fbpx

SwimRun Hydra: Πολλά περισσότερα από μια SwimRun εμπειρία!

Η χώρα μας ξεχειλίζει από ομορφιά, χρώματα και εικόνες. Παντού. Βουνό και φύση, ήλιος  και φως, νερό και θάλασσα. Και όλα αυτά τόσο απλόχερα δίπλα μας. Το λες και ευλογία.

Τόσα χρόνια οδοιπόροι και οι δύο μας (Κωνσταντίνος Παπανικολάου και Γιάννης Κατωπόδης), σε ταξίδια για αγώνες στις 5 ηπείρους, είχαμε την χαρά και την ευτυχία να ζήσουμε μοναδικές παραστάσεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Ο αθλητικός τουρισμός έχει και τα καλά του (πέρα από τα αναπόφευκτα έξοδα του).

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας εξελίξει την δυνατότητα μετάδοσης multisport αγώνων μέσω live streaming, δίνεται η ευκαιρία στο τηλεοπτικό κοινό (πέρα από τους αθλητές) να δουν περιοχές και τοπία μοναδικά, που υπό άλλες συνθήκες αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Ακόμη και στα άτομα της παραγωγής, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα σημεία στην Ελληνική επικράτεια, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και να εξερευνήσουμε «ιδίοις όμμασι»  τοπία μοναδικά, αποκτώντας και εμείς οι ίδιοι νέες βιωματικές εμπειρίες. 

Το SwimRun, είναι και αυτό μια βιωματική εμπειρία για όσους αγωνίζονται, ανεξαρτήτως απόστασης. Καταρχάς γιατί «δένεσαι» με τον συναθλητή σου: Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μοιράζεσαι το ίδιο συναίσθημα, τις ίδιες παραστάσεις, νοιώθεις την ίδια καταπόνηση και επιβραβεύεσαι με το ίδιο, κοινό συναίσθημα την ώρα του τερματισμού. Ακόμη και στην (απευκταία) περίπτωση της εγκατάλειψης, το συναίσθημα που μοιράζεσαι είναι και εκεί κοινό. 

Για την ομάδα του swimbikerun.gr και του livecoverage.gr, το «SwimRun Hydra 2023», είναι μια νέα ακόμη πρόκληση η οποία είναι προ των πυλών. Πόσο μάλλον όταν ο φετινός αγώνας αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου να αναμένονται να συμμετέχουν, γιατί η Advanced / Marathon Distance 38,7k πρόκειται να αποτελέσει τον παγκόσμιο τελικό του πρωταθλήματοςστα πλαίσια του “my swimrun championships”. 

Η πόλη της Ύδρας (1)
Η πόλη της Ύδρας (2)
Η πόλη της Ύδρας (3)
Η πόλη της Ύδρας (4)

Και επειδή η live streaming μετάδοση ενός τόσου σπουδαίου και απαιτητικού αγώνα, είναι ένα άκρως δύσκολο εγχείρημα, αποφασίσαμε σαν ομάδα (Κωνσταντίνος και Γιάννης) να κάνουμε αυτοψία για μια ακόμη φορά (η πρώτη έγινε στα μέσα του περασμένου Μαΐου) στην αγωνιστική διαδρομή της Marathon Distance (κυρίως) όσο και στις δύο μικρότερες αποστάσεις των 23.4Κ και 12.8Κ,  παρέα με τον επικεφαλής της TRIMOREΚωνσταντίνο Μητρόπαπα που έδωσε το σύνθημα για το διήμερο ταξίδι και τον Γιώργο Χανούμη, τεχνικό διευθυντή του αγώνα. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Hellenic Seaways που φρόντισε για την μεταφορά μας, με ασφάλεια και ταχύτητα, παρέχοντας μας όλες τις ανέσεις στην διάρκεια του διήμερου μας ταξιδιού.

Η αυτοψία κράτησε 2 ημέρες: 

  • η πρώτη ημέρα είχε πεζοπορία/hiking στα μονοπάτια της διαδρομής και 
  • την δεύτερη ημέρα, περιλάμβανε την θαλάσσια εξερεύνηση του κολυμβητικού σκέλους της διαδρομής, με την βοήθεια ενός ταχύπλοου σκάφους με το οποίο έγινε και ο γύρος του νησιού (περίπου 25 ναυτικά μίλια). 
το επιβλητικό Ακρωτήριο Ζούρβα
Παραδοσιακό γεφύρι στην Ύδρα
Το περίφημο ξωκλήσι του Αγίου Κυπριανού
Η παραλία του Μώλου

