fbpx

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα XTERRA στην Τσεχία το Σάββατο!

Το XTERRA Τσεχίας έκανε μία εντυπωσιακή επιστροφή στο αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 και φέτος επανέρχεται με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Πόλη του Prachatice φιλοξενεί το μεγαλύτερο Ευρωπαικό γεγονός της σεζόν με 75 Elite αθλητές να διαγωνίζονται το Σάββατο. Την Κυριακή θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το XTERRA Short track με τους 20 κορυφαίους αθλητές μόνο, να λαμβάνουν μέρος για έναν ακόμη αγώνα με γρήγορο και έντονο ρυθμό.

Και οι δύο αγώνες θα έχουν ζωντανή κάλυψη, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στα social media για ενημερώσεις προβολής.

Elite Men Preview

50 elite άνδρες από 15 χώρες θα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης σε ένα έντονα ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα XTERRA. Κοιτάζοντας την τρέχουσα λίστα, 5 αθλητές έχουν σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουν τον τίτλο.

O Bradley Weiss από την Ν. Αφρική θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του απο το 2018. Δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA 2018 και Πρωταθλητής 2019 Asia- Pacific, γνωρίζει πως να αγωνίζεται σε μεγάλους αγώνες. Αντιμετώπιζε τραυματισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ βρέθηκε σε καλή θέση στο Challenge Prague την προηγούμενη εβδομάδα, η τρέχουσα κατάστασή του για το XTERRA είναι άγνωστη και έτσι η πρώτη θέση δεν είναι σίγουρη.

“Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά, κέρδισα και τους 4 πρώτους μου αγώνες,” δήλωσε ο Weiss.

“Δυστυχώς, αυτό είχε συνέπειες και μου άφησε έναν άσχημο τραυματισμό σε ένα από τα κάτω οστά του αριστερού μου ποδιού. Με ανάγκασε να απέχω δύο μήνες από το τρέξιμο αλλά ευτυχώς μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω στο κολύμπι και στο ποδήλατο. Είμαι ενθουσιασμένος που ξανά ξεκινάω τη σεζόν μου με ένα σταθερό αποτέλεσμα εδώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μου αρέσει πολύ και ελπίζω να πάρω την ευκαιρία να αγωνιστώ και την Κυριακή στον Short Track αγώνα. Αναμφίβολα, δίνει μία νέα δυναμική στο Σαββατοκύριακο και είμαι χαρούμενος που θα τρέξω σ΄αυτή την καινούρια έκδοση του XTERRA.”

O Arthur Forissier από τη Γαλλία θα θελήσει να συμπεριλάβει τον τίτλο του European Champion στην αναπτυσσόμενη λίστα των τίτλων του. Κέρδισε τα  XTERRA France, Lake Garda, Switzerland και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα cross τριάθλου της ITU ενισχύοντας τη θέση του ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο ανεξαρτήτου διαδρομής. 

“Μέχρι τώρα είναι μία καλή χρονιά για μένα,” δήλωσε ο Fossier
“Αυτός θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας για τη σεζόν, καθώς θέλω να ξεκουραστώ ώστε στη συνέχεια να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Maui. Ο αγώνας Short Track θα είναι εκπληκτικός, ανυπομονώ να τον τρέξω.”

Ο Τσέχος αθλητής Lukas Kocar θα έχει ολόκληρη την χώρα μαζί του αυτό το Σαββατοκύριακο. Τελευταίος του αγώνας ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross της ITU παίρνοντας θέση στο βάθρο, πριν προετοιμαστεί ειδικότερα γι αυτόν εδώ τον αγώνα. Σίγουρα τώρα ξέρει κάθε πέτρα και κάθε ρίζα δέντρου!

“Είχα κάποια πολύ καλά αποτελέσματα τερματίζοντας στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross και κερδίζοντας το Εθνικό Πρωτάθλημα,” λέει ο Kocar. “Είμαι λιγάκι απογοητευμένος με τις επιδόσεις μου τον τελευταίο καιρο αλλά διψάω για ένα καλό αποτέλεσμα στο Prachatice μπροστά στους συμπατριώτες μου.

