fbpx

1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023: Το In Pool TRIathlon έρχεται στο Χαλάνδρι!

Τη δυναμική εκδοχή indoor Τριάθλου, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε για πρώτη φορά στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου εν μέσω υγειονομικής κρίσης το καλοκαίρι του 2021, επαναφέρει στο προσκήνιο η TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (11-12/2), στο Δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων της πόλης, «Ν. Πέρκιζας», ανακοινώνοντας από κοινού το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023.

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού και του Τριάθλου ειδικότερα, τη στιγμή του χρόνου μάλιστα, κατά την οποία οι τριαθλητές ξεκουράζονται από την αγωνιστική περίοδο που προηγήθηκε και προετοιμάζονται για εκείνη που θα ακολουθήσει από τον Απρίλιο, η πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου να καινοτομήσει δίπλα στην TRIMORE, αποτελεί όαση για το σπορ και για την πόλη του Χαλανδρίου.

Χωρίς να υπάρξει καμία όχληση με κλείσιμο δρόμων και διατάραξη των πολιτών, θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους και μεγαλύτερους αθλητές, να δοκιμάσουν ένα σπορ, το οποίο, πόλεις μακριά από θάλασσα και λίμνες είναι αδύνατο να φιλοξενήσουν. Παράλληλα, οι δυνατοί αθλητές του σπορ, οι οποίοι θα επιλέξουν να δοκιμαστούν στην εκρηκτική αυτή μορφή του Τριάθλου, θα αποτελέσουν έμπνευση και προτροπή ανακάλυψης ενός ιδιαίτερα όμορφου και συναρπαστικού multisport.


Η TRIMORE Sport Events, με τη γενική τεχνογνωσία διοργάνωσης 26 αθλητικών και ψυχαγωγικών events μέχρι σήμερα και την εμπειρία που απέκτησε στην πρώτη εκδοχή του In Pool TRIathlon, εισάγει μια βελτιωμένη εκδοχή του σπορ, μικραίνοντας ελαφρώς τις αποστάσεις και το συνολικό χρόνο κάθε προσπάθειας, αυξάνοντας τους αθλητές κάθε σειράς που θα αγωνίζονται σε δεκάδες και αξιοποιώντας το -παράπλευρο στο κολυμβητήριο- στάδιο του Χαλανδρίου, εφαρμόζοντας το τρέξιμο επί του στίβου του σταδίου. Διατηρείται η πυραμιδωτή διάταξη των αθλημάτων (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι), δίνοντας τη μοναδική για το Τρίαθλο ευκαιρία, παρακολούθησης της εξέλιξης και του ανταγωνισμού από τους θεατές που προσέλθουν στην κερκίδα του κλειστού κολυμβητηρίου και της απόκτησης ενός ξεχωριστού και ενθουσιώδους παλμού.

Η συνολική απόσταση του In Pool TRIathlon θα είναι 7,8χλμ και η ανάλυση της προσπάθειας -με τη σειρά που θα ακολουθηθεί- κάθε αθλητή έχει ως εξής:

pastedGraphic.png

Την ευκαιρία συμμετοχής θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά προτεραιότητα υποβολής της εγγραφής τους στο σύστημα εγγραφών στο website της TRIMORE, διαβάζοντας εκεί όλη την πληροφορία για τη διοργάνωση και επιλέγοντας μάλιστα οι πρώτοι 80 τη σειρά που επιθυμούν να διαγωνιστούν (2 επιθυμητές σειρές) από τις συνολικά 25 προγραμματισμένες 10άδες. Στο κλείσιμο της δεύτερης ημέρας, η πιο γρήγορη δεκάδα αθλητών κάθε φύλου, θα συμπληρώσει τη σειρά γυναικών και ανδρών των τελικών, οι οποίοι θα αναδείξουν και τους νικητές βάθρου κάθε φύλου. 

pastedGraphic_1.png

Αξίζει να σημειωθεί ότι το In Pool Triathlon συγκεντρώνει μια σειρά πλεονεκτημάτων για τους αθλητές, αφού πέραν του ότι τους δίνει τη δυνατότητα εκτός σεζόν να έχουν αγωνιστική δραστηριότητα και μια ιδιαίτερα γρήγορη, εκρηκτική και συναρπαστική ανταγωνιστική προσπάθεια, μπορούν να προσέλθουν να αγωνιστούν απλά με το σακίδιό τους και χωρίς να χρειάζεται να κουβαλούν, συναρμολογούν και ρυθμίζουν ποδήλατα.

