fbpx

Συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε μέσα από την πρωτοβουλία “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον”!

Μια πρωτοφανής κινητοποίηση εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου, από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τη βοήθεια της Τεχνικής Κατασκευαστικής Εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε.που παραχώρησε τον απαραίτητο πλωτό εξοπλισμό και τους πιστοποιημένους δύτες της Επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, παραπλεύρως της νήσου Υδρούσας, έναντι Βούλας.

Μια συστάδα οργανισμών και επιχειρήσεων, υιοθέτησαν το όραμα του Clean Ocean και συνέργησαν ώστε να μπει ακόμη ένα λιθαράκι και ο βυθός των θαλασσών μας να απαλλαγεί από το περιβαλλοντικό βάρος κάποιων ακόμη ελαστικών βαρέων οχημάτων, τα οποία πέραν του μισού αιώνα μολύνουν αργά και σταθερά το φυσικό περιβάλλον. Η εκτίμηση είναι ότι θα συνέχιζαν να παραμένουν εκεί μέχρι και 300 χρόνια, που εκτιμάται ότι χρειάζεται για να αποσυντεθούν πλήρως, μολύνοντας την υδρόβια χλωρίδα και πανίδα και συνεπώς κάθε ζωντανό οργανισμό περιλαμβανομένου του ανθρώπου (μέσα από την τροφή του με ψάρια και θαλασσινά).

Πρόκειται για την Ford Motor Hellas (μεγάλο χορηγό της διαρκούς δράσης από το ξεκίνημα), την Ηλέκτωρ, τις Ασφάλειες Μινέττα (χορηγούς επίσης από το ξεκίνημα) και Elval Colour (η οποία προστέθηκε ακολούθως ως χορηγός), το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, τη Marathon Bikes, την 1ΜΑΤΙΟΝ, την Horizon και την ATHINES By The Sea (πολύτιμοι αρωγοί). Όλοι ανεξαιρέτως, τοποθετώντας ψηλά την Κοινωνική Υπευθυνότητα και τη Βιωσιμότητα του πλανήτη, ενέταξαν στους Πυλώνες πρακτικών και δράσεων που υποστηρίζουν, τη δράση διαρκείας Clean Ocean.

Το Clean Ocean ενήργησε με την άδεια της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών και ασφαλώς συνεργαζόμενη με την ECOELASTIKA,του μοναδικού εγκεκριμένου από την πολιτεία φορέα, υπεύθυνου για την οικολογική διαχείριση των ελαστικών, η οποία αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του ενδεδειγμένου οριστικού κλεισίματος του κύκλου της ζωής τους.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, διακατεχόμενος από προσωπικό ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά θέματα, παρέστη στο πεδίο δράσης και συγκεκριμένα επί του πλωτού γερανού, παρακολουθώντας τις εργασίες και ακολούθως, στη νέα μαρίνα Βουλιαγμένης όπου πλύθηκαν με το πυροσβεστικό όχημα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και απομακρύνθηκαν στις αποθήκες του Δήμου. Θα ακολουθήσει φόρτωση από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της ECOELASTIKA.

Η XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events ως εμπνευστής, ανάδοχος της πρωτοβουλίας και συντονιστής υλοποίησης της διαρκούς δράσης Clean Ocean, έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία της λογισμικής εφαρμογής χωροθέτησης ελαστικών στο χάρτη της Ελλάδος, ώστε κάθε κολυμβητής, λουόμενος, δύτης, ψαροντουφεκάς, ψαράς ή άλλος ενδιαφερόμενος να είναι σε θέση σύντομα να καταχωρεί το ελαστικό που εντόπισε σε εκείνον (χάρτη), ώστε η ομάδα παρακολούθησης της δράσης να αξιολογεί που θα επιχειρήσει μελλοντικά να ανελκύσει ελαστικά.

2305219o0168 20230522 1759212676

Κατόπιν και άλλων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα που θα δρομολογηθούν, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, στην τελετή απονομών του 10ου XTERRA Open Water Swimming Challenge 2023, στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο ετήσιος απολογισμός της δράσης.

Δείτε την 1η δράση στο επίσημο βίντεο Clean Ocean for Sustainability – Official Media Clip 2, την 2η δράση στο επίσημο βίντεο Clean Ocean for Sustainability Phase 2 καθώς επίσης και πρόσθετο φωτογραφικό υλικό της 2ης δράσης. Πληροφορηθείτε σχετικά στο επίσημο website. Βρείτε επίσης τις σύντομες δηλώσεις του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου & του κ. Κων/νου Μητρόπαπα – Race Director.

Η πρωτοβουλία Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον καλεί και άλλους οργανισμούς/επιχειρήσεις να συστρατευτούν και συνδράμουν εμπράκτως στο αγαθό έργο της, ενώ υπόσχεται να επανέρχεται ετησίως με απολογισμό έργου και επικαιροποίηση σχεδίου δράσης επόμενου έτους.

2305219o0017 20230522 1838166615

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Στρατηγικοί Συνεργάτες:             Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | ECOELASTIKA Α.Ε.

Ειδικοί Συνεργάτες:                      Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω | ΤΕΚΑΛ Α.Ε. | ATHINES By The Sea

Μεγάλοι Χορηγοί:                        FORD Motor Hellas

Χορηγοί:                                        HΛEΚΤΩΡ | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΤΑ | ELVAL COLOUR

Υποστηρικτές:                               Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι | 1MATION | Horizon | Marathon Bikes

Υπό την Έγκριση των:                  Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων | Λιμεναρχείο Σαρωνικού | Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών

2305219o0019 20230522 1244866787

Leave a Comment

Send this to a friend