Ο Γάλλος Arthur Serrieres ήταν μόνο 8 δευτερόλεπτα πίσω από τη νίκη στο  XTERRA France. Ένας από τους λίγους αθλητές που μπορεί να συναγωνιστεί τον Forissier, προορίζεται για έναν μεγάλο τίτλο πολύ σύντομα. Θα είναι δύσκολο να το κάνει το Σάββατο, αλλά σίγουρα είναι ικανός για μία θέση στο βάθρο.

“Είχα καλά αποτελέσματα στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και θα ήθελα να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο,” δήλωσε ο Serriere. “Με τέτοιους elite αθλητές, στόχος μου είναι η 5άδα ή το βάθρο. Θα είμαι στη Γερμανία σε δύο εβδομάδες, στο Λουξεμβούργο και φυσικά στο Μάουι.


Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τον Ruben Ruzafa, τον Ισπανό με τους 3 Παγκόσμιους Τίτλους και την πρόσφατη νίκη του στο Scanno. Ο Ruben θα είναι δυνατός εδώ, ίσως σε καλύτερη κατάσταση απο τη Γαλλία και θα οδηγήσει τον αγώνα στο ξεκίνημα του τρεξίματος αλλά πιθανώς δεν θα είναι μόνος τους όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ruben δεν έχει μειώσει ακόμη τους ρυθμούς του, αλλά η νέα γενιά ανεβάζει ταχύτητα προς το αφεντικό!

Η μάχη για τις υπολειπόμενες θέσεις στο τοπ 10 δεν γίνεται πιο εύκολη.

Ο προηγούμενος νικητής του XTERRA Czech, Ben Allen ταξίδεψε από την Αυστραλία μετά τη θητεία του ως ναυαγοσώστης τους τελευταίους μήνες. Συνεχίζει την προπόνηση του αλλά η αγωνιστική κατάστασή του είναι άγνωστη. Αν είναι σε καλή φόρμα και έτοιμος, μία θέση στη 10άδα είναι πιθανή για τον Allen.

“Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα πάλι και ζω ξανά το όνειρο,”λέει ο Allan. “Σίγουρα o μεγάλος περιορισμός προέρχεται από τη δουλειά ως επαγγελματίας ναυαγοσώστης. Τρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερα ανυπομονώ να επιστρέψω καλά στα Ευρωπαϊκά μονοπάτια. Το Short Track είναι μία άγρια ιδέα, ακριβώς ό,τι χρειάζεται το άθλημα ώστε να τσιτώσει τα πράγματα και να έχει ενδιαφέρον. Fast & Furiοus διασκέδαση!

O Rui Dolores ηγείται στο European Tour, έχει κερδίσει δύο αγώνες και δεν έχει τερματίσει εκτός των 5άδας. Η συνέπεια του Πορτογάλου αθλητή τον κάνει να έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί εντός 10άδας.

“Αυτός είναι ο ένατος αγώνας μου για τη σεζόν και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα είμαι στο Prachatice για πρώτη φορά,” δήλωσε ο Dolores. “Είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο κυριότερος αγώνας της σεζόν και όλοι θα βρίσκονται εδώ. Περιμένω μια ωραία μάχη με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.” 

Ο Max Chane από τη Γαλλία είχε κάποια σκαμπανευάσματα αυτή τη σεζόν. 11ος στην Ελβετία, 4ος στη Γαλλία, 7ος στο Scanno, επομένως αν το αποτέλεσμα έρθει όπως σε κάθε έναν από αυτούς τους αγώνες θα είναι καλό. Φαίνεται να ολοκληρώνει το ποδηλατικό κομμάτι μαζί με το κυρίαρχο γκρουπ.

Ο Ελβετός Xavier Dafflon είχε τον καλύτερο αγώνα της σεζόν στο Scanno δύο εβδομάδες πριν,με μικρή διαφορά απο τον Ruzafa. Η φυσική του κατάσταση βελτιώνεται, αλλά αυτός ο αγώνας δεν θα είναι τόσο σκληρός όσο στο Scanno και θα έχει πολλούς αθλητές να πιάσει μετά το κολύμπι. Μία θέση στη 10άδα είναι πολύ πιθανή.

