fbpx

7o Poikilo Rocky Mountain 2019

Όλα έτοιμα για το Poikilo Rocky Mountain 2019 

Με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Poikilo Rocky Mountain 2019, που διοργανώνουν στις 7 Απριλίου ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας και ο Δήμος Πετρούπολης. Πρόκειται για αγώνα Trail Running με συνολικό μήκος διαδρομής τα 22.5 χιλιόμετρα, συνολική θετική υψομετρική τα 1.063 μέτρα και πολλά τεχνικά μονοπάτια. Εξελίσσεται αποκλειστικά στο Ποικίλο Όρος, που αποτελεί το φυσικό όριο ανάμεσα στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και το Θριάσιο Πεδίο, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στον αγώνα να βρεθούν μπροστά σε μια θέα από την Πάρνηθα μέχρι τη θάλασσα. 

Παράλληλα διεξάγεται ο αγώνας των 8χλμ. σε μια απαιτητική διαδρομή για όσους έχουν εμπειρία ορεινού τρεξίματος, ενώ για τους δρομείς που θέλουν να γνωρίσουν την υπέροχη αίσθηση ελευθερίας να τρέχεις στο βουνό, αλλά και για οικογένειες έχει σχεδιαστεί και η FunRace4χλμ.

Οι διαδρομές είναι χαραγμένες έτσι ώστε και οι κορυφαίοι αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγγίξουν τα όρια τους αλλά και όσοι θέλουν να δοκιμαστούν στα ορεινό τρέξιμο να ζήσουν με ασφάλεια την εμπειρία μοναδικών διαδρομών. 

Η εκκίνηση και των τριών διαδρομών  θα δοθεί από την πλατεία Πανοράματος στην Πετρούπολη. Εκεί οι χορηγοί και υποστηρικτές θα φροντίσουν για την θετική ενέργεια, υποστήριξη και αποκατάσταση των δρομέων αλλά και την ψυχαγωγία των συνοδών και επισκεπτών.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, αναφέρθηκε στην επένδυση του Δήμου στο κομμάτι του αθλητισμού, αλλά και στην προσφορά του ΠΔΣ Οδυσσέας στις αθλητικές δράσεις της περιοχής, με σημαντικότερη εξ αυτών το Poikilo Rocky Mountain 2019 που «Η επένδυση στον αθλητισμό είναι από τις πιο σωστές πράξεις που μπορεί να κάνει κάποιος στις μέρες μας. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη διοργάνωση αυτή, αλλά και για τον ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης. Είναι παρών πάντα σε όλα τα καλέσματα του Δήμου, για να βοηθήσει και να στηρίξει τη δράση του Δήμου, που εάν δεν υπήρχε ο Οδυσσέας είναι πολύ πιθανό να μην μπορούσαν να γίνουν. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία για να στήσουν έναν αγώνα. Γιατί μπορεί κάποιος να βλέπει ένα αποτέλεσμα, αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχει μια δομή που πρέπει να τηρηθεί πολύ πιστά. Για παράδειγμα πέρυσι σαν Δήμος διοργανώσαμε τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου κι εφέτος προετοιμαζόμαστε για τον 2ο. Εάν δεν υπήρχε ο ΠΔΣ Οδυσσέας δεν νομίζω πως θα τα είχαμε καταφέρει. Όπως κι άλλες εκδηλώσεις όπως αθλοπαιδειές με το ποδήλατο σε παιδιά προσχολικής αγωγής στους παιδικούς σταθμούς. Γι’ αυτά και για πολλά ακόμα, ο ΠΔΣ Οδυσσέας αξίζει πολλά συγχαρητήρια. H συγκεκριμένη διοργάνωση προσελκύει κόσμο απ’ όλη την Αττική, αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα. Το Ποικίλο Όρος είναι ένας αληθινός παράδεισος για τους δρομείς που διασχίζουν μονοπάτια με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το Poikilo Rocky Mountain είναι διοργάνωση θεσμός για την πόλη μας και όχι μόνο. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Oπρόεδρος του ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Δημήτρης Ζωναράς ανέλυσε το όραμα αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα: «ToΠοικίλο Όρος είναι μπροστά στην πόρτα μας. Το βουνό αυτό το έχουμε αγαπήσει γιατί δραστηριοποιούμαστε με διάφορους τρόπους, είτε ποδηλατικά, είτε τρέχοντας, είτε πεζοπορικά. Το έχουμε αγαπήσει και θέλαμε να το προβάλουμε. Γιατί του αξίζει. Η Αττική δεν γνώριζε που είναι αυτό το βουνό. Έχει πυκνό πευκοδάσος, ωραία θέα και οξυγόνο για να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες. Εμείς σαν σύλλογος, είμαστε καθημερινά πάνω σε αυτό το βουνό. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να το αναδείξουμε. Και το κάναμε στήνοντας έναν αγώνα πάνω σε αυτό το βουνό, ώστε να φέρουμε τον κόσμο της πόλης μας, από την Αττική κι αν είναι δυνατόν κι απ’ όλη την Ελλάδα, στην Πετρούπολη. Τελικά τα καταφέραμε. Σχεδιάσαμε μια διαδρομή για δρομείς σκληρούς. Θέλαμε να κάνουμε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος, βάσει διεθνών προδιαγραφών. Με μονοπάτια, με πέτρα, με ανηφόρες και κατηφόρες. Δεν θέλαμε έναν αγώνα σε χωματόδρομο που να μην ιδρώνουν οι συμμετέχοντες. Ανοίξαμε κάποια μονοπάτια και δικαιολογήσαμε τη διαδρομή των 22.5 χιλιομέτρων. Αυτό δεν μας έφτανε. Αποφασίσαμε και κάναμε μια μικρότερη διαδρομή, με συστατικά trailrunning, αλλά για αρχάριους. Τα τρία πρώτα χρόνια κύλησαν έτσι, όμως υπήρχε κενό. Έτσι δημιουργήσαμε μια μικρότερη διαδρομή. Για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους πολύ αρχάριους φίλους του τρεξίματος. Τα τρία τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε αυτόν τον αγώνα χωρίς δύσκολα και επικίνδυνα κομμάτια. Χωρίς πολλές ανηφόρες και κατηφόρες. Θέλαμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν το βουνό. Το καταφέραμε κι αυτό. Επικοινωνήσαμε προς τα έξω τον αγώνα και τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε αυτό τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού στο trailrunning, όπως και κάποιοι αθλητές από το εξωτερικό. Μερίδιο στην επιτυχία αυτή έχουν οι εθελοντές μας, μέλη και μη μέλη του Οδυσσέα. Κάτοικοι της πόλης που ενδιαφέρθηκαν για την προσπάθειά μας. Συνολικά περισσότεροι από 150 εθελοντές είναι μέρος αυτού του επιτυχημένου αγώνα. Οι συμμετοχές πέρυσι ξεπέρασαν ανέλπιστα τις 600. Είμαστε χαρούμενοι, όμως είναι γεγονός ότι, για να είμαστε σωστοί απέναντι στους συμμετέχοντες, ο αριθμός αυτός πρέπει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 650».

