fbpx

9ος χρόνος της TRIMORE Sport Events

Με ενθουσιασμό ξεκινά ο 9ος χρόνος της TRIMORE Sport Events ανακοινώνοντας 5 events σε Χαλάνδρι, Βουλιαγμένη, Ρέθυμνο, Βούλα και Ύδρα!

Κλείνοντας δυναμικά με το ασύγκριτο SwimRun το 2022 στην Ύδρα, στα τέλη Νοεμβρίου και συμπληρώνοντας 26 θαυμαστά πολυήμερα events σε Ναύπλιο, Σύρο, Βουλιαγμένη, Χαλκιδική, Βάρκιζα, Ύδρα, Καστοριά, Ρέθυμνο, Χαϊδάρι, Ξάνθη και Βούλα, η TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece, έχει ήδη μπει στους ρυθμούς του 2023, μιας χρονιάς που αναμένεται να αποτελέσει σταθμό και εφαλτήριο στην ιστορία της.

Το 2022 κατάφερε να πραγματοποιήσει επιτυχώς μια σειρά από δύσκολα αλλά όμορφα τολμήματα και είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε: 

❶ την εισαγωγή νέας, πιο απαιτητικής διαδρομής Off Road στο μοναδικό Cross Τρίαθλο της χώρας μας: XTERRA Greece τον Απρίλιο, η οποία ενθουσίασε τους αθλητές όλων των επιπέδων καθώς και τους ιδιαίτερα απαιτητικούς Elite/PRO,

❷ την πραγματοποίηση Half Iron απόστασης Τριάθλου και κολύμβησης Open Water 0,5k | 2,5k και 10k στη Λίμνη της Καστοριάς χωρίς αντίστοιχο προηγούμενο στη λίμνη,

❸ την πραγματοποίηση του ονειρικού αγώνα κολύμβησης Open Water: XTERRA O.W.S. Challenge στην Βούλα, εντάσσοντας στην εκπληκτική διαδρομή το νησάκι της Υδρούσας και τέλος

❹ τον επανασχεδιασμό του SwimRun Hydra, κάνοντας πιο προσιτό το σπορ του SwimRun με μικρότερες κολυμβητικές διαδρομές αλλά περισσότερες εναλλαγές και εντάσσοντας μια ιδιαίτερα απαιτητική Advanced απόσταση 40χλμ που κατάφερε να κερδίσει ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές από τους πολύπειρους SwimRunners των βάθρων του ÖTILLÖ World Series, το οποίο αποτελεί την παγκόσμια κορωνίδα του σπορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμη ιδιαίτερα δύσκολο αλλά με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία τόλμημα της TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece, ήταν το ξεκίνημα μιας δράσης διαρκείας με την ονομασία: Clean Ocean for Sustainability, σχεδιάζοντας, οργανώνοντας και συντονίζοντας την ανέλκυση 26 μεγάλων ελαστικών βαρέων οχημάτων από το βυθό της θάλασσας παραπλεύρως της νήσου Υδρούσας, στη Βούλα. Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε να συμπληρώσει το πλέγμα πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητος, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την συμπερίληψη και της ευκαιρία συμμετοχής και ανάδειξης της διαφορετικότητος ως στοιχείο θαυμασμού και ευαισθητοποίησης. Η πρωτοβουλία Clean Ocean, αναμένεται το 2023 να προβεί στην ανέλκυση ακόμη 30-50 ελαστικών από την ίδια περιοχή (τα οποία σε συνεργασία με την Ecoelastika θα πάρουν τον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά δρόμο τους) και να δημιουργήσει υποδομή (software εφαρμογή) για την καταγραφή ελαστικών που εντοπίζονται σε θάλασσες όλης της χώρας με σκοπό την οργάνωση ανέλκυσής τους.

Για το 2023, η TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece, επιφυλάσσει ακόμη περισσότερα, καλώντας τους αθλητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, μαζί με την παρέα – οικογένειά τους, να ζήσουν έντονα, μακριά από τις εικονικές πραγματικότητες των κινητών, υπολογιστών και τηλεοράσεων, διεκδικώντας την περιπέτεια και τη δράση σε υπέροχες περιοχές της Ελλάδος. 

