fbpx

Ironman 70.3 World Championship 2019, Nice – France: περισσότεροι από 20.000 οι επισκέπτες (αθλητές, συνοδοί, φίλοι, εθελοντές και προσωπικό)

Περισσότερα από 22 εκ euro το εκτιμώμενο οικονομικό αποτέλεσμα (economic impact)!

Μόλις μια εβδομάδα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΙΜ 70.3 και ήδη η Νίκαια ζει στους ρυθμούς του μεγάλου event για να υποδεχτεί περισσότερους από 20.000 επισκέπτες, κυρίως αθλητές (5.500 συμμετοχές) μαζί με τους συνοδούς τους (οικογένειες, συγγενείς, φίλους), τους εθελοντές (επίσης με Ελληνική παρουσία) και το προσωπικό που θα ασχοληθεί με την οργάνωση του event, σύμφωνα με τον Stefan Petschnig, Managing Director for IRONMAN Europe, Middle East and Africa.

Με βάση έρευνα που έγινε στους αθλητές που συμμετείχαν στα τελευταία 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2017 (USA) & 2018 (South Africa), ο μέσος όρος παραμονής των αθλητών και των συνοδών τους, ανέρχονταν στις 6+ διανυκτερεύσεις, αναζητώντας μάλιστα διαμονή κυρίως σε καταλύματα υψηλότερης ποιότητας. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές αναπτύσουν αρκετές παράπλευρες δραστηριότητες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους κατά την διάρκεια της διαμονής τους, έχει σαν αποτέλεσμα ότι το εκτιμώμενο οικονομικό αποτέλεσμα (ecomonic impact) για την πόλη της Νίκαιας και την ευρύτερη περιοχή ανέρχεται στα 22.5 εκ euro! Εκτιμάται ότι ο κάθε επισκέτης θα ξοδέψει περίπου 170 euro/ημέρα, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Νίκαια.

Σημαντικό είναι ότι στο οικονομικό εκτιμώμενο αποτέλεσμα, δεν υπολογίζονται οι δαπάνες των αθλητών που επισκέπτονται μήνες ή βδομάδες πριν το event προκειμένου να δοκιμάσουν την συγκεκριμένη διαδρομή, ενώ επίσης δεν υπολογίζονται και οι αθλητές που θα επιστρέψουν σε δεύτερο χρόνο (δλδ βδομάδες ή μήνες μετά το event) για διακοπές με τις οικογένειές τους, στην Γαλλική πόλη.

Η Νίκαια, 5η μεγαλύτερη πόλη στην Γαλλία και ανεπίσημη πρωτεύουσα του Côte d’Azur δεν είναι πρωτη φορά που διοργανώνει μια τόσο σπουδαία οργάνωση, σύμφωνα με τον Christian Estrosi, Mayor of Nice, President of the Métropole Nice Côte d’Azur. Με ιστορία στο τρίαθλο από το 1982, 5 διοργανώσεις αγώνων ITU Long Distance Triathlon World Championships από το 1994-2002, ενώ το πρώτο Ironman event να ξεκινά την ιστορία του στην περιοχή από το 2005. Και δεν είναι μόνο αυτά τα αθλητικά events που γίνονται στην Νίκαια ή την ευρύτερη περιοχή:

  • Στο γειτονικό Monte Carlo διεξάγεται από το 1929 το Monaco Grand Prix, ο δημοφιλέστερος αγώνας Formula 1
  •  Από το 2010 μέχρι το 2016, στην Nice διεξάγωνταν το περίφημο “Open de Nice Côte d’Azur” tennis tournament.
  • Το 2002 και το 2012 έγινε το “Figure Skating World Championship
  • Στην διάρκεια του “2016 UEFA European Championship“, συνολικά έγιναν 4 αγώνες στο “Stade de Nice”.
  • Επίσης το 2019, στο “Stade de Nice” φιλοξενήθηκαν 6 αγώνες από το “FIFA Women’s World Cup“.

Όσον αφορά τον αγώνα, η αφετηρία στο κολυμβητικό σκέλος (“Roka Swim Course”) απόστασης 1.9 km θα γίνει στο Quai des Etats-Unis. Στην συνέχεια, τα 91,3 km (one-loop “Ventum Bike Course”) του ποδηλατικού σκέλους (με 962μ υψομετρικής διαφοράς και μέσης κλίσης 6.6% σε μια ανάβαση 9 kms) θα λάβουν χώρα στα βουνά γύρω από την Νίκαια συμπεριλμβανομένου και του “Col de Vence“. Τέλος, η διαδρομή του τρεξίματος (21,2 km – “Hoka One One Run Course”) περιλαμβάνει 2 loops στο περίφημο “Promenade des Anglais“, εκεί όπου είναι και το σημείο τερματισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του swimbikerun.gr team, μέχρι τώρα η τοπική Αστυνομία δεν έχει δώσει άδεια για το περίφημο “Parade of Nations” για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα η οργανωτική επιτροπή να προσανατολίζεται στην οριστική ματαίωση του.

ματαίωση για το φετινό (2019) Parade of Nations

Φέτος όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, 18 Ελληνίδες και Ελληνες τριαθλητές έχουν προκριθεί και θα συμμετέχουν επάξια στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 70.3. To Swimbikerun.gr θα βρίσκεται εκεί, παρών σε μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση, έχοντας πλέον διαπιστευτεί επισήμως από την οργανωτική επιτροπή, για να μεταφέρει όλες τις προσπάθειες των Ελλήνων τριαθλητών.

Θυμίζουμε ότι το 2020, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 70.3 θα γίνει στο Taupo της Ν.Ζηλανδίας στις 28 και 29 Νοέμβρη, με ήδη δυο επιβεβαιωμένες Ελληνικές συμμετοχές (επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του swimbikerun.gr από τον περασμένο Μάρτιο που έκανε λόγο για τελευταίο 10ήμερο του Νοέμβρη), ενώ το 2021 θα λάβει χώρα στο St. George, Utah, USA, επιστρέφοντας ξανά επί Ευρωπαικού εδάφους το 2022.

Δείτε όλες τις πόλεις που διοργάνωσαν τα προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα 70.3, καθώς και όλες τις Ελληνικές συμμετοχές από το 2006, όταν και πρωτοξεκίνησε και ο θεσμός.

Σύντομα, μόνο από το swimbikerun.gr, οι λίστες με τους Men Pro & Female Pro για το 2019 και επίσης οι λίστες με όλους τους προηγούμενους νικητές στην ιστορία του θεσμού.

Leave a Comment

Send this to a friend