Ο κορυφαίος δρομέας Θανάσης Κανελλόπουλοςαναφέρθηκε στις διαδρομές του αγώνα αλλά και γιατί στην αξία των αθλητικών δρώμενων και της συμμετοχής: «Είναι σημαντικό να ενεργοποιείται ο τοπικός πληθυσμός μιας περιοχής, ενός Δήμου, μιας κοινότητας για να συμμετέχει σε αθλητικοπολιτιστικές εκδηλώσεις. Γιατί έτσι μπορεί να προστατεύσει αξίες και ιδανικά, αλλά και τον τόπο στον οποίο ζει και προσπαθεί να ευημερήσει. Πρέπει να το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία. Να συμμετάσχει στα δρώμενα. Είναι σπουδαίο να τρέχεις μέσα στο φυσικό σου περιβάλλον, που είναι το βουνό, η χλωρίδα, η πανίδα. Γίνεσαι ένα με τη φύση. Γίνεσαι τμήμα του οικοσυστήματος. Το Poikilo Rocky Mountain είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις αγώνων που υπάρχουν εντός Αττικής. Οι τρεις διαδρομές καλύπτουν το φάσμα των αθλητών και των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν την ομορφιά της φύσης, του βουνού κι αυτού του διαφορετικού που υπάρχει στην περιοχή τους. Είναι μια υπέροχη διαδρομή. Έχει τα υψομετρικά της. Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις το βουνό. Είναι μια κυκλική διαδρομή που αγκαλιάζει και καλύπτει σχεδόν όλο το ορεινό συγκρότημα που Ποικίλου Όρους. Ατενίζεις Σαρωνικό, βλέπεις Πάρνηθα. Είναι πραγματικά μια υπέροχη διαδρομή και μια υπέροχη εμπειρία που πρέπει να ζήσει ο καθένας».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και μέλος του ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Αντώνης Κυρίκος και τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης.

Κάνε την εγγραφή σου τώρα.

Πρώτο μέλημα της διοργάνωσης είναι η ασφάλεια των αθλητών. Σε ετοιμότητα κατά την διάρκεια του αγώνα θα είναι 2 ασθενοφόρα, 3 γιατροί, 80 περίπου Εθελοντές Διασώστες από τον Ε.Ε.Σ την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α και 120 εθελοντές σε σημεία ελέγχου των διαδρομών.

Σας περιμένουμε να τρέξουμε στο πιο όμορφο βουνό τις Αττικής- Ραντεβού στην εκκίνηση του Poikilo Rocky Mountain 2019 

Leave a Comment

Send this to a friend