Με ένα δυνατό πρόγραμμα που ξεκινά νωρίς το Φεβρουάριο, στο κλειστό κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, σε μια περίοδο έξω από τη Τριαθλητική σεζόν η οποία κανονικά θα ξεκινούσε τον Απρίλιο, καλεί τους Τριαθλητές όλων των επιπέδων αλλά και τους αθλητές των κολυμβητηρίων και των γυμναστηρίων, να δοκιμάσουν το Τρίαθλο σε μια εκρηκτική In door εκδοχή του.

In Pool TRIathlon Chalandri, στις 11 & 12 Φεβρουαρίου, στο κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων του Χαλανδρίου, Νίκος Πέρκιζας. Το αγώνισμα πρόκειται να διεξαχθεί σε 25 σειρές προκριματικών των 10 αθλητών κάθε φορά για την ανάδειξη των 10 γρηγορότερων αθλητών κάθε φύλου, που θα απαρτίσουν ακολούθως τους τελικούς γυναικών και ανδρών. Η όλη εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο παράλληλο και συμπληρωματικό πρόγραμμα για παιδιά, με το αθλητικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στις σκυταλοδρομίες κολύμβησης καθώς και το Swim Together

Τον Απρίλιο, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, στις 21-23 Απριλίου, με επίκεντρο την Πλαζ Βουλιαγμένης, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το 10ο XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon. Πρόκειται για τον αγώνα της σειράς European Tour της XTERRA Planet, ο οποίος παραδοσιακά φιλοξενεί μεγάλο αριθμό από τους δυνατότερους αθλητές Off Road TRIathlon του πλανήτη (Elite/PRO, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες κλπ) και ο οποίος για μια ακόμη φορά πρόκειται να βελτιωθεί, αναβαθμίζοντας την διαδρομή ποδηλάτου στο βουνό και εντάσσοντας ειδική διαδρομή ποδηλάτου και τρεξίματος εντός της οργανωμένης πλαζ, με την εγκατάσταση ειδικών ραμπών προκειμένου να προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου σε όσους το παρακολουθήσουν από κοντά, ενώ οι σκυταλοδρομίες και το Cross Aquathlon θα δώσουν και πάλι τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το σπορ ακόμη περισσότεροι αθλητές. 

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων της πλαζ, παιδικό Off Road TRIathlon την Κυριακή 23 Απριλίου, μυώντας τους μικρούς αθλητές στο ειδικό αυτό σπορ.  

Θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο (22-24), το ανανεωμένο 5ο TRIMORE Rethymno | ISOMAN, στο οποίο πέραν του Τριάθλου – ISOMAN για μικρούς και μεγάλους, το κολύμπι Open Water και το Τρέξιμο στο κύμα, θα δώσουν μια νέα δυναμική τροχιά στο ξεχωριστό Κρητικό event και θα συναρπάσουν αθλητικά. 

Το κολύμπι, για πρώτη φορά θα ξεκινήσει από πλοίο και οι κολυμβητές θα κινηθούν κάθετα προς την ακτή, διανύοντας 500 μέτρα ή 2,5 χλμ, δίνοντας έναν τόνο μεγαλύτερης περιπέτειας αλλά και δυναμισμού στο σπορ. 

Το τρέξιμο πόλης, θα αντικατασταθεί με τρέξιμο στην φανταστική αμμώδη παραλία του Ρεθύμνου στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία μιας δύσκολης δοκιμασίας σε μια υπέροχη παραλία λίγο πριν τη δύση του ηλίου.

Πλούσιο πρόγραμμα παιδικών αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων καθώς και πολιτιστικών δρώμενων, θα επενδύσουν με Ρεθυμνιώτικο/Κρητικό άρωμα και ακούσματα το event.

Τον Οκτώβριο (13-15), παίρνει σειρά το 10ο XTERRA Open Water Swimming Challenge, στην εκπληκτική οργανωμένη Α’ παραλία της Βούλας ATHINES By The Sea, και στο νησάκι της Υδρούσας, απέναντι από την πλαζ, τον περίπλου της οποίας, για μια ακόμη φορά, θα περιλάβει η κολύμβηση Open Water στις δύο μεγάλες αποστάσεις 5 και 10 χλμ. 

