fbpx

KOUMARIA Trail Race 21KM & OMPLOS Path 12KM

Κυριακή 27/02/2022: Τρέχουμε για τα παιδιά

Η ερασιτεχνική ομάδα δρομέων Πάτρας “Μπαρουτοκαπνισμένοι BRT-KPN®” σε συνεργασία με τον “Α.Σ Ακρος” κολύμβηση τρίαθλο Πάτρας και τη Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας “Ερυμάνθιος Κάφρος” διοργανώνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:00πμ μια εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα γίνουν 2 αγώνες:

 1. Koumaria Trail Race 21km με 1200 μέτρα θετική υψομετρική ανάβαση.

Koumaria Trail Race GPX File:https://tinyurl.com/32s95etu

2. Omplos Hills 12km με 700 μέτρα θετικής υψομετρικής ανάβασης.

Omplos Hills GPX File: https://tinyurl.com/2p8adxm2

Μοναδική υποχρέωση όσων θα συμμετέχουν είναι να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιθυμούν σε κουμπαρά, τον οποίο θα φέρουν εκπρόσωποι από: τη “Φλόγα Πάτρας” Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και την “Κιβωτό της Αγάπης” Άσυλο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, που θα παρίστανται στην εκδήλωση.

Μετά το πέρας του αγώνα θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ομάδας μας.

Σημείο συνάντησης και γραμματείας αγώνα:  Achaia Clauss, Πετρωτό Πατρών, απ’ όπου και θα γίνει η παραλαβή του αριθμού του κάθε συμμετέχοντα καθώς θα είναι και η αφετηρία και ο τερματισμός. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. *Σε περίπτωση συμμετοχής αθλητή μικρότερης ηλικίας, για να γίνει δεκτή η εγγραφή του θα πρέπει να αποστείλει πριν τον αγώνα στο mail των διοργανωτών akrosmultisports@gmail.com υπεύθυνη δήλωση του γονέα/ έχοντος τη γονική μέριμνα, η οποία θα αναφέρει επί λέξει: « με την ιδιότητα μου ως γονέας/έχων τη γονική μέριμνα επιτρέπω στον/στην……………………………………….. να συμμετέχει στον αγώνα Koumaria Trail race 21km/ Omplos Hills 12km που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022. Επίσης δηλώνω ότι παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν σωματική, υλική ή ηθική βλάβη του τέκνου μου, από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος /εικόνας του από τους διοργανωτές, τους χορηγούς και τους εμπλεκόμενους φορείς του αγώνα.»

Η γραμματεία θα παραμείνει ανοιχτή 08:00 – 09:30

Περιγραφή διαδρομών:

Ο αγώνας Koumaria Trail Race των 21km ξεκινά στις 10:00 με εκίνση ανά 10 άτομα από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss.

Ο αγώνας Omplos Hills των 12km ξεκινά στις 11:30 με εκίνση ανά 10 άτομα από τον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss.

Και οι δυο αγώνες κάνουν μια κυκλική πορεία στα υπέροχα μονοπάτια του Ομπλού και τερματίζουν στον ίδιο χώρο απ’ όπου δόθηκε και η εκκίνηση.

Η μικρή διαδρομή έχει κάποια κοινά σημεία με τη μεγάλη

Το τερέν είναι κυρίως μονοπάτια με πολύ καθαρό έδαφος και μεγάλο πλάτος ενώ μόλις ένα μικρό ποσοστό κινείται σε δασικούς δρόμους.

Θα υπάρξουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας για τη μεγάλη διαδρομή στο 6ο, στο 10ο και στο 15ο χιλιόμετρο, με κεντρικό σταθμό αυτόν στο 10οχλμ, όπου θα παρίστανται διασώστες με γνώσεις πρώτων βοηθειών. Για τη μικρή διαδρομή θα υπάρξει μόνο ένας σταθμός στο 6ο χιλιόμετρο. Διασώστες και Γιατρός της διοργάνωσης θα βρίσκονται και στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού με δυνατότητα μετακίνησης σε όλη τη διαδρομή αν χρειαστεί.

