fbpx

Την κολύμβηση Open Water στα καλλίτερά της επανατοποθέτησε η XTERRA Greece στη Βούλα για 2η φορά!

Σε μια απίθανη γιορτή μετέτρεψαν με το 10th XTERRA O.W.SChallenge, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (13-15 Οκτωβρίου) στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η XTERRA Greece.

Ένα καλοσχεδιασμένο event σε όλες του τις παραμέτρους, φιλοξένησε περισσότερους από 350 ενήλικες κολυμβητές και 50 παιδιά, οι οποίοι μαζί με όσους συνόδευσαν εκείνους στην αθλητική γιορτή (υπολογίζονται σε 1.200 άτομα), πλημμύρισαν την υπέροχη οργανωμένη παραλία και έδωσαν καλοκαιρινό χρώμα και εξαιρετική διάθεση, με την εύνοια του καιρού και την προτεραιοποίηση του τρίπτυχου: ασφάλεια – ποιότητα – καινοτομία. Το πάντρεμα και η συνέργεια του δημόσιου με την ιδιωτική πρωτοβουλία, απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν αξεπέραστα όρια και πάντα το καλλίτερο διαδέχεται το καλό.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, όταν 19 ζευγάρια SwimRunners διάπλευσαν τη θάλασσα μεταξύ Βούλας και Υδρούσας, σε μια ιδιότυπη προπόνηση – εγκλιματισμό στο σπόρ του SwimRun, έτρεξαν στα καλοδιαμορφωμένα μονοπάτια του πρώην οχηρού ανάμεσα στους λαγούς και τις χελώνες και ακολούθως κολύμπησαν πίσω στο ATHINES By The Sea για να μοιραστούν την εμπειρία και περιπέτειά τους.  

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το παιδικό σκέλος των δραστηριοτήτων αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, με επίκεντρο το Cross Aquathlon και σταδιακά με αυξανόμενη ένταση και ενδιαφέρον φτάσαμε στην Κυριακή, την ημέρα της Κολύμβησης Open Water. Σ’ ένα απίστευτο κολυμβητικό τερέν στημένο μπροστά στην οργανωμένη παραλία και γύρω από το νησί της Υδρούσας, στις 09:20 ξεκίνησαν 35 τολμηροί κολυμβητές να πραγματοποιήσουν τα 10 χλμ κολύμβησης, σε δύο επαναλήψεις του περίπλου της Υδρούσας, διπλασιάζοντας τους συμμετέχοντες του 2022. Ακολούθησαν οι 120 κολυμβητές της απόστασης των 5χλμ, ξεκινώντας στις 11:00 για να πραγματοποιήσουν επίσης τον περίπλου της Υδρούσας και στις 11:30 και 11:55 δύο ακόμη εκατοστάδες περίπου για κάθε μία από τις αποστάσεις 2,5χλμ και 1χλμ.

Πανδαισία κολυμβητών συνετέθη στη θάλασσα της Βούλας, σε διάφορες διατάξεις να διασχίζουν τα καθαρά και γαλάζια νερά της παγκόσμιας λαδιάς που προσέφερε η φύση απλόχερα στη διοργάνωση, κινούμενη δεξιόστροφα, με τερματισμό στο ATHINES By The Sea καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες συνοδούς τους, θεατές και λουόμενους, σε κλίμα μοναδικό και ενθουσιώδες.

Κατόπιν των μεγάλων αποστάσεων, ακολούθησε η μύηση στο Open Water, με τα 200 μέτρα ευθείας κολύμβησης προς τη στεριά, που καθιέρωσε η XTERRA Greece to 2021. Στους τερματισμούς περίμεναν τους αθλητές το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, τα αναψυκτικά της green beverages, οι μπανάνες Bella Frutta – F.illi Orsero, τα τοστ του ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ με ψωμί γεμάτο αγάπη.

Η ημέρα έκλεισε με τον απολογισμό της περιβαλλοντικής δράσης Κοινωνικής Υπευθυνότητος της XTERRAGreeceClean Ocean και την τελετή απονομών.