“Αυτή θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο XTERRA Czech και ανυπομονώ να ανακαλύψω τη διαδρομή και να έχω καλή απόδοση,” είπε ο Dafflon. “Αισθάνομαι καλά και όλα τα δείχνουν οτι μπορώ να δώσω το 100% το Σάββατο και να απολαύσω το καινούριο event την Κυριακή.”

O νικητής του 2018 European Tour François Carloni ήταν δυνατός στο Scanno μετά από τον απογοητευτικό αγώνα του στη Γαλλία.Ο Carloni θα πρέπει να είναι χαρούμενος με μία θέση στη 10άδα εδώ.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην Τσεχία,μαζί με τόσους elite αθλητές,” αναφέρει ο Carloni. “Θα είναι μία ιστορική μάχη και ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός ώστε να πιάσω μερικούς από τους καλύτερους. Νομίζω οτι ο μικρός αγώνας την Κυριακή θα είναι τέλειος. Θα μπορώ να είμαι δυνατός αν καταφέρω και ξεκουραστώ από τον βασικό αγώνα του Σαββάτου. Μου αρέσουν οι μικρές αποστάσεις.”

Κάποιοι από τους αθλητές που πολύ πιθανόν να τερματίσουν στην πρώτη 15άδα είναι επιπλέον οι :  Cedric Fleureton & Felix Forissier (France), Jen Emil Neilsen (Denmark), Sebastien Carabin (Belgium), Andreas Silberbauer (Austria), Roman Deisenhofer & Peter Lehmann (Germany), Karel Zadak, Ondrej Petr, Tomas Matera, Jan Kubicek, Tomas Jiranek & Karel Dusek (Czech), Samule Jud (Switzerland), Doug Hall (UK)

Elite Women Preview

Για τις γυναίκες, οι 17 από τις κορυφαίες 20 της βαθμολογίας στο European Tour θα βρίσκονται στην εκκίνηση μαζί με τις υπόλοιπες superstar του αθλήματος από όλο τον κόσμο.

Η πιο πιθανή κάτοχος του τίτλου είναι η Helena Karaskova η οποία προηγείται στη βαθμολογία του Tour. Κέρδισε πέρυσι στην Τσεχία,φέτος στο Scanno και θέλει να βελτιώσει τη 2η θέση της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στη Γερμανία. Τρέχοντας στο σπίτι της θα μπορέσει να της δώσει επιπλέον κίνητρο ή πίεση, όπως και να έχει η έμπειρη Karaskova θα τα δώσει όλα για μια θέση στο βάθρο.

“Πρέπει να επιβιώσω από το κολύμπι μιας και θα είναι χωρίς στολή,” δήλωσε η Karaskova. “Ελπίζω σε δυνατά πόδια στο ποδήλατο για να απολαύσω την υπέροχη διαδρομή η οποία έχει μπόλικες ανηφόρες και κατηφόρες και θα πρέπει να κρατήσω δύναμη για το τρέξιμο. Με τόσο υψηλού επίπεδου συμμετέχοντες θα γίνει ωραία μάχη.”

H Morgane Riou από τη Γαλλία θα θελήσει να συνεχίσει απο εκεί που σταμάτησε. Μετά τη νίκη της σε τρία XTERRA και δύο ETU Cross τίτλους είναι σε ένα καυτό σερί.Επανέρχεται μετά από διάλειμμα και η κατάστασή της είναι άγνωστη, αλλά η Riou θα μπορούσε να ταράξει το Τσέχικο πάρτι ανεβαίνοντας αυτή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Ιταλίδα Elenora Peroncini, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Cross της ITU θα βρίσκεται στο Prachatice. Με μία νίκη στο XTERRA Portugal και αρκετά βάθρα φέτος, η Peroncini μπορεί να βρεθεί σε ακόμη ένα βάθρο το Σάββατο.

