429:50ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣM4 40-442:30:45ΖΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣM2 30-341:36:04
9ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞM4 40-4429:56ΖΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣM2 30-342:31:32ΚΟΥΡΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣM4 40-441:36:09
10ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣM4 40-4430:11ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΡΗΣM6 50-542:31:46ΜΠΕΝΕΚΟΣ ΑΛΕΞM5 45-491:36:16
T1 TOP 10T2 TOP 10
A/AAthleteAGTIMEAthleteAGTIME
1ΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 19-2900:42ΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 19-2900:44
2ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝM3 35-3900:56ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝM3 35-3900:45
3ΛΕΚΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣM4 40-4401:03ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣM2 30-3400:46
4ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣM1 19-2901:11ΠΑΡΛΑΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣM4 40-4400:48
5ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛM5 45-4901:11ΛΕΚΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣM4 40-4400:53
6ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤM1 19-2901:12ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣM5 45-4900:56
7ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣM6 50-5401:14ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣM4 40-4401:00
8ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣM4 40-4401:24ΓΙΑΝΝΑΚΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣM2 30-3401:05
9ΓΙΑΝΝΑΚΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣM2 30-3401:31ΖΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣM4 40-4401:05
10ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣM4 40-4401:41ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM4 40-4401:09

*Με δεδομένο ότι μόλις 8 γυναίκες αγωνίστηκαν στην μεσαία απόσταση, δεν υπάρχει αντίστοιχο TOP 10 Female.

Το Marathon Bikes, παρών σε ένα ακόμη σπουδαίο τριαθλητικό event

Ο αγώνας της ολυμπιακής απόστασης

Εδώ στο ζητούμενο εξαρχής ήταν ο τελικός χρόνος του Παναγιώτη Μπιτάδου, μια και εξαρχής ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση.

Εδώ στο ζητούμενο εξαρχής ήταν ο τελικός χρόνος του Παναγιώτη Μπιτάδου, μια και εξαρχής ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση, χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε την αξία των υπόλοιπων τριαθλητών. 

Ήταν η πρώτη φορά που φέρελπις νεαρός Μυτιληνιός αγωνίζονταν στην ολυμπιακή απόσταση: η ποιότητα και η κλάση του, δημιουργούσε προσδοκίες, όσον αφορά το πόσο κάτω από τις 2ώρες θα κατάφερνε τελικά να τερματίσει. Η αλήθεια είναι ότι το εντυπωσιακό 1:50:08 δημιούργησε αμέτρητο ενθουσιασμό όπως και μια σχετική .. αμηχανία μια και τερμάτισε σαν πραγματικός σίφουνας .. ξαφνιάζοντας άπαντες στην γραμμή του τερματισμού! 

Οι νικητές στην Ολυμπιακή απόσταση: Παναγιώτης Μπιτάδος (μέση), αριστερά ο 2ος νικητής Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου και δεξιά ο Γιάννης Γιαταγάνας (3ος)

Ο αγώνας είχε γεύση “derby” στο κολυμβητικό σκέλος, με 3 αθλητές να βγαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα από το νερό: Μπιτάδος (17:34), Χατζηγεωργίου (17:35) και Αλ. Αργύρης (17:36). Από εκεί και μετά η παράσταση ήταν για έναν ρόλο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Μπιτάδο, όσον αφορά την τελική του επίδοση. Η εξέλιξη για όμως είχε έντονο και συναρπαστικό ενδιαφέρον για την πρώτη δεκάδα, σε μια άτυπη μάχη “νέου” αίματος (σημειώστε τα παρακάτω ονόματα γιατί θα μας απασχολήσουν στο μέλλον): 

 • Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου (2ος Γενικής με 2:02:08, Μ19-29, 2ο καλύτερο κολύμπι, 5ο καλύτερο ποδήλατο κ 6ο καλύτερο τρέξιμο)
 • Άγγελος Μπερής (4ος Γενικής με 2:03:37, M19-29)
 • Αλέξανδρος Αργύρης (5ος Γενικής με 2:06:46, M19-29)
 • Γιάννης Καμαρίνος (8ος Γενικής με 2:08:02, M19-29)

με το παλαιότερο:

 • Γιάννης Γιαταγάνας (3η θέση Γενικής με 2:02:15, με 5ο καλύτερο κολύμπι, 3ο καλύτερο ποδήλατο και 2ο καλύτερο τρέξιμο, Μ35-39)
 • Παναγιώτης Σιούτας (7η θέση Γενικής με 2:07:52, M40-44)
 • Γιώργος Καραγιάννης (9η θέση Γενικής με 2:09:43, M35-39)
 • Μανούσος Βιζυράκης (10η θέση Γενική με 2:10:18, M45-49)

έδειξαν ότι δικαιολογημένα ήταν σε θέσεις βάθρου τα περασμένα χρόνια (είτε σε θέσης Γενικής, είτε σε θέσεις ηλικιακής κατηγορίας). Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η 6η θεση Γενικής,  από τον Τουσέ Κων/νο (2:07:35, M30-34), μόνιμο κάτοικο εξωτερικού τα τελευταία χρόνια (2ος το 2020 στην sprint απόσταση (1:11:30) στο 5ο IL Porto Triathlon, έχοντας το καλύτερο τρέξιμο με 20:33 κ το 4ο καλύτερο ποδήλατο).

