fbpx

3ο Race for Autism Gr

Την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη ο αγώνας 5 χιλιομέτρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Race for Autism Gr σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Την τεχνική οργάνωση είχε όπως κάθε χρόνο η myrace.gr

Φέτος τερμάτισαν 1215 δρομείς με τις γυναίκες να έχουν την πρωτιά με 617 συμμετοχές.

Την παρουσίαση του αγώνα έκανε ο Πέτρος Παρθένης ιδρυτής του WESWIM που όπως κάθε χρόνο δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην ενημέρωση για τον αυτισμό.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30’από τον Δήμαρχο ΒΒΒ κ Γρηγόρη Κωνσταντέλλο,που όπως είχε υποσχεθεί στη συνέντευξη τύπου έτρεξε και ο ίδιος στον αγώνα,με το πρώτο γκρουπ να αποτελείται από αθλητές ΑμεΑ που όπως κάθε χρόνο τιμούν την οργάνωση που τους δίνει ισότιμη συμμετοχή και τη δυνατότητα να ξεκινήσουν στο πρώτο μπλοκ
Δεκάδες αθλητές ΑμεΑ από το σύλλογο Ιωνάς ΑμεΑ,την ΑΜΚΕ Τρέξε μαζί μου,την MDA Hellas μαζί με τους Finish Liners,τη Rush out και το Τζάμπολ αγάπης έτρεξαν με αμαξίδια και χειρήλατα με τους δρομείς συνοδούς του και έλαβαν ισότιμα μέρος στη μαγική διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων δίπλα στη θάλασσα.
Στο δεύτερο γκρουπ,το μεγάλο μέρος των δρομέων ξεκίνησε 5´ αργότερα.
Δρομείς όλων των ηλικιών και ικανοτήτων έτρεξαν τα πέντε χιλιόμετρα στους κλειστούς δρόμους που είχε οργανώσει η δημοτική αστυνομία μαζί με την τροχαία.
Οικογένειες με παιδιά,καρότσια με μωρά,αγαπημένα κατοικίδια έδωσαν το παρόν και φέτος στον αγώνα.
Συγκινητική ήταν φέτος η προσπάθεια από την ιδρύτρια και πρόεδρο της ΑΜΚΕ  Race for Autism Gr Άδα Σταματάτου ώστε η συμπερίληψη να γίνει πράξη.
Στον τερματισμό έδιναν τα μετάλλια  εθελοντές οι ωφελούμενοι ΑμεΑ με βαριές αναπηρίες από το οικοτροφείο «Κέντρο Ειδικών Ατόμων η Χαρά».

Στην γενική γυναικών νικήτρια ήταν η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισός με χρόνο 19:10.
Στην γενική  ανδρών νικητής  ήταν ο Φουρμούζης Δαυίδ από Αναργύρους Βάρης με χρόνο 18:05’.

Στη 2η θέση γενικής γυναικών η Κωνσταντίνου Μαρίνα του Α.Σ. Αγίας Παρασκευής με χρόνο 19:17’
Και 3η θέση γενικής γυναικών η Καραγιάννη Αγορίτσα από Μαραθωνοδρόμους Σερρών με χρόνο 20:54’
Στη 2η θέση γενικής ανδρών ο Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωνάς ΑμεΑ με χρόνο 18:28’
Και 3η θέση ο Αργυριάδης Βασίλειος του ΓΣ Αμαρουσίου με χρόνο 18:54’.

Μετάλλια δόθηκαν σε αντρες γυναίκες στις ηλικιακές κατηγορίες έως και την 60+

Βραβεύτηκαν οι τρεις μεγαλύτερες ομαδικές εγγραφές με νικήτρια όπως κάθε χρόνο το PROPELLER CLUB PORT OF PIRAEUS,2η η EUNICE GR και 3η το ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ.

Τα μετάλλια του αγώνα ήταν μια γενναιόδωρη χορηγία της εταιρείας κοσμημάτων HERMINA GREECE  που έδωσε και εταιρική παρουσία με δρομείς.

Την υδροδοσία του αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά στήριξε με χορηγία η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Μεταλλικά νερά και ΒΙΚΟΣ Αναψυκτικά που δρόσισαν τους δρομείς σε μια ατμόσφαιρα 22 βαθμών C!

Επίσης χορηγός του αγώνα ήταν για δεύτερη χρονιά και η EUROBANK Asset Management ΑΕΔΑΚ που κάθε χρόνο δίνει δυναμική παρουσία και με ομάδα δρομέων.

Τα τζελάκια του αγώνα ήταν χορηγία όπως κάθε χρόνο της GU Energy Greece.

Η Bella Frutα χορήγησε με μπανάνες  όλους τους τερματίσαντες δρομείς.

Την ιατρική βοήθεια και στήριξη προσέφεραν όπως πάντα οι εθελοντές ναυαγοσώστες της LIFEGUARD HELLAS

Η εταιρεία MAXUS-MOTOR.GR χορήγησε τα αυτοκίνητα που μετέφεραν το υλικό του αγώνα αλλά το πιο σημαντικό ήταν που μετέφεραν τους ΑμεΑ εθελοντές από το οικοτροφείο «Χαρά» στη Βουλιαγμένη και τους επέστρεψαν μετά το τέλος του αγώνα μια ενέργεια που οργάνωσε η κα Μαρία Καρδαμάκη senior marketing executive της εταιρείας.

Θερμοί υποστηρικτές φέτος ήταν οι εταιρείες ALASSIA,SAFE BULKERS ,DELOITTE GREECE που εκτός από δωρεές οργάνωσαν και εταιρικές ομάδες δρομέων που έτρεξαν τη διαδρομή.

Φωτογραφίες αγώνα: fototrexoume.gr

Με εκτίμηση

Άδα Σταματάτου
Πρόεδρος ΑΜΚΕ
Race for Autism Gr

Leave a Comment

Send this to a friend