Περιγραφή διαδρομής: Ξεκινώντας τον αγώνα μας κατηφορίζουμε περίπου 200μ την άσφαλτο εντός του χώρου διεξαγωγής και στρίβουμε αριστερά. Διασχίζουμε ένα μεταλλικό γεφυράκι και ξεκινάει η πρώτη ανάβαση με ήπια κλίση σε δασικό δρόμο. Ακολουθούμε τα κόκκινα σημάδια με σπρέι και τις κορδέλες σήμανσης οι οποίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή. Αν κάποιος αθλούμενος κινηθεί για παράδειγμα 50 μέτρα χωρίς να βλέπει τα κόκκινα σημάδια στο έδαφος σημαίνει ότι έχει βγει από τη διαδρομή του αγώνα και πρέπει να γυρίσει πίσω. Αφού έχουμε διανύσει το 1ο χλμ μπαίνουμε στο πρώτο μονοπάτι του αγώνα με πιο έντονη ανηφορική κλίση, το οποίο θα μας οδηγήσει και πάλι σε δασικό δρόμο στο 2ο χιλιόμετρο του αγώνα. Ακολουθεί κατηφορικός δρόμος για 600μ και ήπια ανηφόρα για άλλα 600μ, όπου θα μπούμε αριστερά στο 3ο χλμ για να ανηφορίσουμε στα διάσημα μονοπάτια του Ομπλού. Εδώ ξεκινούν ανηφορικά μονοπάτια με καλό τερέν και πυκνή βλάστηση, τα οποία θα μας οδηγήσουν μετά από περίπου 2,5 χλμ στο 1ο σταθμό τροφοδοσίας. Αφού ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας θα συνεχίσουμε ένα ακόμα ανηφορικό μονοπάτι για 800μ., το οποίο μας οδηγεί στο μεγάλο ξύλινο σταυρό. Στο σημείο αυτό χωρίζουν οι δύο διαδρομές, με κατεύθυνση αριστερά για τη μεγάλη και δεξιά για τη μικρή των 11 χλμ, ενώ στο σημείο αυτό θα συναντηθούν και πάλι αργότερα μιας και η διαδρομή της επιστροφής είναι κοινή.

Το κομμάτι αυτό αφορά αποκλειστικά τη μεγάλη διαδρομή: Αφού λοιπόν πάμε αριστερά από το σταυρό θα πατήσουμε για 100 μέτρα άσφαλτο και θα μπούμε και πάλι αριστερά στο πλάτωμα με τους μικρούς κόκκινους λόφους. Ακολουθούμε το μονοπάτι και τα σημάδια που μας οδηγούν σε ένα κυρίως ανηφορικό κομμάτι για 1,7χλμ και που θα μας οδηγήσει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής. Βρισκόμαστε πλέον περίπου στο 9ο χλμ. Ευχάριστα τα νέα, τέλος οι ανηφόρες προς το παρόν. Κατηφορίζουμε ένα τεχνικό μονοπάτι με λίγη πέτρα (εδώ χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή αν και οι πιο έμπειροι αθλητές που επέλεξαν τη μεγάλη διαδρομή δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα) μήκους 1,2χλμ που μας οδηγεί σε καταπράσινο ξέφωτο. Κατευθυνόμαστε δεξιά, ακολουθούμε τα κόκκινα σημάδια και τις κορδέλες σε εύκολο και επίπεδο τερέν για 1χλμ όπου θα φτάσουμε στο 2ο κεντρικό σταθμό του αγώνα στο 11ο χλμ και την είσοδο ενός μεγάλου απολαυστικού κατηφορικού μονοπατιού μήκους 3χλμ. Ναι(!!!) 3 ολόκληρα χιλιόμετρα κατηφορικό μονοπάτι!!!  Φυλάξτε δυνάμεις γιατί μετά από αυτό έρχεται το δυσκολότερο σημείο του αγώνα. Η γνωστή αντιπυρική ζώνη μήκους 1χλμ και 250 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Μετά από αυτή την υπέροχη πρόκληση και αφού ανακτήσουμε δυνάμεις στο 3ο σταθμό τροφοδοσίας συνεχίζουμε να ανηφορίζουμε σε δασικό δρόμο και μονοπάτι με ήπιες κλίσεις για άλλο 1 χιλιόμετρο περνώντας δίπλα από την ιστορική Ιερά Μονή Ομπλού, η οποία βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Οδηγούμαστε και πάλι στο μεγάλο ξύλινο σταυρό που θα κατηφορίσουμε προς το τερματισμό από κοινού με τους αθλητές της μικρής  διαδρομής.

