fbpx

TIRANATHLON 2022 loading!

Νέα ανανεωμένη σελίδα, προσθήκη Ολυμπιακής απόστασης, κλειστοί δρόμοι, ο αγώνας θα μεταδίδεται στην εξέλιξή του σε live stream σε διάφορα σημεία της πόλης των Τιράνων!

Η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου έχει αποφασισθεί να είναι εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία και το 2ο Τιράναθλον εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη διεξαγωγή του Τιράναθλου και κατόπιν της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας και του Δήμου Τιράνων για τη συνδιοργάνωση τόσο του Τιράναθλου όσο και του Μαραθωνίου των Τιράνων,  πλέον μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι ο αγώνας αυτός ήρθε για να μείνει. Ελπίδα των διοργανωτών είναι να καταστεί σημείο αναφοράς για την  περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο. 

Τις διοργανωτικές πτυχές του Τιράναθλου που είχαμε ξεχωρίσει τον Ιούνιο, αναμένουμε να εμπλουτίσουν οι διοργανωτές  έτι περαιτέρω και να μας προσφέρουν έναν άρτιο αγώνα, ασφαλή πάνω από όλα και με ευχάριστες διαδρομές. Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τον Κωνσταντίνο Καραμουσαλή, μάθαμε ότι (πέραν της  sprint distance) στο αγωνιστικό πρόγραμμα έχει προστεθεί και η ολυμπιακή απόσταση. 

Η πιστοποιημένη για την καθαρότητά της, μέσω εργαστηριακών αναλύσεων, λίμνη Φάρκα, στους πρόποδες του βουνού Νταίτι έχει επαρκή επιφάνεια για να φιλοξενήσει με τη κατάλληλη σηματοδότηση όλες τις αποστάσεις Επιπλέον, ο ολοκαίνουργιος αυτοκινητόδρομος δύο λωρίδων που ενώνει τη λίμνη με το κέντρο της πόλης θα κλείσει ερμητικά προκειμένου το ποδηλατικό σκέλος να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.  Οι αθλητές αυτή τη φορά θα φθάσουν και θα διασχίσουν το κέντρο της πόλης των Τιράνων, σε μια διαδρομή παράλληλη με τον ποταμό Λάνα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να θαυμάσουν από κοντά το σκέλος αυτό του αγώνα. Ο αριθμός των εθελοντών, αστυνομικών,  ασθενοφόρων,  σταθμών υδροδοσίας και ανεφοδιασμού θα είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερος από ότι έχουμε συνηθίσει σε άλλους αγώνες. Παράλληλα, ο αγώνας πέραν από το δικό μας κανάλι, θα μεταδίδεται σε live stream σε γιγαντοοθόνες σε διάφορα σημεία της πόλης, η οποία για τις ώρες εκείνες θα πάλλεται στους στους ρυθμούς του Τιράναθλου. 

Τέλος, προσπάθεια καταβάλλεται από την Πρεσβεία μας ώστε να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές παροχές προς τους αθλητές από την Ελλάδα, στο κομμάτι της διαμονής, της διενέργειας δωρεάν ελέγχων rapid/pcr, αλλά και της μεταφοράς ποδηλάτου μέσω της εταιρείας AEGEAN, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Ο Κωνσταντίνος Καραμουσαλής, μας γνώρισε στο βίντεο των ευχών ότι το 2022 τα Τίρανα έχουν ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεότητας και το Τιράναθλον έχει ενταχθεί στο πλαίσιο αυτό. Επίσης, η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου έχει αποφασισθεί να είναι εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία, πράγμα που σημαίνει, ότι πέραν από το τουριστικό σκέλος της ανακάλυψης της άγνωστης για τους περισσότερους εξ ημών πόλης των Τιράνων, μιας ιδιαίτερα ευχάριστης έκπληξης οφείλω να πω, οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα έχει προετοιμάσει η Ελληνική Πρεσβεία.

Ας θυμηθούμε το race recap από το 1ο ΤΙΡΑΝΑΘΛΟΝ.

Δείτε την νέα, ανανεωμένη σελίδα του “Τιραναθλον”: www.tiranathlon.com και κάντε την εγγραφή σας πατώντας στο link !

TIRANATHLON 2021: Greek National Antem (Stephania Polychroniadis, 1rst Female Winner)

Leave a Comment

Send this to a friend