fbpx

Το 2nd TRIMORE M.T. KASTORIA | ISOMAN μας προσκαλεί 
να ζήσουμε την περιπέτεια

Αποκλειστική συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητρόπαπα στο Swimbikerun.gr, μόλις 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα στην Καστοριά!

Πλησιάζει η στιγμή για τη διεξαγωγή του 2nd TRIMORE M.T. KASTORIA | ISOMAN, στις 17-19 Ιουνίου 2022, στην υπέροχη πόλη της Καστοριάς, με στόχο να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όλους εμάς που αγαπάμε τη φύση και αναζητούμε την περιπέτεια. 

Εξάλλου, η Trimore Sport Events ξεχωρίζει για την άψογη διεξαγωγή των διοργανώσεών της και τις πρωτοποριακές ιδέες που εφαρμόζει σε αυτές. 

O Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE και Race Director, μιλάει στο Swimbikerun.gr για το στοίχημα της Καστοριάς. 

Πώς έγινε η επιλογή της Καστοριάς; 

Η Καστοριά είναι μια υπέροχη παραλίμνια ορεινή πόλη της Βορείου Ελλάδος. Πιστεύουμε ότι είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδος και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους σταθμούς του TRIMORE Multisports TOUR, που ως όραμα έχει ένα αθλητικό ταξίδι σε κάποιες από τις αντιπροσωπευτικά ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος, πρεσβεύοντας τον αθλητικό τουρισμό. Επιλέξαμε αυτή την πόλη θέλοντας να προτείνουμε σε Έλληνες και ξένους αθλητές, με τις οικογένειές τους, να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και παράλληλα να τονώσουμε την οικονομία μιας πόλης, η οποία πολλά χρόνια τώρα πονάει οικονομικά και βλέπει τους νέους της να αποδημούν. Σ’ ένα προσωπικό επαγγελματικό ταξίδι για την επιθεώρηση ποιότητας του τοπικού αντιπροσώπου της Mercedes Benz Hellas, συζητώντας με τον παθιασμένο Καστοριανό υπεύθυνο ποιότητας, μπήκε το “ζιζάνιο”!

Ποια ήταν η εμπειρία του πρώτου event πριν 3 χρόνια;

Η πρώτη διοργάνωση έκανε μεγάλη φασαρία στο χώρο του τριάθλου, δεδομένου ότι τόλμησε στη Βόρεια Ελλάδα που είχε τότε μόνο δύο διοργανώσεις (Κατερίνη και Ηγουμενίτσα). Προσέλκυσε μεγάλο αριθμό τριαθλητών από όλη την Ελλάδα και δημιούργησε μια μεγάλη “αναστάτωση” με το κολύμπι στη λίμνη (στην οποία ελάχιστοι ντόπιοι κολυμπούσαν τότε) και το ποδήλατο σε σφραγισμένους δρόμους γύρω από τη λίμνη (26 χλμ). Μεγάλη διπλή πρόκληση!


Τα στοιχεία της υπηρεσίας περιβάλλοντος της λίμνης επιβεβαίωσαν και εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν την απόλυτη καθαρότητα των νερών της λίμνης, ενώ τα εμπόδια/δυσκολίες για το ποδηλατικό σκέλος του τριάθλου άπειρα. Ξεπεράστηκαν όλα και ζήσαμε απίστευτες στιγμές ενός υπέροχου ξεκινήματος για έναν πολλά υποσχόμενο θεσμό.


Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση καθήλωσε επί δύο έτη τη διοργάνωση και σήμερα ουσιαστικά επανεκκινούμε το θεσμό, με ακόμη περισσότερες δυσκολίες (πόλεμος, απίστευτα ακριβό καύσιμο και διόδια για τη μετακίνηση, πολλές ώρες ταξίδι, άλλες διοργανώσεις πάνω στην επί ένα χρόνο ανακοινωμένη ημερομηνία). Παίζουμε “κατενάτσιο” το 2022 για να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία και ενθουσιασμό!

