fbpx

Χρήστος Κορομηλάς: 3η φορά Παγκόσμιος!

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση για τον Χρήστο Κορομηλά, αθλητή του “Ιωνά 2007” που για 3η συνεχόμενη φορά κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία “Inspiration”, στο “OCEAMAN World Championship 2021”. Συνοδός του Χρήστου Κορομηλά στο αγώνα ήταν ο Γιώργος Γκούντας.

1η θέση στις γυναίκες στην ίδια κατηγορία (“Inspiration”) και για την Αντιγόνη Βασιλοπούλου!

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση για τον Χρήστο Κορομηλά, στην 3η συνεχόμενη συμμετοχή του σε αγώνα “OCEANMAN World Championship”, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία “Inspiration” για μια ακόμη φορά, μετά τις πρώτες θέσεις το 2018 (OCEAMAN World Championship 2018, Dubai) και το 2019 (OCEAMAN World Championship 2019, Cancun, Mexico).

Ας δουμε πως περιγράφει ο Χρήστος την πρόσφατη εμπειρία του:

“Ο αγώνας το Σάββατο, 3 Δεκ. στο Oceanman Egypt , στο θέρετρο Σομαμπέι της ερυθράς θαλάσσης κοντά στην πόλη Χουργάδα, ήταν απολαυστικός γιατί η θάλασσα ήταν με ελαφρύ κυματισμό, το νερό σε θερμοκρασία σχεδόν τέλεια, δροσερό προς κρύο κοντά στην ακτή πολύ ζεστό όταν απομακρυνόμαστε και  έχω να συμπληρώσω ότι η απόσταση δεν ήταν 5 km αλλά κοντά στα έξι”.

“Το κάναμε, με οδηγό και μάτια μου τον Γιώργο Γκούντα , 1h49min, χαλαρά και πολύ εύκολα, ατσαλάκωτος βγήκα από το νερό, ακούραστος και φανταστείτε ότι ο μέσος όρος των παλμών μου ήταν 100. Αν δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε αρτιμελείς και ΑμεΑ, η θέση μου είναι 78ος στην γενική κατάταξη σε σύνολο 114 και 12ος στους 23 στην ηλικιακή μου 50 έως 59. Για εμένα είναι η τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου, μετά το Ντουμπάι το 2018 και το Κανκούν του Μεξικού το 2019, προστέθηκε το Σόμαμπέι της Αιγύπτου το 2021” (σημείωση: Το 2020 δεν διεξήχθησαν προκριματικά, ούτε ο τελικός, λόγω της πανδημίας).

Στην κατηγορία “inspiration” που κολυμπώ κι είμαι πρωταθλητής στο World Championship, τις τρείς τελευταίες διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένης και αυτής, συμμετείχαν 9 συνολικά άνδρες και γυναίκες. Στις γυναίκες πρώτευσε η Αντιγόνη Βασιλοπούλου του Ιωνά,, με οπτική αναπηρία, με χρονο 1 h και 42 λεπτά.. Αν δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε αρτιμελείς και ΑμεΑ, η θέση της Αντιγόνης είναι 27η στην γενική κατάταξη σε σύνολο 92 και 7η στις 20 στην ηλικιακή της 20 έως 29“.

Σκέφτομαι του χρόνου να αλλάξω απόσταση και να πάω στα 10 km. Στην απονομή η επαφή, το σφιχταγκάλιασμα , με την σημαία μας είναι μοναδική εμπειρία και η συγκίνηση μου μεγάλη όταν μία Ελληνίδα που δεν την ήξερα, δεν ήταν της παρέας μας, όταν κατέβηκα από το podium μου είπε: “είμαι Ελληνίδα, σας ευχαριστώ πολύ μας κάνετε περήφανους”!

Κυριακή, ξημέρωμα, 5 Δεκ, φύγαμε από το Somabay, Red Sea της Αιγύπτου για το ταξίδι της επιστροφής, έχοντας σχεδιάσει στάση δύο ημερών στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, όπου με υποδέχτηκε η σύζυγος μου Μαρίνα. Και μετά ηυψίστη τιμή για μένα, τον Γιώργο Γκούντα προπονητή και συνοδό μου στους αγώνες μας, την ομάδα, μας τον Ιωνά, την Μαρίνα την γυναίκα της ζωής μου κι απόλυτο στήριγμα μου“.

“Την 6η Δεκ. μετά την πανηγυρική λειτουργία στον Ι Ν του Αγίου Νικολάου, στον Βόσπορο , ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος  με τίμησε με την αναγγελλία και την προσφώνηση από τον άμβωνα του Ναού, μετά το πέρας της λειτουργίας καθώς επίσης με την πρόσκληση του σε συνομιλία μαζί με τους επίσημους  Ουκρανούς καλεσμένους της ημέρας.Κατά την κατ᾽ ιδίαν συνομιλία μας, του εζητήσαμε με ταπεινότητα να μας συμπεριλάβει στις προσευχές του και να δώσει την ευλογία του σε  εμάς, τις οικογένειες μας, τον Ιωνά Ionas 2007, τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, τους ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – GREEK GUIDE DOGS, το ΟΑΚΑ, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ και την Ελληνική Παρολυμπιακή Επιτροπή“.

Leave a Comment

Send this to a friend