fbpx

4ο il Porto Triathlon, Ηγουμενίτσα, Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019

Ο αθλητικός σύλλογος Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας διοργανώνει αγώνες Τριάθλου, για άνδρες και γυναίκες, την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018 στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

1. SPRINT Τρίαθλον που περιλαμβάνει: Κολύμβηση 750m / Ποδήλατο 20.000m /Τρέξιμο 5.000m

Ώρα έναρξης: 09.15’

Προσοχή: Στην κατηγορία υπάρχει ομαδική συμμετοχή μέχρι του αριθμού των είκοσι (20)ομάδων, για τις οποίες θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση συμμετοχής τους.

2. OLYMPIC Τρίαθλον που περιλαμβάνει : Κολύμβηση 1.500m / Ποδήλατο 40.000m /Τρέξιμο 10.000m.

Ώρα έναρξης: 10.00’

Προσοχή: Στην κατηγορία υπάρχει ομαδική συμμετοχή μέχρι του αριθμού των δεκαπέντε(15) ομάδων για τις οποίες θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση συμμετοχής τους.

Γραμματεία:

Στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ Παραλιακός δρόμος Ηγουμενίτσας θα λειτουργήσει Γραμματεία Αγώνων την Παρασκευή και Σάββατο 04 & 05.10.2018 από ώρα 17.30 ́έως 22.00 ́ και την Κυριακή 06.10.2019 ημέρα διεξαγωγής του αγώνα από 07.00 έως το πέρας των αγώνων.

Οι αγώνες Τριάθλου ξεκινούν με το αγώνισμα της κολύμβησης το οποίο θα διεξαχθεί σε σηματοδοτημένο θαλάσσιο χώρο πίσω από το parking του Ο.Λ.Ηγ, με την υποστήριξη πλωτών μέσων και ναυαγοσωστικής ομάδας.

Ακολουθεί το αγώνισμα ποδηλάτου, το οποίο θα ξεκινήσει από το parking, όπου θα βρίσκεται η ζώνη αλλαγής, με ΒΔ κατεύθυνση προς την παραλιακή ζώνη – Δρέπανο – Μακρυγιάλι. Η διαδρομή είναι κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων πλην των αυτοκινήτων συνοδείας, των οχημάτων και των μηχανών της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας με ήπιες υψομετρικές διαφορές και είναι εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο δρόμο.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται με το αγώνισμα του δρόμου, που θα αρχίσει από την ζώνη αλλαγής, με ΒΔ κατεύθυνση, τα Πλατάνια, το ΤΕΙ, εντός ποδηλατόδρομου και κατεύθυνση προς Δρέπανο με αναστροφή. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολη σε επίπεδο έδαφος με κυρίως ασφάλτινη και χωμάτινη υποδομή.

Ο τερματισμός κάθε αγώνα θα γίνει σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με αψίδα τερματισμού στο χώρο του ΠΑΝΘΕΟΝ.

Τα σχεδιαγράμματα των διαδρομών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας στο Facebook. Οι απονομές θα γίνουν ξεχωριστά, μετά το τέλος κάθε αγώνα.


Συμμετοχές

Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι 18 ετών, ήτοι να έχουν γεννηθεί το έτος 2001 και πριν από αυτό (2000,1999,1998, κλπ) και να έχουν ιατρική βεβαίωση συμμετοχής ή να είναι εν ενέργεια αθλητές του αθλήματος.
Κατ ́ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές – ριες, γεννηθέντες τα έτη 2002 και 2003μόνο σε ένα από τα αγωνίσματα του ομαδικού αγώνα sprint ( κολύμβηση ή ποδήλατο ή τρέξιμο) , με την προϋπόθεση να έχουν εκτός της ιατρική βεβαίωσης, επιπλέον την υπεύθυνη δήλωση γονικής συναίνεσης την οποία θα προσκομίσουν στην γραμματεία κατά την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

Ρητή ειδοποίηση: Ουδείς αθλητής και ουδεμία αθλήτρια θα λάβει μέρος στο 4o il Porto Triathon χωρίς να προσκομίσει στη γραμματεία την ιατρική του βεβαίωση ή το θεωρημένο ατομικό δελτίο αθλητή του τριάθλου. Σε κάθε τέτοια περίπτωση η καταβολή του ποσού συμμετοχής δεν επιστρέφεται, θα λαμβάνει όμως τις υπόλοιπες παροχές.

Η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Η υποβολή της, δηλώνει την πλήρη αποδοχή των όρων της παρούσης προκήρυξης.

Απαραίτητη είναι η ξεχωριστή αναγραφή του ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ του κάθε αθλητή που θα λάβει μέρος σε ατομικό αγώνισμα και το ονοματεπώνυμο ενός εκ των τριών αθλητών που θα λάβουν μέρος σε ομαδικό αγώνισμα, στην αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής που θα αναρτηθεί στη ιστοσελίδα μας

Το κόστος της ατομικής συμμετοχής είναι 30€ και της ομαδικής συμμετοχής 45 € ανεξάρτητα αν συμμετέχουν 2 ή 3 αθλητές- τριες.