Περιγραφή κοινή για τις δύο διαδρομές: Αφήνουμε πίσω μας το σταυρό – μόνο κατηφόρα πλέον καθώς οδεύουμε προς το τερματισμό- και μετά από 200μ θα μπούμε δεξιά στο πιο όμορφο μονοπάτι του αγώνα, την κουμαριά, με απίστευτο έδαφος και υπέροχη βλάστηση. Προσοχή στο τελείωμα του μονοπατιού που καταλήγει σε επαρχιακό δρόμο τον οποίο θα διασχίσουμε για να περάσουμε απέναντι και να συνεχίσουμε στα υπόλοιπα κατηφορικά μονοπάτια της διαδρομής! Στα σημεία αυτά θα βρίσκονται εθελοντές της διοργάνωσης ώστε να εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των αθλητών.  Κατεβήκαμε το βουνό και πάμε να τερματίσουμε, αφού περάσουμε απέναντι το ρέμα, εδώ σας έχουμε ένα ωραίο “δωράκι” για το  τέλος: όμορφο μονοπάτι με έντονη ανηφορική κλίση για περίπου 1,2 χλμ το οποίο θα μας οδηγήσει στον αρχικό δασικό δρόμο που είχαμε διασχίσει στην αρχή. Διανύουμε και τον κατηφορικό τώρα δρόμο της επιστροφής για να μπούμε και πάλι στο χώρο της Achaia Clauss που τερματίζοντας θα απολαύσουμε το γεύμα αποκατάστασης.

Κατηγορίες Νικητών :

Οι κατηγορίες των νικητών που θα βραβευθούν αφορούν την κάθε διαδρομή, την ηλικιακή κατηγορία και το φύλο το αθλητών ξεχωριστά. Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν.

 • Κατηγορία γενικής κατάταξης Ανδρών 21 km
 • Κατηγορία γενικής κατάταξης Γυναικών 21 km
 • Κατηγορία γενικής κατάταξης Ανδρών 11 km
 • Κατηγορία γενικής κατάταξης Γυναικών 11 km
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 18-39 21km
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 40+ 21km
 • Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 18-39 21km
 • Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 40+ 21km
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 18-3911km
 • Ηλικιακή κατηγορία Ανδρών 40+ 11km
 • Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 18-39 11km
 • Ηλικιακή κατηγορία Γυναικών 40+ 11km

Κανονισμοί συμμετοχής :

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της διοργάνωσης καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρωθεί η συμμετοχή τους:

 • Απαγορεύεται αυστηρώς η ρίψη απορριμμάτων σε όλη τη διαδρομή και στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν σακούλες σκουπιδιών μερικά μέτρα μετά από τους σταθμούς και στο χώρο της εκδήλωσης.
 • Οι αθλητές που κινούνται σε μονοπάτι οφείλουν να κάνουν δεξιά και να ελαττώσουν  ταχύτητα αν τους ζητηθεί, ώστε να προσπεράσει κάποιος ταχύτερος αθλούμενος.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους και να υπακούσουν οποιαδήποτε εντολή τους δοθεί από τους διοργανωτές και τους εθελοντές του αγώνα.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας τους για τους σκοπούς διαφήμισης της εκδήλωσης από τους διοργανωτές, χορηγούς και εμπλεκόμενους φορείς της διοργάνωσης.
 • Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές ως και 20/02/2022 και ώρα 23:59.

Όριο εγγραφών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι τα 300 άτομα ανά αγώνα.

Σε περίπτωση δυσχερούς καιρού η εκδήλωση θα μεταφερθεί σε άλλη ημεορμηνία!

Μετά το πέρας του αγώνα θα γίνει κλήρωση πλούσιων δώρων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Επικοινωνία:

Τεχνικός διαδρομής:

Αποστολόπουλος Δημήτρης 6977006205

Τζουραμάνης Κυριάκος 6943483927

Χρονόπουλος Βασίλης 6936037337

Διαμαντόπουλος Αντώνης 6973903923

Μέτρα covid:

O αγώνας θα διεξαχθεί βάση του υγειονομικού πρωτόκολλου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπως αναγράφεται στο παρακάτω αρχείο.

https://docs.google.com/document/d/1AcsdVy1WPAET0Igj3mW6GfCa9RX8D7Tw/edit?usp=sharing&ouid=107654897609882098943&rtpof=true&sd=true

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την εκκίνηση και το τερματισμό.

Απαραίτητη η επίδειξη στη γραμματεία της διοργάνωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης έως και 15 μέρες πριν τον αγώνα ή rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

Leave a Comment

Send this to a friend