Έγινε αναφορά στις 2 ενέργειες αφαίρεσης ελαστικών από το βυθό της θάλασσας στην περιοχή της Βούλας αλλά και την διαδικτυακή εφαρμογή που δημιουργήθηκε με την εξαιρετική αρωγή της Value Pass, με στόχο να αποτυπωθούν σε εκείνη οι θέσεις ελαστικών στις θάλασσες της Ελλάδος κατόπιν εντοπισμού τους από κολυμβητές, δύτες, ψαράδες, λουόμενους κλπ και ακολούθως η XTERRA Greece να φροντίσει για την απομάκρυνσή τους και σε συνεργασία με την ECOELASTIKA την οριστική εξάλειψη ύπαρξής τους με τον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά τρόπο. Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του ηλεκτρικού ποδηλάτου αξίας € 2.500,- που προσέφερε η Elval Colour, μεταξύ όσων ενεπλάκησαν στην απομάκρυνση των ελαστικών στην Υδρούσα και νικητής ήταν ο Χρήστος Γούσιος . Το ποδήλατο αυτό αναβαθμίστηκε και πρόκειται να συναρμολογηθεί επίσης με την υποστήριξη της Marathon Bikes και θα παραδοθεί άμεσα στο νικητή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστία έγινε στο μεγάλο χορηγό του Clean Ocean: Ford Motor Hellas, τους χορηγούς: ΜΙΝΕΤΤΑ και ΗΛΕΚΤΩΡ και όλους τους υποστηρικτές.

Μεγάλοι νικητές των αγώνων κολύμβησης Open Water κατεγράφησαν οι:

  • 10k: Πολύζου Σοφία, Γαΐτη Βασιλική, Παπαβασιλείου Μυρτώ, Αθανασουλάκης Αναστάσης, Χρυσικόπουλος Σπύρος, Θεοφάνους Χριστόφορος
  • 5k: Κουβέλη Βίκυ, Μπουκουβάλα Παρασκευή, Κατσικάρη Μαρία, Παπαγρηγοράκης Δημήτρης, GrechSteven, Γιώγος Σπύρος
  • 2,5k: Φωτεινού Αλεξάνδρα, Στρατάκου Νεφέλη, Δημητριάδου Μυρσίνη, Καρλής Φραγκίσκος, MikeArgyris, Γεωργιάδης Αντώνης
  • 1k: Γκοτζιά Κων/να, Κοκκίνου Εβελίνα, Οικονομάκου Βάσια, Χαχαμόπουλος Κων/νος, Χανδρινός Θεόδωρος Αλέξανδρος, Διγκόλης Σωκράτης
  • 200m: Δημητροπούλου Δήμητρα, Mellendorf Maren, Δηλέ Χαρά, Χαχαμόπουλος Κων/νος, Χρυσικόπουλος Σπύρος, Schmuck Michal

Ενώ στην κατηγορία των wetsuits οι: 

  • 10k: Πετράκης Τριαντάφυλλος, Αβραάμ Γεώργιος
  • 5k: Αγγελέτου Νικολέτα, Γεωργαντή Έφη, Αλυφαντής Γιώργος, Βλάχος Κων/νος, Χουσεΐν Ιμπραήμ
  • 2,5k: Τζαχρήστου Σοφία, Κατσουρά Μαρία, Αλμυρούδη Αλεξάνδρα, Πανέτης Λευτέρης, Ασημακόπουλος Χρήστος, Μπερδελής Αναστάσιος
  • 1k: Στεφανή Ινώ, Γκοτζιάς Σπύρος, Πολάκης Σπύρος, Τερζάκης Σταύρος

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: “Σήμερα στον δήμο μας πραγματοποιήθηκε το 10ο XTERRA Open Water Swimming Challenge.  Στο ειδυλλιακό περιβάλλον που προσφέρει η ακτογραμμή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με επίκεντρο την Ά πλαζ Βούλας, 350 και πλέον αθλητές κολύμπησαν στα καταγάλανα νερά μας.  Η αθλητική παράδοση του Δήμου συνεχίζεται, οι μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας φιλοξενούνται στο Δήμο μας και στο μέλλον φιλοδοξούμε ακόμα περισσότεροι Έλληνες & Ξένοι αθλητές να έρχονται στον τόπο μας για τουρισμό αθλητικής εμπειρίας”.  

