Tips/συμβουλές κολύμβησης σε ανοιχτό νερό

1. Ξεκινήστε την κολύμβηση σωστά, με την συμβολή κάποιου προπονητή ή έμπειρου συναθλητή σας για την εκμάθηση της σωστής τεχνικής κι εξοικείωσης με το υγρό στοιχείο.

2. Προπονηθείτε σε ανοιχτό νερό που είναι και οι πραγματικές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκετε τον προσανατολισμό σας και να μάθετε να κολυμπάτε με τα κύματα και τα ρεύματα.

3. Στην κολύμβηση στο ανοιχτό νερό επιβάλλεται να σηκώνετε το κεφάλι σας μπροστά κάθε 3-4 χεριές για να βλέπετε την πορεία που ακολουθείτε. Αυτό θα πρέπει να Το κάνετε στα σημεία που είστε επάνω από το κύμα και όχι στο βαθύτερο σημείο.

4. Μάθετε να κολυμπάτε πίσω από τα πόδια κάποιου προπορευόμενου γιατί έτσι κάνετε οικονομία στην ενέργεια που καταναλώνετε αλλά σας βοηθάει και στην πορεία. Βέβαια πάντα ελέγχουμε την πορεία ώστε σε περίπτωση λάθους να μην ακολουθήσουμε την εσφαλμένη πορεία.

5. Επιλέξτε τον σωστό εξοπλισμό ανάλογα με τις συνθήκες. Για παράδειγμα σε μια συννεφιασμένη μέρα θέλει ανοιχτόχρωμα γυαλάκια και το αντίθετο σε μια ηλιόλουστη. Το είδος του μαγιό ή της στολής από neoprene σε σχέση με την θερμοκρασία και την απόσταση επίσης είναι μια πολύ σημαντική επιλογή.

Leave a Comment

Send this to a friend