fbpx

Το “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον” επανέρχεται με μια δεύτερη δράση, ακόμη πιο δυναμική, στην Υδρούσα!

Μια νέα -χειρουργικής ακρίβειας- επιχείρηση, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της διαρκούς Περιβαλλοντικής δράσης Κοινωνικής Υπευθυνότητος Clean Ocean, την Παρασκευή 19 Μαΐου από την XTERRA Greece σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η υποδειγματική συστράτευση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με την παροχή κάθε μα κάθε βοήθειας ώστε να πραγματοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο, πολυδάπανο και δύσκολο έργο, εξοπλίζει με αισιοδοξία την πρωτοβουλία ώστε να φέρει σε πέρας σε κάθε άκρη της Ελλάδος, αυτό το σπουδαίο όραμα.

Η νήσος Υδρούσα, έναντι της Βούλας, για μια ακόμη φορά έχει την τιμητική της. Με τη βοήθεια της Τεχνικής Κατασκευαστικής Εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε., η οποία παραχωρεί για τους σκοπούς της δράσης τον πλωτό γερανό και την ομάδα πιστοποιημένων δυτών της Επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, πρόκειται να ανελκυστούν τα ελαστικά που εντοπίστηκαν σε μεγαλύτερο βάθος κατά τη διάρκεια της πρώτης δράσης τον Οκτώβριο του 2022, αλλά παρέμειναν στο βυθό, ώστε να οργανωθεί επόμενη επιχείρηση (με ασφάλεια σε μεγαλύτερο βάθος και ταχύτητα).

Η επιχείρηση αυτή και με τον εξοπλισμό που της παραχωρήθηκε από τον ειδικό της συνεργάτη ΤΕΚΑΛ με τη μεσολάβηση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, πρόκειται να υιοθετήσει γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη προσέγγιση ώστε να απαλειφθούν πλήρως τα ελαστικά από το βυθό της Υδρούσας. Οι δύτες τώρα, πρόκειται να δένουν σε συρματόσκοινο τα ελαστικά από το βάθος των 25-50 μέτρων και ακολούθως να ανελκύονται με τη βοήθεια του γερανού, επί της πλωτής εξέδρας.

Η εξέδρα θα επιστρέψει ρυμουλκούμενη στην προσφάτως κατασκευασμένη Μαρίνα Βουλιαγμένης. Εκεί τα ελαστικά θα πλυθούν, ώστε να αφαιρεθούν ξένα σώματα από πάνω τους (απαραίτητη διαδικασία για να μπορεί να γίνει σωστά η επόμενη φιλική προς το περιβάλλον διαχείρισή τους) με τη βοήθεια πυροσβεστικού οχήματος και των ανθρώπων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., ενώ με φορτηγό του Δήμου θα μεταφερθούν στις αποθήκες του, μέχρι ο πιστοποιημένος συνεργάτης της ECOELASTIKA να τα πάρει. Από εκεί πλέον θα ακολουθήσουν το δρόμο του οριστικού κλεισίματος της ζωής τους.

Η XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events ως εμπνευστής, ανάδοχος της πρωτοβουλίας και συντονιστής υλοποίησης της διαρκούς δράσης Clean Ocean, έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία της λογισμικής εφαρμογής χωροθέτησης ελαστικών στο χάρτη της Ελλάδος, ώστε κάθε κολυμβητής, λουόμενος, δύτης, ψαροντουφεκάς, ψαράς ή άλλος ενδιαφερόμενος να είναι σε θέση σύντομα να καταχωρεί το ελαστικό που εντόπισε σε εκείνον (χάρτη), ώστε η ομάδα παρακολούθησης της δράσης να αξιολογεί που θα επιχειρήσει μελλοντικά να ανελκύσει ελαστικά.

Της δεύτερης αυτής επιχείρησης στην Υδρούσα, θα ακολουθήσουν και άλλες μέσα στο χρόνο, ενώ στον απολογισμό της πρώτης δράσης που προσφάτως ανακοινώθηκε από την XTERRA Greece, πρόκειται να προστεθεί ο ετήσιος απολογισμός του Clean Ocean, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, στην τελετή απονομών του 10ου XTERRA Open Water Swimming Challenge 2023, στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea. 

Δείτε την πρώτη δράση στο επίσημο βίντεο Clean Ocean for Sustainability – Official Media Clip, καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό, ενώ πληροφορηθείτε σχετικά στο επίσημο website.

Η πρωτοβουλία, έχει εξασφαλίσει την αρωγή και υποστήριξη της ECOELASTIKA, του μοναδικού εγκεκριμένου από την πολιτεία φορέα, υπεύθυνου για την οικολογική διαχείριση των ελαστικών μετά το τέλος του κύκλου της ζωής τους. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει η φροντίδα για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας με την εφαρμογή κανόνων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας.

Η δεύτερη δράση του Clean Ocean πρόκειται να πραγματοποιηθεί με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, της Επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, της ATHINES By The Sea και την σπουδαία έμπρακτη και οικονομική στήριξη του μεγάλου χορηγού FORD MOTOR HELLAS και των χορηγών ΗΛΕΚΤΩΡ, MINETTA Ασφαλιστική και Elval Colour. Υπενθυμίζεται ότι με τη βοήθεια του Χορηγού Elval Colour πρόκειται να επιβραβεύεται σε ετήσια βάση, τυχερός από εκείνους που θα σημειώσουν επωνύμως στον ηλεκτρονικό χάρτη της εφαρμογής, ελαστικό το οποίο ακολούθως θα ανελκυστεί, με μία θέση για κάθε ελαστικό, στην ετήσια κλήρωση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου αξίας που θα ξεπερνά τα € 2.500,-. Η Marathon Bikes, θα φροντίζει για την αξιοπιστία του ποδηλάτου, την βελτιστοποίηση της τελικής αξίας που θα φτάνει στο νικητή (προσφέροντας όλο το κέρδος της αλλά και συνοδευτικές υπηρεσίες συναρμολόγησης, υποστήριξης κλπ).

Η πρωτοβουλία Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον καλεί και άλλους οργανισμούς να συστρατευτούν και συνδράμουν εμπράκτως στο αγαθό έργο της, ενώ υπόσχεται να επανέρχεται ετησίως με απολογισμό έργου και επικαιροποίηση σχεδίου δράσης επόμενου έτους.

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Στρατηγικοί Συνεργάτες:             Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | ECOELASTIKA Α.Ε.

Ειδικοί Συνεργάτες:                      Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω | ΤΕΚΑΛ Α.Ε. | ATHINES By The Sea

Μεγάλοι Χορηγοί:                        FORD Motor Hellas

Χορηγοί:                                        HΛEΚΤΩΡ | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΤΑ | ELVAL COLOUR

Υποστηρικτές:                               Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι | 1MATION | Horizon | Marathon Bikes

Υπό την Έγκριση των:                  Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων | Λιμεναρχείο Σαρωνικού | Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών

————-

Leave a Comment

Send this to a friend