Τέλος, ο επικεφαλής της XTERRA Greece, διοργανώτριας του 10ου XTERRA O.W.S. Challenge 2023, περήφανος για την ομάδα και το δημιούργημά της δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος για την ομάδα που πλαισιώνει και πραγματώνει τα όνειρά μου. Τόσο για το στενό πυρήνα που μαζί δημιουργούμε το έναυσμα, όσο και τον ευρύτερο κύκλο που περιέχει τους Insiders, τους εθελοντές, τους συνεργάτες, τους ειδικούς συνεργάτες, τον συνδιοργανωτή μας, τους Χορηγούς και υποστηρικτές μας και φτάνει μέχρι τους αθλητές και τους νεότευκτους αθλητές τους οποίους προσπαθούμε να μυήσουμε. Σήμερα, με την ευκαιρία του μεγάλου αγώνα κολύμβησης Open Water τον οποίο διοργανώνουμε ανοικτό σε συμμετοχές και χωρίς casting, θέλω να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα στους συνεργάτες μας για την ασφάλεια του αθλητή. 50 εξειδικευμένα, εκπαιδευμένα και προσηλωμένα άτομα, ενέσκηψαν στην ασφάλεια του κάθε ενός μεμονωμένου κολυμβητή. 10 kayak, 2 SUP, 1 Jet Ski, 4 σκάφη, 32 ναυαγοσώστες, ιατρός, νοσηλευτές, πρόσθετοι διασώστες στη στεριά, ασθενοφόρο – κινητή μονάδα, πλωτός ανεφοδιασμός κολυμβητών, 12 μεγάλες σημαδούρες κατεύθυνσης κολύμβησης, σύστημα οργανωμένης και επιτηρούμενης ασύρματης επικοινωνίας από κέντρο ελέγχου.. ήταν εκεί για να εμπνεύσουν και να εφαρμόσουν τη βέλτιστη ασφάλεια. Ήταν εκεί για να ζήσει την περιπέτεια κάθε ένας που θα σκεφτεί να κολυμπήσει στα βαθιά και θέλει ο διοργανωτής του αγώνα του, να τον σέβεται, να τον αγαπά και να τον προσέχει. Σήμερα, μια κοπέλα ένοιωσε μια μικρή αδιαθεσία, μια ζάλη και το kayak το κατάλαβε, την προσέγγισε, της μίλησε, συμφώνησαν, κλήθηκε σκάφος να την βοηθήσει και έφτασε στην παραλία με ασφάλεια, όπου προσωπικά επιβεβαίωσα ότι ήταν απλή αδιαθεσία. Αργότερα, κατόπιν της σχετικής εξέτασης και παρακολούθησης, επέστρεψε στη ζωή της.. ασφαλής!! Δεν θέλω να γνωρίζω καθόλου, οποιαδήποτε άλλη εκδοχή αυτού του περιστατικού και γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά σε προληπτικό επίπεδο, ώστε να μη μάθουμε ποτέ. Ευχαριστώ άπαντες που εμπιστεύονται το όραμα και τις δυνατότητές μας, αρχίζοντας από τον έχοντα πλέον την ανανεωμένη ισχυρότατη εντολή Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο!”

Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή Clean Ocean για την καταχώρηση των ελαστικών, είναι διαθέσιμη σε όλους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητό ή υπολογιστή και δεν απαιτεί εγγραφή ή κατέβασμα λογισμικού στο κινητό ή υπολογιστή.

Στο website Clean Ocean μπορεί κανείς να δει όλες τις πληροφορίες και multimedia υλικό της διαρκούς δράσης, να ενημερωθεί για τη διαδικασία καταχώρησης ελαστικών στην εφαρμογή και ακολούθως να εισέλθει στην εφαρμογή Clean Ocean για γνωριμία και εγκλιματισμό. Όταν κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του/της στη θάλασσα, εντοπιστούν ελαστικά, ανοίγουμε την εφαρμογή και με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ενημερώνουμε το κέντρο ελέγχου της Clean Ocean για τη θέση ενός ή περισσοτέρων ελαστικών που εντοπίσαμε. Ο δικός μας ρόλος έχει ολοκληρωθεί και αναλαμβάνει δράση πλέον η Clean Ocean.

Leave a Comment

Send this to a friend