fbpx

Brevet Λευκάδος 2019

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία χτες, Σάββατο 9 Μάρτη, το Brevet Λευκάδος “Το στεριανό Νησί”.  Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Αποστόλος Γαζής ήταν άψογος οικοδεσπότης, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μαζί του μια πλειάδα εθελοντών, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κάνοντας την χτεσινή εξόρμηση των randonneurs ακόμη πιο άνετη και ασφαλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε ούτε μια εγκατάλειψη, γεγονός που αποδεικνύει ακόμη περισσότερο την απόλυτη επιτυχία του συγκεκριμένου event, που από φέτος είχε ανανεωμένη (πιο ήπια) διαδρομή.

Η αφετηρία έγινε στις 07.00 το πρωί, από το γραφικό και όμορφο λιμάνι του Νυδριού, με κατεύθυνση την Πόντη της Βασιλικής (μέσω Σύβρου), εν συνεχεία την Πόλη της Λευκάδας, Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και επιστροφή από Βόνιτσα, Άκτιο, Λευκάδα και κατάληξη στο Νυδρί.


Το εν λόγω Brevet προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς Τριαθλητές από όλη την Ελλάδα (για να ευλογήσουμε και τα γένια μας) ειδκά απόστασης full distance, που το εντάσσουν στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τους αγώνες Ironman που θα συμμετέχουν τους θερινούς μήνες : Κ.Παπανικολάου, Α.Αντωνόπουλος, Γ.Γράψας, Π.Τυρολόγος, ο υπογράφων και άλλοι πολλοί, έχουν τιμήσει με την συμμετοχή τους το εν λόγω event. 

Φέτος, είχαμε μια ακόμη νέα τριαθλητική συμμετοχή, της Γιαννιώτισας Πασχαλίνας Λιούτα (φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman 2018), η οποία δοκίμασε για πρώτη φορά την εμπειρία ενός Brevet. Ενθουσιασμένη από την διοργάνωση και διαδρομή,  δήλωσε : 


Διαφορετική και ομορφη εμπερία! Αρτια οργάνωση, υπέροχη διαδρομή και καιρός σύμμαχος. Παρόλου που δεν είχα ξανακάνει τόσα χιλιόμετρα, το ευχαριστήθηκα πολύ.Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και τους εθελοντές”.

Ένας ακόμη γνώριμος του Brevet, με δυο τερματισμούς το 2017 & 2018, ο “δικός μας”  Γεράσιμος (Μάκης) Γράψας (3 φορές Ironman), χτες ήταν “παρών” από διαφοερτικό πόστο, αυτό του εθελοντή. Μιλώντας για αυτή την νέα του εμπειρία, δήλωσε :

Αθλητής… Εθελοντής 

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το τρίαθλο. Με αφορμή ένα ποδηλατικό ατυχήμα, τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι εκτός  προπονήσεων κι έτσι αυτη τη φορά στο Brevet που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα ήμουν για πρώτη φορά από το πόστο του εθελοντή.Είδα τους συναθλητές μου με αλλη ματιά… Είδα πόσο σημαντικό ειναι να εισαι εθελοντής. Είδα ποση δουλειά χρειάζεται απο τους διοργανωτές.

Οι αρετές και οι αξίες  του εθελοντισμου είναι ουσιαστικές και ανεκτίμητες. Και ο αθλητισμός όπως και ο εθελοντισμός είναι κοινωνικοί θεσμοί οι οποίοι αντικατοπτρίζουν τη κοινωνία μας και τον πολιτισμό της. Ο αθλητισμός μπορεί να πάρει διάφορες  μορφές, είτε ως επαγγελματικός, είτε ως ερασιτεχνικός, είτε ως μαζικός αθλητισμός. 

Ότι κι αν είναι κάποιος, εθελοντής ή αθλητής, οι αξίες και τα οράματα ειναι κοινά. Ανάμεσα σε αυτά είναι να ενεργοποιηθούν όλοι σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού και η καθιέρωση της άθλησης και της εθελοντικής προσφοράς ως μέρος της καθημερινότητας μας και ως στάση ζωής. 

Μια μόνο πρόταση θα ήθελα να κανω ως εθελοντής /αθλητής… Εαν τύχει και παρακολουθήσετε  κάποιον αγώνα οποιουδήποτε αθλήματος ενθαρρύνετε τους. Όποιο και αν ειναι το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το αν κερδισαν ή αν έχασαν, αν έπιασαν το χρονικό όριο. Μόνο και μόνο  για την προσπάθεια και την επιμονή τους. Για όσα συνειδητά επιλέγουν να χάσουν (γιατι δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χάνουμε) για να κυνηγήσουν έναν προσωπικό στόχο, για την αποφασιστικότητα και την συγκροτημένη σκέψη.

Όσοι δεν εχουν ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό ίσως δεν καταλάβουν τι πραγματικά βάζει στην άκρη ενας αθλητής μεσα απο αυτη την καθημερινή προσπάθεια. Δεν πειράζει, μπορείτε ομως να βοηθήσετε  σαν εθελοντές.

Γιατι εθελοντισμός σημαίνει προσφορά και προσφέρω σημαίνει πολιτισμός”.

Απόστολε, Μάκη και όλα τα υπολοιπα παιδία, σας ευχαριστούμε θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 4ο Brevet Λευκάδας το 2020!

Leave a Comment

Send this to a friend