fbpx

10χρόνια “Triathlon Friends Greece”: Μεγάλος επετειακός διαγωνισμός!

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 η κλήρωση (18:00), σε live coverage από το swimbikerun.gr!

Είχαμε μόλις τελειώσει τον τελευταίο αγώνα Schiniathlon όταν μάθαμε τα μαντάτα…ο Λεωνίδας και η Marie σταματούσαν τους αγώνες!!!

Όσοι είχαμε προλάβει να αγωνιστούμε σε αγώνα στον Σχινιά, το Άστρος,την Βραυρώνα κτλ πανικοβληθήκαμε γιατί συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι που είχαμε αρχίσει να αγαπάμε κινδύνευε να σταματήσει.Έτσι αποφασίστηκε εντελώς τυχαία να γίνει μια συνάντηση. Που? Στο Flocafe στο Μαρούσι.

Εκείνη τη νύχτα 1/11/11 με ενθουσιασμό και με αρκετές ιδέες, η ομάδα Triathlon Friends Greece δημιουργήθηκε από 55 ερασιτέχνες, έμπειρους και άπειρους, τριαθλητές. Η βραδιά ήταν συναρπαστική. Να φτιάξουμε ομάδα στο Facebook, να φτιάξουμε site, να κάνουμε αγώνες !! Και έτσι έγινε. Εκείνη την βραδιά δώσαμε σε 5 άτομα την ευθύνη να τρέξουν τα πράγματα με την υπόσχεση όλοι να συνδράμουν. Οι 5 πρώτοι διαχειριστές ήταν η Τζό Μεταξά, Νίκη Ανδρέου, Μηνάς Παλιατσάρας, Στάθης Παντελής και Ανδρέας Καλογερόπουλος.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και η ομάδα στο Facebook άρχισε να γεμίζει. Όλοι φωνάζαμε τους φίλους μας και αυτοί τους φίλους τους. Το σχέδιο ήταν να διοργανώσουμε έναν αγώνα, να κάνουμε μια αρχή, να μην αφήσουμε να χαθεί η παρακαταθήκη του Schiniathlon.

Η ομοσπονδία τότε ήταν…ας πούμε δυσκοίλια, ο Δημήτρης Μωραΐτης ανέλαβε να μας βοηθήσει και να μας σώσει με τα πρακτικά θέματα, επίσης μια έξυπνη χρονομέτρηση υιοθετήθηκε, όλοι βάλαμε λίγα λεφτά απó την τσέπη μας να κλείσουμε το κωπηλατοδρόμιο και το ασθενοφόρο, μια τυπική συμμετοχή μπήκε (για να μην μπούμε πάρα πολύ μέσα..), ο Κώστας Μυλωνάς και οι Ολύμπιοι μπήκαν μπροστά και το πρώτο δίαθλο της μετά Sciniathlon εποχής έγινε. Μια Κυριακή με πολύ κρύο, στα τέλη του Γενάρη του 2012, ωστόσο τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος.

Ακόμα και το 1ο indoor τρίαθλο  διοργανώσαμε στον Okeanos Center τον Μάρτιο του 2014. Γενικά υπήρχε μια τρέλα ,μια παρεΐστικη διάθεση να πάμε σε αγώνες, να περάσουμε καλά. Η συνέχεια γνωστή…οι διοργανώσεις σιγά σιγά ξεπήδησαν η μία μετά την άλλη σε όλα τα μέρη της Ελλάδας:

Κρήτη,Νάξος,Ρόδος,Βόλος,Καλαμάτα,Τύρος,Σαλαμίνα,Ανάβυσσος, Κατερίνη Ωρωπός, Σύρος, Σπέτσες, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ηγουμενίτσα, Ναύπλιο, Πόρος, Ερέτρια, Άνδρος, Σχινιάς.

Ενθουσιασμένοι? Βεβαίως. Σκοτεινές στιγμές?? Αρκετές. 

Αυτό που πολλοί δεν έβλεπαν ήταν ότι μια ομάδα λίγων ατόμων – στον ελεύθερο χρόνο τους – πάλευαν να διαχειριστούν καταστάσεις που είχαν βαλτώσει χρόνια και να αντιμετωπίσουν νέες που προέκυπταν.Προβλήματα με την τότε ομοσπονδία, νέα ομοσπονδία, διχασμός ανάμεσα στους αθλητές, κόντρες, έριδες και άσχημο κλίμα είχε αρχίσει να δημιουργείται.

Διοργανώσαμε συνάντηση με διοργανωτές αγώνων με την σκέψη να δημιουργήσουμε μια λίγκα με διαφορετικούς αγώνες. Κάναμε κριτική στους αγώνες με σκοπό την βελτίωση τους και μια νέα πλατφόρμα ξεπήδησε το Racecheck. Ενθαρρύναμε νέους αθλητές στο άθλημα, και βέβαια συμμετείχαμε στους αγώνες.

