fbpx

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης: Race Recap

To swimbikerun.gr βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πευκί και σας μεταφέρει με την δική του διευσδυτική ματιά, όλα όσα έγιναν

Η αλήθεια είναι ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Σεπτέμβρη, η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθώνιου είχε τα πάντα:

  • Λάμψη αστέρων, με αθλητές Παγκόσμιας κλάσης και ακτινοβολίας
  • Οργανωτική αρτιότητα: έμπειρη και άκρως αποτελεσματική ομάδα, με ξεκάθαρους ρόλους
  • Υποδειγματική εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων: Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA και το υγειονομικό πρωτόκολλο με βάση τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών της ΚΟΕ και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που θέσπισε η Active Media Group, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των παρευρισκόμενων. Σε μια εποχή οργανωτικής και αγωνιστικής αβεβαιότητας, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι άνοιξε αλλά και έδειξε τον δρόμο για ασφαλείς διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού.
  • Ασφάλεια των αθλητών, από τις σημαντικότερες παραμέτρους σε μια διεθνή οργάνωση: η διοργάνωση έχοντας ως γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών, παρείχε σε όλους τους αθλητές σωσίβιο ασφαλείας, κάνοντας υποχρεωτική την χρήση του, τόσο από ερασιτέχνες όσο και από τους επαγγελματίες αθλητές. Στη διαδρομή των 10χλμ. κάθε κολυμβητής είχε δίπλα του για ασφάλεια από ένα συνοδευόμενο σκάφος. 
 (photo by Mike Tsolis @ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)
  • Ατομική ευθύνη στο ύψιστο επίπεδο: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και προτροπή χρήσης της από όλους με δωρεάν παροχή της, θερμομέτρηση από την ομάδα της Target Security, αν και αρκετοί αθλητές εισήλθαν μόνοι τους με μάσκα δείχνοντας υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, χρήση γαντιών όπου χρειαζόταν, απολύμανση μικροφώνου, οριοθέτηση με κάγκελα ενός χώρου 2.000τμ στον οποίο χώρο η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε όσους είχαν την σχετική διαβάθμιση, εκκινήσεις κολυμβητών σε διαφορετικά κύματα για την αποφυγή συγχρωτισμού αλλά και με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, απομόνωση των ξένων αθλητών σε διαφορετικά ξενοδοχεία και είσοδος στη χώρα με PCR tests ήταν μόνο μερικά από τα μέτρα ασφάλειας που εφαρμόστηκαν. 
Θερμομέτρηση από την ομάδα της Target Security σε όλους αθλητές και παρευρισκόμενους (photo by Elias Lefas @ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)
  • Σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό ραντεβού, ήταν “όλοι εκεί”: Προσωπικότητες από τον Ελληνικό και διεθνή υγρό στίβο: Σπύρος Γιαννιώτης, Νίκος Γέμελος, Petar Stoychev, Yasu Fukuoka, Βίκυ Κουβέλη, Μαριάννα ΛυμπερτάΣοφία Ψιλόλιγνου, Γιάννης Κωτσιόπουλος, Δημήτρης Νέγρης, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, Όλγα Ντάλλα, Γιώργος Σκοτάδης και άλλοι πολλοί κορυφαίοι Έλληνες κολυμβητές. 
Επίβλεψη του αγώνα από τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό Κολύμβησης, Νίκο Γέμελο (photo by Elias Lefas@ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)

Στον επιχειρηματικό κόσμο, λένε ότι είμαστε τόσο σπουδαίοι, όσο σπουδαίοι είναι και οι άνθρωποί μας, οι άμεσοι συνεργάτες μας. Όλες οι διαδρομές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης σχεδιάστηκαν από τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό και τεχνικό διευθυντή του αγώνα, με Ολυμπιακές & παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, κ. Νίκο Γέμελο. Αθόρυβος, ακούραστος,  χαμηλών τόνων και πανταχού παρών, πρόσφερε τα μέγιστα με την τεχνογνωσία του και την εμπειρία του, σε ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα.