Οι νικήτριες στην ολυμπιακή απόσταση: Στεφάνια Πολυχρονιάδου (#1), Ελισάβετ Παντζαρτζίδου (#2), Λιάνα Χασιώτη (#3) Μαζί τους και η Ασημίνα Εγγλέζου και ο Νίκος Καραγιάννης

Στις γυναίκες, είχαμε την επικράτηση της Στεφανίας Πολυχρονιάδου (2:12:21), νικήτρια στην ολυμπιακή απόσταση στο περυσινό IL Porto Triathlon (2:22:01). Στην δεύτερη θέση είχαμε την Ελισάβετ Παντζαρτζίδου (2:13:56), νικήτρια στην sprint απόσταση στο περυσινό IL Porto Triathlon (1:18:25) και 3η την Λιάνα Χασιώτη (2:24:01). Στο κολύμπι πρώτη βγήκε από το νερό η Λυδία Παπανδρέου (21:08), 2η η Στεφανία Πολυχρονιάδου (21:23), 3η η Λιάνα Χασιώτη (23:20) και 4η την Ελισάβετ Παντζαρτζίδου (25:10). Το πολύ καλό τρέξιμο της Ελισάβετ (39:58 vs 44:55 Πολυχρονιάδου) περιόρισε περί το ενάμιση λεπτό, την αρχική διαφορά των 6 λεπτών που είχε δημιουργηθεί (περίπου 4’ από το κολύμπι και περί τα 2’ επιπλέον στο ποδηλατικό σκέλος). 

Συνολικά είχαμε 141 εγγραφές στην ολυμπιακή απόσταση, τον αγώνα ξεκίνησαν 127 τριαθλητές/τριαθλήτριες, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την προσπάθεια και οι 127 αθλητές. Συνολικά αγωνίστηκαν 12 γυναίκες στην ολυμπιακή απόσταση (ποσοστό 9,4%).

Δείτε τις καλύτερες 10 επιδόσεις (TOP 10) στην κατηγορία ανδρών (Male)

SWIM TOP 10BIKE TOP 10RUN TOP 10
A/AAthleteAGTimeAthleteCATTIMEAthleteCATTIME
1ΜΠΙΤΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 14-1817:34ΜΠΙΤΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 14-180:56:45ΜΠΙΤΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 14-1834:35
2ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝM2 19-2917:35ΜΠΕΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣM2 19-291:00:40ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣM4 35-3938:47
3ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣM2 19-2917:36ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣM4 35-391:01:04ΤΟΥΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣM3 30-3439:07
4ΚΙΜΑΝΕΤΖΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣM5 40-4420:51ΤΟΥΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣM3 30-341:01:17ΒΩΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣM2 19-2940:00
5ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣM4 35-3920:59ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝM2 19-291:01:42ΜΠΕΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣM2 19-2940:14
6ΜΠΕΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣM2 19-2921:22ΒΙΖΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣM6 45-491:03:09ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝM2 19-2940:27
7ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣM2 19-2921:42ΒΩΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣM2 19-291:03:29ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣM2 19-2940:29
8ΒΙΖΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣM6 45-4922:32ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣM2 19-291:03:43ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣM4 35-3941:35
9ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝM3 30-3422:58ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣM2 19-291:04:21ΡΩΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣM6 45-4941:50
10ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣM5 40-4423:54ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣM5 40-441:04:26ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣM5 40-4442:10
T1 TOP 10T2 TOP 10
A/AAthleteCATTIMEAthleteCATTIME
1ΜΠΕΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣM2 19-2900:41ΜΠΙΤΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 14-1800:29
2ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣM4 35-3900:45ΜΠΑΒΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣM3 30-3400:38
3ΜΠΙΤΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣM1 14-1800:46ΜΠΕΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣM2 19-2900:39
4ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣM2 19-2900:48ΓΙΑΤΑΓΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣM4 35-3900:40
5ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣM5 40-4400:55ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣM2 19-2900:42
6ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣM2 19-2900:55ΒΙΖΥΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣM6 45-4900:43
7ΧΑΛΙΜΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣM5 40-4401:01ΒΩΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣM2 19-2900:47
8ΤΟΥΝΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣM3 30-3401:02ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣM2 19-2900:51
9ΔΡΑΓΟΥΤΣΗΣ ΑΛΕΞM5 40-4401:03ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔM3 30-3400:51
10ΜΠΑΒΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣM3 30-3401:10ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝM2 19-2900:52