Η αρχική ομάδα διαχειριστών λογικά ολοένα και φθειρόταν και έτσι  νέες προσθήκες διαχειριστών όπως  ο Γιώργος Κοντογιάννης, Γιάννης Βίδρας και Θωμάς Δελιόπουλος -που με την τρέλα τους για το άθλημα -ήρθαν να βοηθήσουν.

Κάποιοι διαχειριστές αποχώρησαν, αλλά καινούργιοι ήρθαν να βοηθήσουν όπως ο Αλέξης Γεράσης, Γιάννης Βαμβακίδης, Δημήτρης Τερζίδης.  Τελικές προσθήκες στην ομάδα διαχείρισης οι Σπύρος Γκοτζιάς, Γρηγόρης Σουβατζόγλου και Χρήστος Γαρέφης που επισφράγησαν την διάθεση για triathlon….friends.

10 χρόνια meta μετράμε πολλές φιλίες, πολλούς αγώνες στις πλάτες μας, αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό και βέβαια νέοι κατάλληλοι άνθρωποι εμφανίστηκαν με μεράκι να πάνε τους αγώνες και γενικά το τρίαθλο ένα επίπεδο παραπάνω.

Βλέπουμε έτσι live αγώνες (συγχαρητήρια swimbikerun.gr), παιδικούς αγώνες, και μεγάλα brand names να έρχονται στην Ελλάδα.

Η ομοσπονδία παραμένει ένα θέμα προς επίλυση. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να βοηθήσουμε πολύ εκεί, παρόλο που πάντα ενθαρρύναμε τον παραγωγικό διάλογο. Αλλά πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα και εκεί θα τελειώσει θετικά η κατάσταση.

Η δική μας προσπάθεια θα συνεχίσει, διακριτικά, υποστηρικτικά σε κάθε νέα καλή κίνηση, για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε στιγμές που μας τραβάνε από τη σκληρή καθημερινότητα. Με σκοπό να βοηθάμε κάθε νέο αθλητή να βρει το δρόμο του, να μαθαίνουμε νέα για αγώνες, να συζητάμε ελεύθερα και να βρίσκουμε φίλους με κοινά ενδιαφέροντα. 

Γιατί είμαστε οι Triathlon Friends Greece!

Δείτε πως μπορείτε να συμμετέχετε στον διαγωνισμό και κερδίστε ένα από τα 28 δώρα!

Δώρα για κλήρωση “Triathlon Friends Greece”

Κατηγορία: Υποστήριξη σε Τριαθλητική προετοιμασία

Υποστήριξη σε Τριαθλητική προετοιμασίαΠοσότηταΔώρο
Peak Performance Team12μηνο προπονητικό πλάνο(Αθήνα/online)
Salonica Triathlon Team13μηνο προπονητικό πλάνο(Θεσσαλονίκη/Online)
Κολυμβητική προπόνηση15μήνες (Σάββατο 07-10:00) κολυμβητική προπόνηση με τον κο Μαυριδη(Θεσσαλονίκη)
Κολυμβητική προπόνηση15 μήνες (Σάββατο 07-10:00) κολυμβητική προπόνηση με τον Κο Παπαδόπουλο(Θεσσαλονίκη)
NeuroKinisis2(2) 5 συνεδρίες μυικής αποκατάστασης(Αθήνα)
Σουβατζόγλου13μηνο προπονητικό πλάνο(Αθήνα/Online)
ATP training13μηνο προπονητικό πλάνο(Αθήνα/Online)
Triathlon Academy13μηνο προπονητικό πλάνο(Αθήνα/Online)
Lifeguard Hellas4(4) Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών, CPR, AED

Κατηγορία: Καταστήματα

ΚαταστήματαΔώρο
TriathlonLab1 δώρο
SwimmingShop1 Trisuit Zone 3 Aquaflo plus
TopCycles1 Trisuit Z3rod Start
MarathonBikes(1) Σύστημα υδροδότησης Profile
BIORACER1 trisuit Bioracer
OnGreece1 αθλητικό παπούτσι
Compressport Greece1 δώρο
Makesportsbetter1 δώρο
Coca-Cola 3EΥδροδοσία για 1 χρόνο με Avra Water
Τάκης Ξουρής(1) Βάση ΤΤ Mount της 76Projects

Κατηγορία: Διοργανώσεις

ΔιοργανώσειςΔώρο
Trimore1 συμμετοχή σε αγώνα επιλογής της εταιρείας
Transition1 συμμετοχή σε αγώνα επιλογής της εταιρείας
AlmiraΜΑΝ1 συμμετοχή σε αγώνα επιλογής της εταιρείας
Why-n1 συμμετοχή σε αγώνα επιλογής της εταιρείας
IoanianSeaTri1 συμμετοχή στην Half Απόσταση
SwimmingClub.gr1 συμμετοχή σε αγώνα επιλογής της εταιρείας
Nuventi1 συμμετοχή
TyrosTriathlon1 συμμετοχή
Tiranathlon1 συμμετοχή

Leave a Comment

Send this to a friend