Στιγμιότυπο από την αφετηρία του αγώνα των 10 χιλ

Κοντά του και ο Σπύρος Γιαννιώτης, για τους περισσότερους ο “Σπύρος μας”. Πάντα γήινος, προσιτός, πόλος έλξης για όλους τους αθλητές και θεατές, μόνιμα πρόθυμος για μια αναμνηστική φωτογραφία – χωρίς υπερβολή ίσως ο πιο πολυφωτογραφημένος στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.  Ας δούμε τι δήλωσε στο swimbikerun.gr o Σπύρος Γιαννιώτης:

Τιμητική βράβευση του Δήμαρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννη Κοντζιά για την ιδέα και το έργο του, από τον αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη (photo by Dimitris Andritsos Photography @ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)

Για τον Δήμαρχο Αιδηψού Ιστιαίας, κ. Γιάννη Κοντζιά, η χαρά και η συγκίνησή του ήταν απερίγραπτη, που το όραμά του έγινε πραγματικότητα μετά από 15 χρόνια. Αν έχει κανείς στο μυαλό του την εικόνα ενός Δημάρχου που πηγαίνει πέντε λεπτά πριν αρχίσουν οι απονομές και αποχωρεί αμέσως μετά από αυτές, αυτό ξεχάστε το γιατί απλά δεν ισχύει στην περίπτωση του Γιάννη Κοντζιά: Διαρκή και μόνιμη παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθώνιου Κολύμβησης, καθόλη την διάρκεια του τριημέρου, με ουσιαστική, ενεργή παρουσία και πάντα με θετική ενέργεια. Δείτε τις δηλώσεις του στο swimbikerun.gr που άφησαν και μια .. τριαθλητική υπόσχεση για το άμεσο μέλλον:

Το να σχεδιάζεις έναν τόσο απαιτητικό αγώνα, σε περίοδο πανδημίας, έχει ένα επιπλέον όγκο δουλειάς και σαφέστατα ένα επιπλέον ρίσκο. Οι άνθρωποι της Active Media Group, έμπειροι, με τεχνογνωσία και ξεκάθαρες τεχνοκρατικές διαδικασίες, ανέλαβαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλο το ρίσκο και έφεραν σε πέρας ένα απόλυτα πετυχημένο event, που χωρίς υπερβολή δείχνει τον δρόμο (και τον τρόπο) και σε άλλους οργανωτές για επιτυχημένες διοργανώσεις. Για αυτό και οι δηλώσεις του Δνων Συμβουλου της Active MediaGroup, ῾Ακη Τσόλη και του Project Director Γιώργου Μακρυδάκη, έχουν ιδιαίτερη αξία, όσο και σημασία:

Κάθε αγώνας αξιολογείται και από το επίπεδο παροχών προς τους αθλητές. Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης, το gift bag για τους αθλητές, ήταν διαβαθμισμένο ανάλογα με την απόσταση που αγωνίζονταν ο κάθε αθλητής και ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις για τον κάθε αθλητή. Ο Μάνος Σηφάκης εκ των χορηγών του αγώνα, αντιπρόσωπός των κορυφαίων brands Luanvi (Official Clothing Partner) και Mosconi (Official Sports Supplier) μίλησε αποκλειστικά στο swimbikerun.gr:

Κλείνοντας, θα σταθούμε σε δύο πολύ σπουδαίους αθλητές τον Petar Stoychev και την Βίκυ Κουβέλη, νικητές του αγώνα. Σίγουρα οι επιδόσεις, είναι αυτές που κάνουν σπουδαίο έναν αθλητή. Η συμπεριφορά ενός αθλητή, εντός και εκτός αγωνιστικού στίβου, είναι αυτές που δείχνουν την προσωπικότητά του. Το γεγονός ότι οι δυο νικητές του αγώνα παρέμειναν εκεί, ακόμη και μετά τον τερματισμό τους, δίπλα στην αψίδα του τερματισμού, μέχρι να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και οι τελευταίοι αθλητές, αποδεικνύει το πόσο τεράστιες προσωπικότητες είναι.

Petar και Βίκυ, σας ευχαριστούμε! 

Υ.Σ.: Για να δείτε στιγμιότυπα από την εκκίνηση του αγώνα των 10χιλ, πιέστε εδώ

Υ.Σ1: Για να δείτε στιγμιότυπα από την live μετάδοση του swimbikerun.gr, της εκκίνησης του αγώνα των 3χιλ, πιέστε εδώ

Υ.Σ2: Για να δείτε στιγμιότυπα από την live μετάδοση του swimbikerun.gr, της εκκίνησης του αγώνα των 1,5χιλ, πιέστε εδώ

Leave a Comment

Send this to a friend