fbpx

Συναντώντας τα όρια μας με το ρεκόρ Γκίνες και ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών!

Μία κοπή πίτας που πραγματικά τα είχε όλα για όσους τυχερούς παρευρέθηκαν σε μία μοναδική παρουσίαση και βράβευση από καταξιωμένους αθλητές του είδους τους , με κοινωνικές προεκτάσεις και έντονο κοινωνικό και αθλητικό ενδιαφέρον, έκοψε την πίτα του ο ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνος σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσία της Δημοτικής Αρχής αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα.  Την εκδήλωση τίμησαν οι Αντιδήμαρχοί Μαραθώνος Ε. Κυπαρίσσης και Χ. Στάμος, ο Πρόεδρος ΚΕΔΜΑ Μ. Γεωργάτος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Αν. Αττικής Γ. Βλάχου, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων, και πλήθος πολιτών και αθλητών που παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τις βραβεύσεις του ΑΠΣ Μιλτιάδη Μαραθώνος.

Βραβεύτηκαν η διεθνής πολίστρια Mania Bikof μέλος της Εθνικής ομάδας Πόλο Γυναικών -Ναυαγοσώστρια-ιδιοκτήτρια της Life Guard Hellas και της ΜΚΟ Save lifes , για την διεθνή δράση της τόσο σε ανθρωπιστικό και κοινωνικό επίπεδο για την προσφορά της στο να περιθάλπτει και να σώζει ζωές ανά την Ελλάδα όπου υπάρχει ανάγκη, πλημμύρες, καταστροφές, πυρκαγιές αλλά και για τον αγώνα της ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών women non violence project -5 IRONMAN σε 5 διαφορετικές χώρες και συγκέντρωση αντίστοιχου χρηματικού ποσού και άλλου τεχνολογικού ή οικιακού εξοπλισμού και προσφορά αυτού σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών που ζουν με τα παιδιά τους.

Τιμήθηκε ο εκ Μυτιλήνης Γιαννιώτης, 47χρονος αθλητής Μαραθωνοδρόμος, Δημοσιογράφος, προσωπικός εκπαιδευτής Κωνσταντίνος Χουβαρδάς για το απίστευτο Ρεκόρ Γκίνες καταφέρνοντας να κάνει το μοναδικό παγκοσμίως, να τρέξει 7 Μαραθωνίους σε 7 συνεχόμενες εβδομάδες, σε 7 διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο με επίδοση κάτω των 3 ωρών. Ένα μοναδικό παγκόσμιο επίτευγμα που δείχνει δύναμη σώματος μα πάνω από όλα δύναμη ψυχής-ότι θέλει ο άνθρωπος να βάλει στο μυαλό του μπορεί και να το καταφέρει, καταπλήσσοντας το κοινό με την ταπεινότητα και την απλότητα του, επιβεβαιώνοντας ότι ο αθλητισμός είναι υγεία πέρα απο το να ανακαλύπτουμε καθημερινά τα  όρια μας.

Τα όρια μας συναντήσαμε μέσα από την καλύτερη Αθλητική ταινία στον κόσμο  την παρουσίαση της και την βράβευση ενός μοναδικού φωτεινού ανθρώπου που εκ γενετής μετέτρεψε τη σωματική του αναπηρία σε χάρισμα καθώς και δύναμη και πηγή έμπνευσης τον Γιάννη Χατζήμπεη, όπου τα επιτεύγματα του στον αθλητισμό Παρολυμπιακή Ομάδα, Παγκόσμιος και Ευρωπαίος Παρατριαθλητής, στη ζωή και στην παρακίνηση των άλλων μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό μας. Ο Γιώργος δίνει πολλά μαθήματα ζωής με τη στάση του και την αντίληψη του για την καθημερινότητα όλων μας.

Ο Σπαρταθλητής Παναγιώτης Κρέκας ήταν άλλη μία έμπνευση και αποκάλυψη των βραβεύσεων του Συλλόγου μας ένας άνθρωπος που μέσα από τον τερματισμό του σε πολλαπλούς αγώνες Υπεραποστάσεων # Σπάρταθλα, Ευχιδειους Άθλους, Αγώνες Θυσίας, Ολύμπιο Δρόμο, Δρόμο Αθανάτων 24ωρους δρόμους κ.α ξεχωρίζει για το ήθος και την ανθρωπιά του, για τις κοινωνικές του ευαισθησίες και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο. 

Η επόμενη βραβευθείσα και φίλη του Συλλόγου μας εκπαιδευτικός Αγγελική Λυρίου από τον αδελφό Σύλλογο Παλλήνιοι δρομείς, μας συγκίνησε παρουσιάζοντας το βιβλίο της  μέχρι το τέρμα από τις Εκδόσεις Ανεμολόγιο, ένα βιβλίο ψυχής και αγάπης για τον άθλο του Μαραθωνίου Δρόμου, ένα βιβλίο που γράφτηκε μέσα από Δύναμη καρδιάς και δύναμη Ψυχής για όλους όσους αγωνίζονται στη ζωή και στους στίβους, Μαραθωνοδρόμος και η ίδια που γνωρίζει την προσπάθεια τον αγώνα και το πάθος των αθλητών του μαραθωνίου δρόμου από πρώτο χέρι.  

Στη συνέχεια τιμήθηκε η Ομάδα 3Π Prevention Plastic Pollution https://pi3.gr/index.php/about/  μια νεανική εθελοντική ομάδα που πραγματικά μας εκπλήσσει με τις μοναδικές της δράσεις απαρτιζόμενη από ανθρώπους με πάθος και τους συνιδρυτές της Αγγουριδάκη Ορέστη και Αμαρυλλίδα με στόχο την εξάλειψη όλων των πλαστικών από τις παραλίες της γαλάζιας μας πατρίδας! Οι δράσεις τις έχουν ως κύριο στόχο την εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης από τους ωκεανούς μας και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν από μια τέτοια ρύπανση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του καθαρισμού των παραλιών, της εκπαίδευσης της νέας γενιάς στο σχολείο και μέσω του αθλητισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και της προώθησης εναλλακτικών βιώσιμων λύσεων αντί της χρήσης πλαστικού και φυσικά μέσω και του ετήσιου καθαρισμού του Μοναδικού Πευκοδάσους του Σχοινιά , μοναδικού στο είδος του στην Ευρώπη!. 

Η εκδήλωση  έκλεισε με τις βραβεύσεις των αθλητών του συλλόγου μας για τον τερματισμό τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας του 2022 και είναι οι:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2022

ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΝΤΑΝΟΥΚΟ

ΛΕΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΝΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ ΗΡΩ

ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ ΗΡΩ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΠΑΤΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΤΑΓΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΠΟΣΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΖΑΙΜΙ ΧΑΙΡΙ

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

ΧΕΙΡΑΚΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ

ΤΑΓΑΡΗΣ ΘΑΝΟΣ

Ενώ ακολούθησε δείπνο με ορεκτικά και κυρίως πιάτα και με ποτά καθώς και με την κοπή της πίτας όπου 5 υπερτυχεροί κέρδισαν μονοήμερα ταξίδια στην Ελλάδα .

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Ευχόμαστε μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά γεμάτη Αγάπη, υγεία, Επιτυχίες!

ΤΟ ΔΣ του ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 

Leave a Comment

Send this to a friend