Το πρώτο IRONMAN Virtual Racing event είναι πλέον γεγονός!

Πάνω από 12,000 αθλητές από 115 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στο πρώτο IRONMAN Virtual Racing event και πάνω από 30,000 αθλητές απ’ όλον τον κόσμο έγιναν μέλη στην πλατφόρμα του IRONMAN VC μέσα σε 48 ώρες!

“Έχουμε εντυπωσιαστεί με την ανταπόκριση των αθλητών στο νέο IRONMAN Virtual Club όπως και στα IRONMAN Virtual Racing Series εντός 48 ωρών” δήλωσε ο Andrew Messick, Πρόεδρος και CEO της IRONMAN. “Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να τεστάρουν τον εαυτό τους,το σώμα και το μυαλό,είτε στην πραγματικότητα είτε virtual. Μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, ελπίζουμε με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο να συνεχίσουν οι αθλητές να προπονούνται στοχευμένα και να αγωνίζονται,όπως επίσης και να μένουν σε επαφή με τους συναθλητές του και την τριαθλητική κοινότητα.”

Με αθλητές από 115 χώρες, το 31% των αθλητών που εγγράφηκαν στο IRONMAN VR1 να είναι από τις Η.Π.Α. ,10% από το Ηνωμένο Βασίλειο, 7% από τη Γερμανία, 5% από την Αυστραλία και 4% από τον Καναδά. Πολλές συμμετοχές έχουν επίσης από την Βραζιλία,την Ιταλία,τη Σιγκαπούρη και την Νότια Αφρική. Οι αθλητές θα κερδίσουν πόντους βάσει της απόστασης που θα συμπληρώσουν.

Στις γυναίκες η Linda Rich (USA) 72 ετών είναι η μεγαλύτερη ηλικιακά συμμετέχουσα, ενώ η Abigail Walker (USA) η νεότερη,μόλις 18 ετών.
Στους άντρες ο μεγαλύτερος αθλητής είναι Ronald Restivo (USA) 73 ετών και ο νεότερος Hugo Charmant (Belgium) 18 ετών.

Στο IRONMAN VR1 Pro Challenge ,που αφορούσε την ποδηλατική διαδρομή των 90Km του IRONMAN Boulder 70.3, στις γυναίκες είχαμε τις συμμετοχές των Mirinda Carfrae (AUS), Jocelyn McCauley (USA), Angela Naeth (CAN), and Jeanni Seymour(RSA) και στους άντρες τους Joe Gambles (AUS), Patrick Lange (DEU), Justin Metzler (USA), and Bradley Weiss (RSA).

Η McCauley(USA)ολοκλήρωσε τον αγώνα των 90km σε 2:39:48, ενώ η Naeth (CAN) ήρθε στη δεύτερη θέση με χρόνο 2:41:53 και η Seymour(RSA) τερμάτισε τρίτη με χρόνο 2:55:08. Η τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια IRONMAN, Mirinda Carfrae, πήγαινε καλά με τις άλλες τρεις αθλήτριες αλλά υπέστη μια “εικονική” μηχανική βλάβη,όταν αποσυνδέθηκε το ποδηλατικό της εργόμετρο.

Ολόκληρη την εκπομπή του IRONMAN VR1 Challenge Pro γυναικών μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής IRONMAN του 2017 και 2018 Patrick Lange (DEU) πήρε τον τίτλο στο πρώτο IRONMAN VR Pro Challenge ολοκληρώνοντας τον αγώνα των 90km σε 2:21:06, ενώ ο Justin Metzler (USA) ήρθε δεύτερος με χρόνο 2:25:52, ο Bradley Weiss (RSA) τερμάτισε τρίτος σε 2:28:05 και ο Joe Gambles(AUS) σε 2:42:04.

Ολόκληρη την εκπομπή του IRONMAN VR1 Challenge Pro αντρών μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Leave a Comment

Send this to a friend