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα και τι καινούριο να περιμένουμε φέτος; 

Φέτος θα δούμε:

  • απόσταση Τριάθλου Half Iron (μία από τις μόνο 4 τέτοιες διοργανώσεις που προσφέρονται στην Ελλάδα),
  • απόσταση quarter στο ISOMAN όπως στο Ρέθυμνο (το 2019 ήταν Sprint στην Καστοριά),
  • αγώνες κολύμβησης Open Water,
  • ακόμη και 10χλμ. open water swimming (ελάχιστοι τέτοιοι αγώνες Ολυμπιακής Απόστασης πραγματοποιούνται στην Ελλάδα),
  • καθώς και 21χλμ. ορεινό τρέξιμο σε εξαιρετικά όμορφη διαδρομή πάνω από την παραλίμνια πόλη.
  • Θα δούμε, επίσης, τερματισμούς στην πλατεία Θεάτρου στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, αντί για το γκαζόν, βόλτα με το πλοίο στη λίμνη και άλλες λεπτομέρειες που συνθέτουν μια αξέχαστη εμπειρία σ’ εκείνους που θα εμπιστευτούν την πρότασή μας. 

Κατά πόσο συμβάλλουν οι διοργανώσεις αυτές στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού; 

Η διοργάνωση αυτή, όπως και κάθε μία από το Tour της TRIMORE, είναι καθαρά αθλητικός τουρισμός. Προβάλουν υπέροχους προορισμούς της Ελλάδος, με ουσία και όχι επιφάνεια, δημιουργώντας την αθλητική εμπειρία με “ταξίδι/περιήγηση” στα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα και ηλικίες αθλητών, φροντίζουν για τη συμμετοχή συνοδών και θεατών και έχουν πλούσιο αθλητικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό περιεχόμενο. Είναι ο ορισμός του αθλητικού τουρισμού στο πιστοποιημένο από το TÜV Hessen σεμινάριο “Mind Set Αθλητικού Τουρισμού”,που έχουμε σχεδιάσει και προσφέρουμε ως εκπαιδευτικός φορέας επίσης.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τρεις επιχειρήσεις watersports άνοιξαν στην Καστοριά κατόπιν του TRIMORE Kastoria | ISOMAN 2019 και πλήθος ανθρώπων κολυμπούν ξανά τη λίμνη μετά από πολλές δεκαετίες.

Τι ακολουθεί μετά την Καστοριά; 

Τρίαθλο και κολύμβηση Open Water στο Ρέθυμνο στις 23-25 Σεπτεμβρίου, XTERRA Open Water Swimming στη Βούλα (νέα τοποθεσία) στις 15-16 Οκτωβρίου και ασφαλώς η Ύδρα με το SwimRun στις 25-27 Νοεμβρίου. 

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και σίγουρα επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις στους φίλους μας, αφού όλα μας τα events περνάνε σε άλλη εποχή. Αξίζει να αναφερθεί η πλήρης ανανέωση των διαδρομών της Ύδρας με μικρότερες κολυμβητικές αποστάσεις και περισσότερες εναλλαγές σε όλες τις αποστάσεις, με παράλληλη εισαγωγή απόστασης Advanced 41χλμ, καθώς και η κολύμβηση στο νησί τους Υδρούσας στη Βούλα για τα 5 και 10χλμ στο πλαίσιο του XTERRA Open Water Swimming Challenge. Η καινοτομία συνεχίζεται τον Απρίλιο του 2023 στην Βουλιαγμένη με το XTERRA Greece, που θα εισάγει και παιδικό αγώνα Τριάθλου Off Road.

Προσκαλούμε όλους να βάλουν περισσότερη περιπέτεια στη ζωή τους!

Για πληροφορίες και εγγραφές, ακολουθείστε τον σύνδεσμο

Leave a Comment

Send this to a friend