Τις αποστάσεις κολύμβησης θα συμπληρώσουν τα 2,5 χλμ, το 1 χλμ και τα 200 μέτρα ταχύτητα. 

Πέραν του παιδικού Cross Aquathlon που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, η δράση περιπέτειας SwimRun σε ζευγάρια (όχι αγώνας), κατάκτησης του ιστορικού νησιού της Υδρούσας (κολύμπι 1χλμ | τρέξιμο στα καλοστρωμένα μονοπάτια του νησιού 1,2χλμ | κολύμπι 1χλμ) το απόγευμα του Σαββάτου, θα δώσει ευκαιρία αδρεναλίνης και μύησης στο ξεχωριστό mentality του SwimRun σ’ εκείνους που θα το μυριστούν.

Η χρονιά θα κλείσει τον Νοέμβριο (24-26) με το ανεπανάληπτο, το εκπληκτικό, το μοναδικό 5ο SwimRun Hydra, το οποίο τη χρονιά αυτή, στην 5η του επέτειο, θα αποτελέσει στην μεγάλη Advanced/Marathon 38,7k απόστασή του, τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της σειράς αγώνων My SwimRun Championships. Παράλληλα, οι ανανεωμένες αποστάσεις Initiative 12,8k και Core 23,4k, θα δώσουν την ευκαιρία μύησης στο ξεχωριστό/πρωτότυπο σπορ και δοκιμασίας σε πλήθος ζευγαριών αθλητών, στα οποία αρέσει η περιπέτεια στη φύση, η ανακάλυψη, η δράση, η ένταση και η εναλλαγή συναισθημάτων με τον αθλητή που διάλεξαν για φύλακα-άγγελό τους. Η Ύδρα και ο αγώνας της, επιλέχθηκαν από το θεσμό του My SwimRun Championships, κατόπιν επίσκεψης και παρακολούθησης του event του 2022 από τον ιδρυτή του Andreas Sachs και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων, της ασφάλειας και της ποιότητος του αγώνα σε μοναδικό συνδυασμό με τις απίστευτες ομορφιές, τα μονοπάτια, την ιστορία και τα ανεξερεύνητα και μοναδικά τοπία της Ύδρας. 

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece,γεμάτος αισιοδοξία, πάθος και ανυπομονησία, δήλωσε: “Είμαστε στο ξεκίνημα μιας υπέροχης χρονιάς. Έτοιμοι να δώσουμε χρώμα στην περιπέτεια που αναζητούν χιλιάδες φίλοι μας και μας εμπιστεύονται για να τους την προσφέρουμε εμείς. Περάσαμε 3 δύσκολες χρονιές, γίναμε πιο πλούσιοι από την εμπειρία και τις δυσκολίες που διαχειριστήκαμε, σχεδιάσαμε όμως μια μαγική συνταγή και προτείνουμε μια σειρά από όμορφα και ξεχωριστά -το κάθε ένα- events. Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, μετά από 26 σκληρές δοκιμασίες στις επάλξεις, τον Τουρισμό Εμπειρίας μέσω του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας και υποσχόμαστε να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία! Η χρονιά μεγάλωσε απότομα, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο στο Χαλάνδρι και κλείνοντας στην Ύδρα το Νοέμβριο και έγινε πιο πλούσια εμπειριών και αθλητικής έντασης!”. 

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:   TRIMORE Sport Events, 

Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Υδραίων

Περιφέρεια Κρήτης – Περιφ. Ενότητα Ρεθύμνης, Περιφέρεια Αττικής – Περιφ. Ενότητα Αττικής

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ELVAL Colour, ETEM

Αιγίδες – Εγκρίσεις: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΤΟΕ), Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ)

Media Partners:                 In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr 

Σταθεροί συνεργάτες: Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, ΜΙΝΕΤΤΑ, Orcero – Bella Frutta, Microsports, 

Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PlayMobil, Protypo, PoufMakers, Marathon Bikes, Maurten, Vector, HPX, 1MATION, Check A Bike, True Bites.

Leave a Comment

Send this to a friend