H Penny Slater από την Αυστραλία έκανε μεγάλο θόρυβο τον Μάρτιο με τη νίκη της στην Ταιβαν στο Asia-Pacific Championship μπροστά στα αστέρια του αθλήματος. Έδειξε τρομερή βελτίωση από την περασμένη χρονιά και είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε να αποδίδει το μεγάλο της ταξίδι στην Ευρώπη με μία θέση στη πρώτη 5άδα.

“Η σεζόν έχει πάει πολύ καλα στο Asia-Pacific Tour, με τη νίκη στην Ταιβαν και μία δεύτερη θέση στη Νέα Ζηλανδία,” αναφέρει η Slatter.
“Αν και δεν αγωνίστηκα τον τελευταίο καιρό λόγω υποχρεώσεων πίσω στο σπίτι, είμαι ενθουσιασμένη να δω που βρίσκομαι τωρα. Ο αγώνας έχει ισχυρές αντιπάλους και η πίστα είναι δύσκολη. Όμως,ελπίζω να μπορώ να βρεθώ μεταξύ των κοριτσιών και να δείξω τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει στην προπόνηση. Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα εμβληματικός και ανυπομονώ να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα.

Από την Αυστραλία ταξίδεψε επίσης η Jacqui Allen για να ενισχύσει τον αγώνα. Δεύτερη πίσω από την Slater στην Ταιβάν και νικήτρια στο XTERRA New Zealand φέτος. Έχει εμπειρία από αυτή τη διαδρομή κάτι που θα τη βοηθήσει το Σάββατο.

“Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ, μου αρέσουν οι μεγάλοι αγώνες και περιμένω να αγωνιστώ με τα υπόλοιπα κορίτσια,” είπε η Allen. “Το XTERRA Czech ήταν ένας από τους πρώτους μου αγώνες XTERRA και μου αρέσει που επέστρεψα πίσω, εδώ, που ξεκίνησαν όλα. Ο Michal και η ομάδα έκαναν πολύ καλή δουλειά ώστε να γίνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με μεγάλη επιτυχία και είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ ξανά σε αγώνα του European Tour.”

Η Sandra Mairhofer από την Ιταλία, ήταν δεύτερη δύο εβδομάδες πριν στο XTERRA Scanno, αποτέλεσμα που δείχνει ότι είναι ικανή να βρίσκεται μπροστά στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα.

Η Brigitta Poor από την Ουγγαρία επιστρέφει, ας ελπίσουμε σε κατάσταση που την είδαμε να κυριαρχεί το 2018. Έχει ταλαιπωρηθεί φέτος και ακόμη δεν πρέπει να είναι στο 100%, όπως και να έχει όμως είναι ικανή να βρεθεί στις 5 πρώτες θέσεις.

H Lizzie Orchard από τη Νέα Ζηλανδία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά τον τερματισμό στο βάθρο πέρυσι στο Μάουι. Η κατάστασή της είναι άγνωστη μετά από τις δυσκολίες που είχε με τραυματισμούς και χωρίς να έχει τρέξει για πολύ καιρό. Παρόλα αυτά, τα ξεκούραστα πόδια μπορεί να τη βοηθήσουν εναντίον των κοριτσιών που έχουν 8 ή και περισσότερους αγώνες στα πόδια τους.

“Αυτός θα είναι ο πρώτος μου αγώνας στη σεζόν,” λέει η Orchard. “Ξέρω ότι το XTERRA Czech είναι εκπληκτικό, πολύ καλά οργανωμένο και περιμένω να δω τις προσθήκες στη διαδρομή συγκριτικά με πέρυσι.”

Άλλες αθλήτριες που μπορούν να βρίσκονται στην πρώτη 10άδα το Σάββατο είναι επιπλέον οι: Loanne Duvoisin & Ladina Buss (Swiss), Matilde Bolzan & Marta Mendito (Italy). Nicole Walters & Bella Bayliss (UK), Laura Gomez (Spain) and Tereza Durdiakova (Czech).

More info at www.xterraplanet.com and www.xterra.cz

Leave a Comment

Send this to a friend