fbpx

Aγώνας Τριάθλου της Transition Sports στις 30 Απριλίου

Το Τριάθλο στον Σχινιά είναι ένας αγώνας θεσμός για πάνω από 14 χρόνια. Η ημερομηνία του σηματοδοτεί την αρχή της τριαθλητικής δράσης για το κάθε έτος. Το ασφαλές και φλατ οδόστρωμα του, η φιλική θάλασσα του ευβοϊκού κόλπου, δίπλα στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Σχινιά που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, προσελκύει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και κάποιες χώρες του εξωτερικού. 
Οι συμμετέχοντες είναι κάθε ηλικίας και έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την απόσταση που επιθυμούν σπριντ (750μ κολύμπι, 20χλμ ποδήλατο και 5χλμ τρέξιμο) ή ολυμπιακή (1500μ κολύμπι, 40χλμ ποδήλατο και 10χλμ τρέξιμο) σε ατομική ή ομαδική (μορφή σκυτάλης) συμμετοχή. Συμπληρωματικά φέραμε στην Ελλάδα τo Αquabike (swim bike done) που περιελαμβάνει κολύμπι 1500μ με ποδήλατο 40χλμ. Αυτό το άθλημα είναι ιδανικό για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τρέξουν και θα έχει κοινή εκκίνηση με τους αθλητές της ολυμπιακής απόστασης. Οι ομαδικές συμμετοχές χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: οικογενειακή, αμιγώς γυναικεία. 

Για όσους θα πραγματοποιήσουν το πρώτο τους τρίαθλο υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης με την ονομασία Rookie στην σπριντ απόσταση.Οι ηλικιακές βραβεύσεις είναι ανά πενταετία εφόσον συμπληρωθεί πεντάδα. Σε κάθε αθλητικό event θέλουμε να στεκόμαστε και να φωτίζουμε τον σεβασμό προς το περιβάλλον, την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας όταν το έχουν ανάγκη, την στήριξη των παιδιών και την ενασχόληση τους με τα multisports, τον εθελοντισμό, τα άτομα με κινητικές δυσκολίες και όχι μόνο, το women empowerment και τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την σωστή τροφή και ισορροπία. 

To Aquabike θα γίνει στην Ολυμπιακή απόσταση: 1500μ. κολύμπι, 40χμ. ποδήλατο.
Οι εγγραφές στον αγώνα θα είναι ανοιχτές για early bird τιμές μέχρι 17/4 και διαμορφώνονται ως εξής:

Early bird: 25/3-16/4
Σπριντ ατομικό 50€
Σπριντ ομαδικό 70€
Ολυμπιακό ατομικό 60€
Ολυμπιακό ομαδικό 80€
Aquabike 60€

Late registrations: από 17/4- 22/04
Σπριντ ατομικό 70€
Σπριντ ομαδικό 80€
Ολυμπιακό ατομικό 70€
Ολυμπιακό ομαδικό 90€
Aquabike 70€


Δηλώνετε συμμετοχή στον σύνδεσμο

Σημειώνουμε ότι το late registration θα τηρηθεί αυστηρά και θα έχει σχετικό κόστος επιβάρυνσης.

Διαδρομή

Κολύμπι σπριντ (750μ):
Εκκίνηση και έξοδος από το νερό, στο Μoraitis Βeach Αφήνουμε τις σημαδούρες στο αριστερό μας χέρι. Τις περνάμε όλες απέξω.

Κολύμπι ολυμπιακή απόσταση (1500μ):
•  2 γύροι των 750μ.
• Ζωνη αλλαγής Τ1 (πρώτο transition)
• Μπαίνουμε στην ζώνη αλλαγής από το κάτω μέρος και βγαίνουμε από πάνω

Διαδρομή

Κολύμπι σπριντ (750μ):
Εκκίνηση και έξοδος από το νερό, στο Μoraitis Βeach Αφήνουμε τις σημαδούρες στο αριστερό μας χέρι. Τις περνάμε όλες απέξω.

Ποδήλατο:
 Βγαίνουμε από τη ζώνη αλλαγής και κάνουμε δεξιά κατευθυνόμενοι προς το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Κάνουμε τον γύρο του κωπηλατοδρομίου (για όσους γνωρίζουν, περνάμε κάτω από τις κερκίδες), έχουμε πάντα το νερό στα αριστερά μας. Θα υπάρχουν εθελοντές και σημάδια!  Βγαίνουμε από το κωπηλατοδρόμιο και κάνουμε δεξιά στη λεωφόρο Σχινιά, όπου και πάμε ευθεία μέχρι το τέλος της. Εκεί κάνουμε αναστροφή και την ξανακατεβαίνουμε με κατεύθυνση πάλι την είσοδο του κωπηλατοδρομίου, όπου ξαναμπαίνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδρομή (γύρο κωπηλατοδρομίου και λεωφ. Σχινιά). Αφού το κάνουμε 2 φορές για την σπριντ και 4 για την ολυμπιακή, μπαίνουμε δεξιά πηγαίνοντας για τη ζώνη αλλαγής, εισερχόμενοι όμως από τη δεξιά πλευρά του πάρκινγκ του Μoraitis Βeach. Ξεκαβαλάμε σε σημείο που θα υπάρχει εθελοντής και μπαίνουμε στη ζώνη αλλαγής για να αφήσουμε το ποδήλατό μας από την κάτω πλευρά όπως μπήκαμε για το κολύμπι. Σημειώνουμε ότι στο Aquabike, ο αθλητής κρεμάει το ποδήλατό του και βγαίνοντας από την ζώνη αλλαγής, πάει στον τερματισμό τρέχοντας (5μέτρα).

Τρέξιμο: 
Βγαίνοντας από τη ζώνη αλλαγής κάνουμε δεξιά κατευθυνόμενοι πάντα δεξιά στην άκρη, προσέχοντας τους ποδηλάτες και μπαίνουμε στο κωπηλατοδρόμιο ακολουθώντας τα σημάδια. Συνεχίζουμε όλο ευθεία και περνάμε πίσω από τις κερκίδες και τρέχουμε στον παράδρομο μέχρι το σημείο που είναι το γεφυράκι. Εκεί θα υπάρχει ο τάπητας χρονομέτρησης, ακριβώς στην αναστροφή. Στην ολυμπιακή απόσταση πραγματοποιείται η ίδια διαδρομή δύο φορές. Η αναστροφή του τρεξίματος γίνεται στο parking του Moraitis Βeach στο σημείο που κατεβήκαμε από το ποδήλατο προηγουμένως.

Ο τερματισμός είναι δίπλα από τη ζώνη αλλαγής.

Μείνετε συντονισμένοι!

Photo Credits: foto-trexoume.gr

Leave a Comment

Send this to a friend