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Ύδρας, ακολουθήσαμε δεξιόστροφα προς το Μανδράκι, που είναι το 1ο κολυμβητικό σκέλος στην Marathon distance (που ξεκινά από το Ναυπηγείο του Μιαούλη στο Μανδράκι) ικαι ανεβαίνοντας περί τα 225 σκαλοπάτια, αυτά που θα ακολουθήσουν και οι αθλητές μετά από την έξοδο από το 1ο κολύμπι, και κατευθυνθήκαμε προς την μονή  Αγίας Τριάδας έχοντας πανοραμική θέα στην πόλη της Ύδρας, όπου και επιστρέψαμε διανύοντας τα πρώτα 6 χιλιόμετρα. Ανεφοδιασμός λόγω ζέστης (32οC με real feel 34oC) και ακολουθώντας αριστερόστροφα αυτή την φορά με κατεύθυνση προς τον Μώλο, φτάνοντας στο Καμίνι ακολουθήσαμε αριστερά το μονοπάτι θα μας οδηγούσε στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, περνώντας από τον Άγιο Μάμα (12ο χιλ) συνεχίζοντας τα μονοπάτια πάνω από την Νισίζα, παραλία που ολοκληρώνεται το 4ο κολυμβητικό τμήμα. Σημειώστε ότι το υψηλότερο σημείο του νησιού ανέρχεται στα 598μ. και η διαδρομή μας «ακούμπησε» τα 349μ, με συνολική υψομετρική διαφορά στην περιήγησή μας τα 860μ. Τελικός (μέσω Επισκοπής)  προορισμός το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Κυπριανού (17ο χιλ), εκεί που ξεκινά το 5ο κολυμβητικό σκέλος, από την μικρή ομώνυμη παραλία καταλήγοντας αριστερόστροφα στον Μώλο. Το περίφημο ξωκλήσι του Αγίου Κυπριανού χτίστηκε ως τάμα ναυτικών για να σωθούν από θαλασσοταραχή και μάλιστα από πέτρες και τσιμέντο που αντί για νερό χρησιμοποίησαν το κρασί που μετέφεραν.

αφήνοντας την πόλη της Υδρας, κατευθυνόμενοι για το Μανδράκι
το σημείο που ήταν το πρώην Ναυπηγείο του Μιαούλη στο Μανδράκι)
στο δρόμο για το Μανδράκι

Η επόμενη ημέρα είχε εξερεύνηση των κολυμβητικών διαδρομών όλων των αποστάσεων, καθώς με την απαραίτητη βοήθεια ενός ταχύπλοου σκάφους (όπως ήδη αναφέρθηκε), έγινε ο γύρος του νησιού, στην διάρκεια του οποίου αναγνωρίσαμε και αποτυπώσαμε όλα τα κολυμβητικά σκέλη και στις 3 αποστάσεις, του SwimRun Hydra 2023. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους.

Παραλία Λιμνιόνιζα
Νισίζα (δεύτερη παραλία)
Νισίζα (δεύτερη παραλία)
Νισίζα (πρώτη παραλία)

Τοπία που κόβουν την ανάσα, ομορφιά σε όλες τις εκφάνσεις, η Ύδρα ένα νησί γεμάτο προκλήσεις και αντιθέσεις που δεν τελειώνουν ποτέ: κάθε φορά σε εκπλήσσει ολοένα και περισσότερο με τελικό αποτέλεσμα να μην την χορταίνεις ποτέ και πάντα πριν φύγεις από εκεί, να σκέφτεσαι πότε θα επιστρέψεις και τι πρόκειται να κάνεις την επόμενη φορά που θα γυρίσεις εκεί. Σε όλα αυτά, προσθέστε και την ιστορία του νησιού που ξεκινά από τους Νεολιθικούς χρόνους, τον ρόλο του στην Επανάσταση του 1821 (με τα 186 πλοία), το νησί του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, του Κουντουριώτη, του Κριεζή, του Τσαμαδού, του Σαχίνη, του Τομπάζη, του Σαχτούρη και άλλων πολλών επιφανών, το νησί με το παράρτημα της Σχολή Καλών Τεχνών από το 1936, το νησί με τις αμέτρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι.   

Η έξοδος από το πρώτο κολύμπι (Μανδράκι)
Χρώματα: Ηλιοβασίλεμα στην Ύδρα
Νισιζα: Πανοραμική θέα

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και την εμπειρία ενός αγώνα SwimRun και μάλιστα χρονικά προς το τέλος του Νοέμβρη, με τον καιρό σε φθινοπωρινά κέφια, να δίνει και αυτός την δική του πινελιά και χρώμα, σε ένα αγώνα που αποτελεί από μόνο του πρόκληση και εμπειρία ζωής. Για αυτό και υπάρχουν και 3 διαφορετικές αποστάσεις, για αρχάριους, για μυημένους και για τους πλέον έμπειρους και εξοικειωμένους. 

Γνωρίστε και εσείς την εμπειρία SwimRun  την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο του 10th XTERRAO.W.S. Challenge 2023: Μόνο 25 ζευγάρια αθλητών, οι οποίοι θα έχουν εγγραφεί να λάβουν μέρος στο XTERRA O.W.S. Challenge ή/και στο 5th SwimRun Hydra, θα έχουν την δωρεάν ευκαιρία, μιας ξεχωριστής SwimRun εμπειρίας!  Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Βρείτε και εσείς το ταίρι σας, «δεθείτε» και δηλώστε στην απόσταση που επιθυμείτε, ακολουθώντας τον σύνδεσμο !

αποχωρώντας από το λιμάνι της Ύδρας
Υδρονέτα
Ηλιοβασίλεμα από το λιμάνι της Υδρας
Ύδρα και στο βάθος δεξιά η “σπηλιά”
Λίγο πριν την
Βλύχος (Παραλία)
Αυλάκι
Καμίνι
Αυλάκι (κάτω από το εστιατόριο “Techne”)
Μοναδικά ηλιοβασιλέματα
Η ομορφιά της Ύδρας πάντα σε αποζημιώνει
Λιμνιόριζα

GPS data

Leave a Comment

Send this to a friend