Και επίσημα πλέον IRONMAN 70.3 St. Petersburg 2020

Επιβεβαίωση της αποκλειστικότητας του swimbikerun.gr team, που το είχε ήδη προαναγγείλει.

Πριν ένα μήνα είχαμε δημοσιεύσει κατά αποκλειστικότητα στο swimbikerun.gr τον νέο αγώνα που πρόκειται να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 19 Ιουλίου 2020. Το ενδιαφέρον του Ελληνικού κοινού ήταν μεγάλο εξ αρχής και έπειτα από την επίσημη αναγγελία της IRONMAN για τον αγώνα, έχουμε διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες για τη διοργάνωση του IRONMAN 70.3 St. Petersburg 2020.

Είναι ο 12ος καινούριος αγώνας παγκοσμίως ,που ανακοινώνει η IRONMAN για το καλεντάρι του 2020 και ο πρώτος που θα φιλοξενηθεί σε πόλη της Ρωσίας.

“Είναι μία ιστορική ημέρα για την IRONMAN και το τρίαθλο,” δήλωσε ο Stefan Petschnig, Managing Director of Europe, Middle East and Africa για την IRONMAN. “Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τη Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη στη σειρά αγώνων της IRONMAN, καθώς συνεχίζουμε να προσφέρουμε ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως. Το άθλημα έχει την ικανότητα να συνδέει και να φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές ηπείρους,χώρες και κουλτούρες. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην τοπική διοργανωτική ομάδα και στις αρμόδιες αρχές της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για να φέρουν στην υπέροχη αυτή πόλη έναν αγώνα IRONMAN 70.3. Είναι εντυπωσιακό.”

Οι διαδρομές του αγώνα είναι θεαματικές και θα εντυπωσιάσουν τους αθλητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την κουλτούρα της μοναδικής αυτής πόλης. Η κολυμβητική διαδρομή των 1,9 km (1.2-mile) βρίσκεται στο ιστορικό κανάλι της κωπηλασίας της Αγ. Πετρούπολης. Η διαδρομή του ποδηλάτου των 90.1km (56-mile) υπόσχεται να είναι το μεγάλο αξιοθέατο καθώς οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την επιβλητική γέφυρα Yacht Bridge, κατευθυνόμενοι προς τη λίμνη Lahtinskiy Razliv. Περίπου στο 17km (10 miles), οι αθλητές θα φτάσουν στο πιο γραφικό κομμάτι της διαδρομής έως το 28km (17 miles) .Θα ποδηλατήσουν κατά μήκος του μώλου της Αγίας Πετρούπολης, όπου θα δουν κάποιες από τις θαλάσσιες οχυρώσεις δημιούργημα του Tsar Peter I. Το πιο μακρινό κομμάτι της ποδηλατικής διαδρομής πηγαίνει τους αθλητές στην περιτειχισμένη πόλη του Kronstadt, μια παλιά ναυτική αμυντική περιοχή της Αγ. Πετρούπολης και μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της UNESCO. Με συνολική θετική υψομετρική διαφορά 435m και 3 loop, o αγώνας αναμένεται να είναι γρήγορος και με φανταστική θέα. Τέλος, στη διαδρομή του τρεξίματος των 21.1km (13.1-mile), οι αθλητές θα εξερευνήσουν το θεαματικό νησί Yelagin, σπίτι του Yelagin Palace, πριν κατευθυνθούν προς τον τερματισμό που θα βρίσκεται κοντά στο γήπεδο Gazprom Arena.

“Είναι ένας αγώνας που χιλιάδες Ρώσοι περίμεναν χρόνια και επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα το 2020. Η πιο δημοφιλής σειρά αγώνων Τριάθλου στον κόσμο έρχεται στη Ρωσία. Έχουμε μία δυνατή ομάδα διοργάνωσης και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ρωσική Ομοσπονδία και τη Διοίκηση της πόλης της Αγ. Πετρούπολης. Για πολλούς τριαθλητές η 19η Ιουλίου 2020 θα γίνει η πιο σημαντική μέρα του 2019 και εύχομαι σε όλους να έχουν μία ωραία αγωνιστική μέρα,” πρόσθεσε ο Petr Ivanov, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Το IRONMAN 70.3 St. Petersburg 2020 θα προσφέρει προκρίσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021 IRONMAN 70.3 St. George, Utah, USA. Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 5 Δεκεμβρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες στο : https://www.ironman.com/im703-st-petersburg .

Leave a Comment

Send this to a friend