fbpx

4th TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN 2022

Η συναρπαστική εμπειρία αθλητισμού και ψυχαγωγίας που προσέφερε το 4th TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN 2022

Το 4th TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN,μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιοτου TRIMORE Multisports TOUR 2022.

Με γνώμονα την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας, καθώς επίσης, με το πάθος και την αφοσίωση που χαρακτηρίζει τις διοργανώσεις της, η TRIMORE Sport Events προσέφερε ένα τριήμερο γεμάτο ενθουσιασμό, συγκινήσεις, ψυχαγωγία και κρητική παράδοση στους αθλητές, τις οικογένειες και τις παρέες τους, τους επισκέπτες -Έλληνες και ξένους, αναδεικνύοντας παράλληλα το αθλητικό ιδεώδες. 

Η φετινή διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πανέμορφη πόλη του Ρεθύμνου, είχε άριστο αποτέλεσμα και χάρισε υπέροχες στιγμές σε αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου, τόσο μέσα από το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα όσο και μέσω των ευρηματικών παράλληλων δράσεων. Λάτρεις του τριάθλου, της κολύμβησης Open Water και του τρεξίματος πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα, απήλαυσαν το ίδιο έντονα τις ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις, καθώς επίσης, τις εκπληκτικές ομορφιές του τόπου, τη φιλοξενία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. 

Το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης φέτος περιλάμβανε: 

  • TRIathlon Olympic distance (1,5km κολύμβησης, 40km ποδηλασίας, 10km τρέξιμο)
  • TRIathlon Half Olympic distance (750m κολύμβησης, 20km ποδηλασίας, 5km τρέξιμο)
  • ISOMAN Equalized TRIathlon Quarter Distance (2,8km κολύμβησης, 24,6km ποδηλασίας, 10,6km τρέξιμο)
  • Τρέξιμο πόλης (5km και 10km)
  • Κολύμβηση Open Water (0.5km, 2.5km, 5km)
  • Παιδικό ISOMAN και παιδική Κολύμβηση Open Water

Τις πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες, κατέκτησαν οι εξής αθλητές: 

ISOMAN quarter: Σπύρος Γκοτζιάς / Νικολέτα Αγγελέτου
Olympic Triathlon: Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος / Ευαγγελία Δούμα
Half Olympic Triathlon: Μάρκος Τζωρτζινάκης / Νάντια Συντζανάκη
Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.): 0,5k: Δημήτρης Σηφάκης / Μαρίλη Κουμπενάκη 

    2,5k: Ορέστης – Ελευθέριος Βαφειαδάκης / Ειρήνη Φωτάρα 

                                                                                           5k: Αντώνης Σερζατάκης / Ελένη Κουτράκη 

             Αγώνας τρεξίματος πόλης:                             5km: Τάκης Μενεγάκης / Μαρίτα Παπαβασιλείου
                                                                                           10km: Μανώλης Σηφάκης / Ευαγγελία Δούμα 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Τις απονομές των αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επίκεντρο της διοργάνωσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου Ειρήνη Κλάδου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Σαμαρειτών, κ.α. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν με πάθος στην κολύμβηση Open Water και το παιδικό ISOMAN, ενώ μεγάλη παρουσία υπήρχε στις δραστηριότητες διασκέδασης όπως stress run, ποδηλατική βραδυπορία και τοίχος αναρρίχησης, όπου πλήθος παιδιών δοκίμασαν με ενθουσιασμό τις δυνατότητές τους. Με ξεχωριστή περηφάνεια παρακολουθήσαμε μια σύντομη θεατρική παράσταση από παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού,με την πολύτιμη και ευγενική αρωγή του τοπικού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.

Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Το Ρέθυμνο είναι πλέον πατρίδα, σπίτι, οικογένειά μας! Μεγαλώνουμε μαζί και κάνουμε όνειρα και σχέδια. Αντέξαμε στα δύσκολα (2020) και τίποτα δεν μας εμποδίζει πια να διεκδικήσουμε το ξεχωριστό και μεγάλο. Πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματά μας (να διοργανώσουμε Τρίαθλο που εκτυλίσσεται όλο εντός αστικού ιστού), το οποίο Δήμος, Περιφέρεια, ΕΟΤ και οι Αρχές (Τροχαία, Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο, Κτηματική Υπηρεσία, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Ερυθρός Σταυρός) το κατέστησαν όχι απλά εφικτό αλλά και ανεπανάληπτο. Με τη πολύτιμη συμβολή της οργανωμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας του Δήμου: Ομάδα Ρεθελοντώ, των μεμονωμένων εθελοντών, των επαγγελματιών Τουρισμού ή και πέραν του Τουρισμού και την ανοχή στην μικρή όχληση από τους Πολίτες του Ρεθύμνου, δημιουργούμε κάθε χρόνο τη συνέχεια ενός θεσμού που προσφέρει εξαιρετική διαφήμιση μιας από τις ωραιότερες και αντιπροσωπευτικότερες πόλεις της Ελλάδος. Ευχαριστώ προσωπικά το Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη για την εμπιστοσύνη, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, τον Δημήτρη Λαχνιδάκη που αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του, τον κάθε ξεχωριστό εργαζόμενο του Δήμου, των Αρχών, των Οργανισμών, των Εταιρειών Χορηγών μας που συνέβαλαν σ’ εκείνο που όλοι σήμερα θαυμάζουν και αποτελεί τη βάση για το καλλίτερο που σχεδιάζουμε. Είμαι ευγνώμον προς άπαντες που συνέβαλαν, τους εθελοντές και ασφαλώς τους αθλητές που πιστεύουν σ’ εμάς και ακολουθούν το όραμά μας. Ραντεβού το 2023!».

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με την ευκαιρία της λήξης των αγώνων του 4ου TRIMORE M.T. – Rethymno | ISOMAN 2022, δήλωσε: «Η ζεύξη πολιτισμού και αθλητισμού, ειδικά όταν εκπορεύεται από την επιτυχή σύμπραξη θεσμικών φορέων και αναγνωρισμένων συλλογικοτήτων, προσφέρει πάντοτε πλεονεκτήματα στον τόπο που την φιλοξενεί. Στη λήξη, λοιπόν, μιας ακόμη επιτυχημένης διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας το θετικό της αποτύπωμα, ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου, στην οποία αναμφίβολα συνέδραμαν οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Ωστόσο, τα εύσημα δικαίως ανήκουν πρωτίστως στους συμμετέχοντες αθλητές όλων των ηλικιών,  που υποστήριξαν την διοργάνωση λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες, στις υπηρεσίες που συντονίστηκαν άψογα στην ασφαλή υλοποίηση των προγραμματισμένων  αθλητικών και ψυχαγωγικών δράσεων, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία Ρεθύμνου, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο, τις υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, τον Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΑΒ, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και φυσικά τους ΡΕΘελοντές και μεμονωμένους εθελοντές, που πάντοτε συνδράμουν με ανιδιοτέλεια, συνέπεια  και  αφοσίωση κάθε δράση που προβάλλει τις δυνατότητες του Ρεθύμνου και των ανθρώπων του. Επί τρεις ημέρες, αθλητές απ’ όλη τη χώρα βίωσαν την εμπειρία της γνωριμίας με τον πολιτιστικό, φυσικό, παραδοσιακό, διατροφικό και, κυρίως, ανθρώπινο  πλούτο του Ρεθύμνου, ντόπιοι  νέοι και νέες  αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες, ενθαρρύνθηκαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο κολύμπι, το τρέξιμο και το ποδήλατο, ενώ οι ξένοι επισκέπτες μας, ευχάριστα αιφνιδιασμένοι από αυτό το ξέσπασμα ζωής και κίνησης στην πόλη,  διαπίστωσαν  τις δυνατότητες του Ρεθύμνου ως προορισμό για αθλητικό τουρισμό. Υπό αυτή την έννοια, η διοργάνωση του 4ου  TRIMORE M.T. – Rethymno | ISOMAN 2022, υπερέβη τα εμφανή πλαίσια μιας αθλητικής συνάντησης. Έγινε πεδίο και αφορμή σμίξης ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, πολιτών που νοιάζονται για την υγεία τους αλλά και για το περιβάλλον, φυσικό και αστικό, προτάσσοντας έναν άλλο, ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Συνάμα, η αθλητική, κοινωνική και ψυχαγωγική αυτή δράση ενίσχυσε την εξωστρέφεια του Ρεθύμνου, ως Δήμο που επενδύει στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και των ιδεωδών που υπηρετεί ο Αθλητισμός και ως φιλόξενο οικοδεσπότη διοργανώσεων με αξιώσεις. Ευχαριστούμε, λοιπόν, την TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas και τους υποστηρικτές, χορηγούς, δωρητές της, για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του, στην υλοποίηση για 4η χρονιά, αγώνων που μας πρόσφεραν θετικές – διανοητικές, ψυχικές  και βιολογικές- καρποφόρες προκλήσεις.  Καλή αντάμωση!». 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε στο νησί τους συμμετέχοντες αθλητές του 4ουTRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN, που έχουν καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία και που τη φετινή χρονιά, λόγω των αυξημένων συμμετοχών αθλητών έλαβαν διαστάσεις, οι οποίες ξεπέρασαν τα δεδομένα μια τοπικής αθλητικής διοργάνωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την παραμονή τους στο νησί μας, απήλαυσαν τις μοναδικές ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος του Ρεθύμνου και της Κρήτης, αισθάνθηκαν την κρητική φιλοξενία και δοκίμασαν τις μοναδικές γεύσεις της κρητικής κουζίνας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε θερμά τους διοργανωτές, τους φορείς του Ρεθύμνου που υποστηρίζουν τη διοργάνωση και τους χορηγούς, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια που καταβάλλουμε στην Περιφέρεια Κρήτης, για την ανάδειξη του νησιού και ως αθλητικού προορισμού».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, υπογράμμισε: «Για άλλη μια φορά φέτος υποδεχτήκαμε στον τόπο μας τη διοργάνωση του Trimore M.T. Rethymno I Isoman 2022, που με επιτυχία  διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως πάντα, βρίσκεται σταθερά και έμπρακτα δίπλα στον αθλητισμό, στηρίζοντας κάθε αθλητική διοργάνωση, διεθνή ή εγχώρια. Ο αθλητισμός για μας αποτελεί επένδυση στη νέα γενιά, αλλά και το όχημα για να αναπτύξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε να προσδώσουμε περαιτέρω αξία στο τουριστικό μας προϊόν και να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην οποία και προσβλέπουμε. Αθλητικά γεγονότα, όπως η φιλόδοξη διοργάνωση Trimore M.T. Rethymno I Isoman, όχι μόνο ταξιδεύουν το Ρέθυμνο ως τουριστικό προορισμό εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα προάγουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους Ρεθεμνιώτες, αλλά και επισκέπτες, μια αποδεδειγμένα μοναδική εμπειρία, που συνδυάζει τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες».

