ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα Protein Bars: Οι πρωτεϊνούχες μπάρες που κάνουν τη διαφορά

Οι ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα protein bars αποτελούν ένα πολύ νόστιμο και συγχρόνως θρεπτικό σνακ για όλες τις ώρες, που σου δίνει δύναμη και ενέργεια, πριν ή μετά την προπόνηση

Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν ένα γρήγορο και εύκολο σνακ για εκείνους που δεν πρόλαβαν να φάνε το πρωινό τους γεύμα ή να ετοιμάσουν κάτι για να πάρουν μαζί τους στην δουλειά. Αποτελούν ακόμη, μια αγαπημένη επιλογή για εκείνους που γυμνάζονται ή είναι αθλητές.

Τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση οι μπάρες πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη, πέραν του δομικού της ρόλου όπως είναι γνωστό, αποτελεί και βασικό συστατικό των μυών και του σώματός μας. Συγκεκριμένα, συμβάλλει στην παραγωγή ενζύμων, αντισωμάτων, ορμονών, της αιμοσφαιρίνης του αίματος.

Η Ζεμύθα χαρακτηρίζεται για την πρωτεΐνη της που προέρχεται από το τυρόγαλα, η οποία είναι πλήρης καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός διότι δεν μπορεί να τα συνθέσει. Είναι οι μοναδικές μπάρες με πρωτεΐνη τυρογάλακτος, η οποία είναι υψηλής διατροφικής αξίας!

Οι ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα protein bars είναι μοναδικές, απολαυστικές, υγιεινές μπάρες από νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης, με ΗΠΕΙΡΟΣ Ζεμύθα, διαθέσιμες σε 4 υπέροχες γεύσεις:

  • μήλο-κανέλα
  • σοκολάτα
  • χαρούπι-φυστίκι
  • σοκολάτα-μπανάνα

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστές;

Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη τυρογάλακτος, βιταμίνες συμπλέγματος B, C και D, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, για αυτό και προσφέρουν πολλαπλά διατροφικά οφέλη στον οργανισμό μας. Και ποια είναι αυτά; Πάμε να τα δούμε ένα – ένα αναλυτικά.

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι στον κορεσμό, καθώς αυξάνουν τον όγκο της τροφής, χωρίς να προσθέτουν θερμίδες και ακόμη, παίρνουν μέρος στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου. Συγκεκριμένα, βοηθούν στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας ακόμη και νόσων ή διαταραχών του εντέρου.

Είναι πλούσιες σε β-γλυκάνες από βρώμη, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των διαλυτών φυτικών ινών. Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, δεσμεύουν τις τοξικές ουσίες και τις αποβάλλουν από τον οργανισμό μας μέσω του παχέος εντέρου. Είναι χρήσιμες στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Αποτελούν, πηγή σιδήρου και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο.

Ο σίδηρος, του οποίου παρατηρείται συχνά έλλειψη, είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της αιμοσφαιρίνης, να μεταφέρει δηλαδή, σωστά το οξυγόνο στα κύτταρα των ιστών.

Ο φώσφορος από τη μεριά του αποτελεί 1% του σωματικού μας βάρους και λαμβάνει μέρος σε πολλά μέρη στον οργανισμό μας, όπως στον μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπίδια) για την παραγωγή ενέργειας και επίσης, μαζί με το ασβέστιο, συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση των οστών.

Ακόμη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β1, μια βιταμίνη του συμπλέγματος B, η οποία είναι επίσης σημαντική για τον μεταβολισμό μας για την παραγωγή ενέργειας.

Δεν περιέχουν γλουτένη, καθιστώντας τες κατάλληλες για όσους έχουν δυσανεξία σε αυτή.

Να σημειωθεί πώς δεν περιέχουν φοινικέλαιο, ένα έλαιο που είναι πλούσιο σε κορεσμένα, τα λεγόμενα «κακά», λιπαρά τα οποία, όσο γίνεται καλό είναι να τα περιορίζονται και (εάν είναι εφικτό βέβαια) να αποφεύγονται από τη διατροφή μας.

Επιπλέον, οι 2 νέες γεύσεις χαρούπι-φυστίκι / σοκολάτα-μπανάνα δεν περιέχουν στη σύνθεσή τους πρόσθετα σάκχαρα.

Παρατηρούμε λοιπόν, ότι οι συγκεκριμένες μπάρες, εκτός από ένα γρήγορο και ελαφρύ σνακ, αποτελούν και μια θρεπτική επιλογή, χωρίς πηγές κορεσμένου λίπους.

Leave a Comment

Send this to a friend