Το 1ο In Pool TRIathlon Chalandri 2023, πρόκειται να αποτελέσει ένα ευρύτερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event, τοποθετώντας τα παιδιά επίσης στο επίκεντρό του και εντάσσοντας παράλληλες και συμπληρωματικές καινοτόμες δραστηριότητες όπως: Kids Swim Together (κολύμβηση δύο αθλητών δεμένων με ελαστικό σκοινί που πρέπει να κολυμπήσουν και τερματίσουν μαζί), Kids Swimming Relays (σκυταλοδρομία κολύμβησης), Kids Aqua Games and Yoga, ποδηλατική βραδυπορία, σκάκι σε παράλληλα γήπεδα και άλλες δραστηριότητες στη φιλοσοφία του TRIMORE Multisports TOUR, πέρα από το αθλητικό κομμάτι με παιχνίδια και δώρα Playmobil που θα συναρπάσουν τους μικρούς φίλους αλλά και τους θεατές που θα παραβρίσκονται στο κλειστό κολυμβητήριο.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, δήλωσε για την εκδήλωση: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην πόλη μας μια διοργάνωση που φιλοδοξούμε να αποτελέσει θεσμό για το Χαλάνδρι, όπως έχει συμβεί με τον Αγώνα Δρόμου της Ρεματιάς και τον Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου. Μετά τις μεγάλες δρομικές διοργανώσεις, ήρθε η ώρα και το τρίαθλον να βρει τη θέση του στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας. Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει με κάθε μέσο τον αθλητισμό, με μεγάλες επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή του κολυμβητηρίου στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας», που θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση όπως το τρίαθλον, αλλά και με σημαντικές διοργανώσεις που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη, φέρνουν τους συμπολίτες μας κοντά και εμπνέουν τα παιδιά της πόλης. Με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο πάθος θα στηρίξουμε και τη διοργάνωση του τρίαθλον στην πόλη μας».

Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη διοργάνωση, σημείωσε: «Ήρθε η στιγμή που το In Pool TRIathlon θα λάβει την πραγματική του θέση ανάμεσα στις αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στη χώρα μας. Ένα σπορ που σχεδιάστηκε για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες αποκλεισμού (lock down) που περάσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, είχε όμως πάντα την προοπτική να καλύψει ένα πραγματικό κενό που δημιουργεί ο χειμώνας στους τριαθλητές και να αξιοποιήσει την ευκολία/προσιτότητα συμμετοχής και άλλων αθλητών πέραν των κλασικών τριαθλητών, ώστε να γίνει εφικτή η μεγάλη δυνητική ανάπτυξη του σπορ, στην οποία προσβλέπουμε και επενδύουμε. Το σπορ επανέρχεται πιο δυναμικό, πιο εκρηκτικό, πιο συναρπαστικό και γρήγορο και φιλοδοξεί να ενθουσιάσει όχι μόνο τους συμμετέχοντες αλλά και κάθε μία/έναν που θα έχει την ευκαιρία να το παρακολουθήσει από την κερκίδα, να το ζηλέψει και να μυηθεί. Προσκαλούμε τους τριαθλητές να δώσουν το παρών και τους κολυμβητές – αθλητές που ακόμη δεν το δοκίμασαν, να τολμήσουν να γνωρίσουν ένα σπορ που θα αλλάξει τη ζωή τους, οδηγώντας τους σταδιακά σε εμπειρίες, τερέν, παρέες και τριαθλητικές προκλήσεις που ποτέ πριν δεν είχαν φανταστεί»

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση: TRIMORE Sport Events, Δήμος Χαλανδρίου 

Στρατηγικοί Συνεργάτες: ΕΤΕΜ, Elval Colour  

Χορηγός Εξοπλισμού Cycle Box

Αθλητικοί Χορηγοί: TURBO, On Shoes  

Αιγίδες – Εγκρίσεις: Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος, Περιφέρεια Αττικής  

Χάλκινοι Χορηγοί: ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Microsports, Maurten, Bella Frutta, Orsero, Playmobil, Οικογένεια Χριστοδούλου, True Bites, D.Koronakis S.A.

Media Partners: In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr 

Υποστηρικτές:  Vector, HPX, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, 1MATION, Check A Bike, EPedal Tours, PoufMakers, Protypo, Marathon Bikes

Leave a Comment

Send this to a friend