fbpx

AlmiraMAN 2019, 6th Edition

Ο ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, διοργανωτής του πολυπληθέστερου Τριαθλητικού αγώνα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παρουσίασε το πρόγραμμα του “6ου AlmiraMAN”που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2019, στην Παραλία Κατερίνης, OLYMPUSRIVIERA.

Ο Πρόεδρος του ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, Ιορδάνης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ στον Πολυχώρο Πολιτισμού 24ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην Αθήνα, αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα του αγώνα που ξεκίνησε από το 2014 και μέχρι σήμερα παρουσιάζει συνεχόμενη άνοδο, αναδεικνύοντάς τον ως το δημοφιλέστερο Τριαθλητικό αγώνα στο Ελληνικό κοινό για το 2017 και 2018. 

 Έχοντας πλέον καταξιωθεί το AlmiraMAN ενισχύει ακόμη περισσότερο την φήμη του και εκτός των Ελληνικών συνόρων, μιας και 1 στις 3 επιβεβαιωμένες μέχρι τώρα εγγραφές, αφορά διεθνείς συμμετοχές, ανεβάζοντας έτσι το επίπεδο συναγωνισμού, προμηνύοντας ακόμη πιο έντονες συγκινήσεις και επιδόσεις. 

Παράλληλα ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε και το αγωνιστικό πρόγραμματου τριημέρου, το οποίο από φέτος έχει δύο νέες προσθήκες, περιλαμβάνοντας δράσεις που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια :

1.  Νυχτερινό αγώνα τρεξίματος, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου.  

2. Το AlmiraSWIMM(με αποστάσεις 1000μ, 2500μ, 5000μ) ξεκινά στις 10.30 το π.μ.  το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου 

3. Αγώνας παιδικού Τριάθλου “AlmiraKIDS”, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (Σάββατο 11 Μαΐου) 

4. Το AlmiraFAST(750μ κολύμπι, 20χιλ ποδήλατο, 5 χιλ τρέξιμο) αναμένεται να χαρίσει δυνατές συγκινήσεις.

5. Αθλητική ημερίδα και τεχνική ενημέρωση AlmiraMANστις 18:30

6. Pasta Party 20:00.

7. AlmiraMAN την Κυριακή 12 Μαΐου στις 08:00      

Σε όλη την διάρκεια του τριημέρου, θα υπάρχει Expo Area, με πλήθος από παράλληλες δράσεις για αθλητές, επισκέπτες και τους μικρούς μας φίλους, μελλοντικούς AlmiraMAN (ALMIRAMANSURVIVOR για παιδιά, παιδικοί αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας, δρώμενα και παρουσιάσεις από εκθέτες και χορηγούς). 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν και οι ίδιοι πρωταγωνιστές-τριαθλητές που μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες από το AlmiraMAN, αναδεικνύοντας την ασφάλεια του αγώνα καθώς και την μοναδικό ενθουσιασμό των εθελοντών:

Ο Μιχάλης Τεκέρταλης (νικητής 2017, 2οςνικητής 2015 & 2016) αναφέρθηκε στην ποιότητατης οργάνωσης καθώς και στους εθελοντέςπου είναι πάντα εκεί και στηρίζουν τις προσπάθειες όλων των αθλητών, ανεξαρτήτως επιδόσεων.

Η Πασχαλίνα Λιούτα (1ηγυναίκα 2016, 2η2018, 4 τερματισμούς στο AlmiraMAN, φιναλίστ 40ουΠαγκοσμίου Πρωταθλήματος Ironman) στάθηκε στο γεγονός ότι οι αθλητές είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του αγώνα και είναι αυτοί που δίνουν με τον έντονο συναγωνισμό ακόμη περισσότερο ποιότητα στον αγώνα. Μάλιστα έκανα ιδιαίτερη αναφορά στην ψυχή του αγώνα, τους εθελοντές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μεράκι του οργανωτή για άρτιο αποτέλεσμα και στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί σημείο αναφοράς στην εξέλιξητου τριαθλητή, γιατί γίνεται κάθε χρόνο την ίδια χρονική περίοδο(2ηΚυριακή του εκάστοτε Μαΐου, έχοντας πάντα την ίδια διαδρομή)  

Η Φωτεινή Μπουντούρη (4 φορές φιναλίστ AlmiraMAN) σχολίασε ότι ο αγώνας αποτελεί για την ίδια κάθε χρόνο τον ετήσιο αγωνιστικό της στόχο, στάθηκε στην υπέρμετρη αγάπη και ενθάρρυνση των εθελοντώνσε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ μίλησε και για την ενέργεια που αποπνέει η ποδηλατική διαδρομή που εκτείνεται στους πρόποδες του Ολύμπου. 

Η Γκρέτα Λυμπεροπούλου (Δημοσιογράφος, φιναλίστ AlmiraMAN2018) μίλησε για μια επαγγελματική οργάνωσηπου δημιουργεί αίσθημα ασφάλειαςστον αθλητή που συμμετέχει και έκανε ιδιαίτερο λόγο στην ατμόσφαιρα του αγώναπου έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας αθλητής για να συγκεντρωθεί και να αφοσιωθεί στον αγώνα του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της στήριξης που είχε από τους εθελοντές, χάρη στην οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την προσπάθεια της, παρόλες τις δυσκολίες κατά την διάρκεια του αγώνα της!

Ο αγώνας τελείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης-ΟΠΠΑΠ ΚατερίνηςΠεριφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, Κίτρουςκαι Πλαταμώνακαι της ΕΟΜΟΠ.

Μέχρι στιγμής,Χορηγοίτου αγώνα είναι μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικής διατροφής PowerBar, το τριαθλητικό και όχι μόνο κατάστημα Top Cyclesτο κατάστημα εστίασης-μπυραρία «Μαγιά & Βύνη».

Αρωγοί της διοργάνωσης  οι PAPACHATZIS FAMILY Coffee Roastery και  ECO CAR RENT

Leave a Comment

Send this to a friend