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, στο χαιρετισμό του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κι εγώ προσωπικά στηρίζουμε πάντοτε τα αθλητικά γεγονότα που δείχνουν και προβάλλουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους ξεχωριστούς προορισμούς της Ελλάδας και τις διαφορετικές εμπειρίες που μπορούν να προφέρουν στον επισκέπτη. Το TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN είναι μια σύγχρονη αθλητική διοργάνωση που αναδεικνύει αυτό το διαφορετικό «πρόσωπο» της Ελλάδας. Το Ρέθυμνο είναι ένας υπέροχος τόπος, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ένας διεθνής τοπ προορισμός που μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες στους επισκέπτες»

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Στρατηγικοί Συνεργάτες: ΕΤΕΜ, Elval Colour  

Χρυσοί Χορηγοί: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ford Velmar, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Αθλητικός Χορηγός: TURBO, On shoes

Χάλκινοι χορηγοίΑΝΕΚ Lines, Blue Star Ferries, Ασφάλειαι Μινέττα, MicroSport, Maurten, OmniCraft, Bella Fruta, Orsero, Loguers, Ελληνική Μεταφορική, Γευσίνους

Ειδικός Συνεργάτης Εθελοντισμού: ΡΕΘΕΛΟΝΤΩ (ομάδα εθελοντών Δήμου Ρεθύμνης)

Υπό την Έγκριση/Αιγίδα των: Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Υποστηρικτές – Αρωγοί: Marathon Bikes, Physio4u, 1Μation, Check A Bike, D. Koronakis, Poufmakers.gr, Prototypo Exclusive, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου – Σύνπολις, Δούσμανης Μεταφορική, Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου, Popeye Water Sports, Suzuki Motorcycles, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνου – Atlas Cycling Team, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, Siddhi Yoga Shala, ΤΟΜΥ, Art Fireworks, Ξυλόφουρνος Μυστράκη, ΕΟΣ Ρεθύμνου, 8CTO Trainining Lab

Χορηγοί Φιλοξενίας-Εστίασης:      Kyma Suites, Kriti Beach Hotel, Steris Elegant Beach House, Grace Studios & Apartments, Queens Room, Κόκκινος, Pearl Hotels, Elina, CVR, La Farina, Juicy Burger House

Website
www.diaplous-ssda.gr
www.trimore.gr
Facebook
trimoresporteventsxterragreece
SwimRunHydra
Instagram
@trimoresportevents
@greecexterra
@swimrunhydra

Leave a Comment

Send this to a friend