Δείτε τις καλύτερες 10 επιδόσεις (TOP 10) στην κατηγορία γυναικών (Female)

SWIM TOP 10BIKE TOP 10RUN TOP 10
A/AAthleteAGTimeAthleteCATTIMEAthleteCATTIME
1ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΥΔΙΑF2 36-4921:09ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑF1 22-351:04:48ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤF1 22-3539:59
2ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑF1 22-3521:24ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤF1 22-351:06:12ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑF1 22-3544:35
3ΧΑΣΙΩΤΗ ΛΙΑΝΑF1 22-3523:21ΧΑΣΙΩΤΗ ΛΙΑΝΑF1 22-351:10:26ΤΖΑΡΟΎ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑF1 22-3546:04
4ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤF1 22-3525:15ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑF2 36-491:12:26ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑF2 36-4947:04
5ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑF2 36-4927:11ΔΡΟΓΓΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑF1 22-351:12:41ΧΑΣΙΩΤΗ ΛΙΑΝΑF1 22-3547:33
6ΔΡΟΓΓΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑF1 22-3528:28ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗF1 22-351:15:03ΣΤΑΓΑΚΗ ΕΛΕΝΗF2 36-4948:42
7ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑF2 36-4930:57ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΥΔΙΑF2 36-491:19:33ΚΑΧΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑF2 36-4950:42
8ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗF1 22-3531:01ΤΣΑΧΤΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑF2 36-491:20:33ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΥΔΙΑF2 36-4954:34
9ΤΣΑΧΤΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑF2 36-4934:27ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑF2 36-491:27:48ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑF2 36-4955:26
10ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑF2 36-4936:49ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑF2 36-491:37:54ΔΡΟΓΓΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑF1 22-3555:37
T1 TOP 10T2 TOP 10
A/AAthleteCATTIMEAthleteCATTIME
1ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑF1 22-3500:49ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑF1 22-350:00:44
2ΧΑΣΙΩΤΗ ΛΙΑΝΑF1 22-3501:30ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤF1 22-350:00:59
3ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤF1 22-3501:31ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑF2 36-490:01:04
4ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑF2 36-4901:41ΧΑΣΙΩΤΗ ΛΙΑΝΑF1 22-350:01:12
5ΔΡΟΓΓΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑF1 22-3501:43ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑF2 36-490:01:17
6ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗF1 22-3502:05ΔΡΟΓΓΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑF1 22-350:01:19
7ΤΣΑΧΤΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑF2 36-4903:31ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗF1 22-350:01:20
8ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΥΔΙΑF2 36-4903:32ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΥΔΙΑF2 36-490:01:45
9ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑF2 36-4903:43ΤΣΑΧΤΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑF2 36-490:01:55
10ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑF2 36-4904:26ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑF3 50+0:02:07

Για πρώτη φορά live coverage, σε Ελληνικό αγώνα τριάθλου!

Όλη ομάδα του swimbikerun.gr, είναι πλέον περήφανη όχι μόνο για το γεγονός ότι καταγράφηκε ιστορικά η πρώτη ζωντανή μετάδοση αγώνα Τριάθλου στην Ελλάδα, αλλά γιατί ακόμη περισσότερο αυτή η ιστορικότητα συνδέθηκε με το 1ο “Ionian Sea Tri”. Μια από τις αξίες μας, είναι να φέρουμε ακόμη πιο κοντά το αγαπημένο μας άθλημα στο ευρύ κοινό και να αναδείξουμε την προσπάθεια του απλού, μέσου Έλληνα τριαθλητή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν και αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια, δεσμευόμενοι για ακόμη περισσότερες καινοτομίες και πρωτοτυπίες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ολυμπιακή Ακαδημία της Ηγουμενίτσας για την εμπιστοσύνη και ανάθεση της μετάδοσης καθώς και στον φίλο τριαθλητή Θωμά Ντελιόπουλο (#Froutodelia) και Νίκο Ξανθόπουλο (#MarathonBikes) για την (επίσης) εμπιστοσύνη και υποστήριξη στην μετάδοση της Κυριακής.

Best is Yet to come!

Γ.Κατωπόδης (swimbikerun.gr),Βασιλική Τσώτου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού), Νίκος Καραγιάννης (Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας), Χριστίνα Τζέλλου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού), Κώστας Ελευθέριος (Αντιδήμαρχος Τουρισμού) (photo credits: Χριστίνα Τζέλλου)

Leave a Comment

Send this to a friend