Η κατάθεση του ποσού της συμμετοχής πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής ενός εκάστου. Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται:

 • –  Συμμετοχή στον αγώνα με ηλεκτρονική ατομική χρονομέτρηση
 • –  Ατομική Ασφάλιση Αθλητή
 • –  Συμμετοχή στο Pasta Party μετά το πέρας του αγώνα
 • –  Aτομικό σακίδιο
 • –  Πλαστικό βραχιολάκι είσοδου στο χώρο των βάσεων ποδηλάτων, οποίος θα φυλάσσεται από Security
 • –  Ατομικό καλαθάκι εναπόθεσης προσωπικών αντικειμένων αθλητών
 • –  Τροφοδοσία με νερά
 • –  Τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα και χορηγών
 • –  Αναμνηστικό μετάλλιο, Δίπλωμα συμμετοχής
 • –  Ατομικό σάντουιτς, Μπύρα, Μπάρας δημητριακών, μπανάνα κ.α.
 • –  Ισοτονικό ποτό
 • –  Φωτογραφικό Υλικό αγώνων ( από 3 Drones 6 μικροκάμερες, 3 φωτογράφοι)
 • –  Ενημέρωση αποτελεσμάτων με Email

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές μέχρι την Πέμπτη 26/09/2019 ώρα 15.00’ . Συμμετοχές πέραν αυτής της ημερομηνίας θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 02.10.2018ώρα 15.00’ , χωρίς τη δυνατότητα επιλογής size της τεχνικής μπλούζας του αγώνα και του σακιδίου.

Για να επικυρωθεί η συμμετοχή, πρέπει να γίνει κατάθεση του ποσού στην Τράπεζα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5403088270423 (IBAN GR : GR6201724030005403088270423)

Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή, η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.

Αθλητής/τρια που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφής χρημάτων, παρά μόνον την αποστολή των παροχών του 3ου il porto triathlon με ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής εντός πέντε εργάσιμων ημερών από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 15 ημερών Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής και αυτή ισχύει για την νέα ορισθείσα ημερομηνία από τους διοργανωτές.

Κατηγορίες – Βραβεύσεις Θα υπάρχουν βραβεύσεις σε κάθε αγώνισμα ανά φύλλο και ηλικιακή κατηγορία, καθώς και επιπλέον αυτών, κατόπιν απόφασης της οργανωτικής επιτροπής, με έγκαιρη ενημέρωση προς όλους τους συμμετέχοντες.

Γενικοί όροι Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς των αγωνισμάτων. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

Σήμανση Διαδρομής:Για τους ποδηλάτες θα υπάρχει ενημερωτική σήμανση της διαδρομής τους στα 5.000 m, 10.000 m, 20.000 m και 30.000 m )
Για τους δρομείς θα υπάρχει ενημερωτική σήμανση της διαδρομής τους στα 2.500m, 5.000m και 7.500m, όπου θα υπάρχουν τραπέζια τροφοδοσίας των αθλητών.

Ιατρική Συνδρομή: Οι αγώνες θα συνδράμονται από δύο ιατρούς, ένα εξοπλισμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,τον Ερυθρό Σταυρό και εθελόντριες – ντες πρώτων βοηθειών.

Ενστάσεις:Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 1 ώρα μετά τον τερματισμό του.

Αποτελέσματα:

Τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιοποιηθούν, μόλις παραδοθούν αυτά στην οργανωτική επιτροπή από τον υπεύθυνο διενέργειας της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και επιλυθούν οι υπάρχουσες ενστάσεις, οι αποφάσεις των οποίων δεν αμφισβητούνται.

Ποινές:

Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι η ακύρωση της συμμετοχής ή η αποβολή του αθλητή, ανάλογα με το χρόνο διενέργειας του παραπτώματος.

Αποποίηση ευθύνης:

Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων αθλητών.
Πέραν τούτου, η Οργανωτική Επιτροπή έχει προβεί σε ομαδική ασφάλιση όλων των αθλητών – τριών.

Οι Αθλητές υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στους αντίστοιχους αγώνες και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα.

Ασφάλεια αθλητών:

Οι διοργανωτές ως επιπλέον παροχή προς τους αθλητές, έχει προβεί σε ομαδική ασφάλιση των συμμετεχόντων. Τους όρους και τις παροχές της ασφάλισης μπορείτε να τις διαβάσετε στη σελίδα του αγώνα στο Facebook.

Πνευματικά δικαιώματα:

Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση.

Άλλα θέματα:

Η οργανωτική επιτροπή έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει την παρούσα προκήρυξη με ταυτόχρονη ενημέρωση των ήδη δηλωθέντων αθλητών.

Πληροφορίες:

Για διευκρινίσεις επί της παρούσης προκήρυξης και μόνο, μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: tzovaras.george@gmail.com

Leave a Comment

Send this to a friend