fbpx

Ο ιδιότυπος αγώνας της μιας ανάσας, που ενθουσίασε άπαντες και σήμανε την έναρξη της Τριαθλητικής χρονιάς!

Πλέον των 70 συμμετεχόντων, δεν είχαν ποτέ δοκιμάσει ξανά την εμπειρία του Τριάθλου!

Το κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο Νίκ. Πέρκιζας, αποτέλεσε επί 2 ημέρες, το αγωνιστικό τερέν της πόλης χωρίς θάλασσα ή λίμνη, που πραγματοποίησε αυτή την ξεχωριστή εκδοχή Τρθιάθλου, το 1ο In Pool TRIathlonChalandri 2023, προσελκύοντας αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα σε μια αθλητική γιορτή έντασης, αθλητικού πνεύματος και διασκέδασης – ψυχαγωγίας!

Μεγάλες στιγμές έζησαν 179 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και όσοι συνοδοί – θεατές βρέθηκαν στο κολυμβητήριο, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου για να απολαύσουν τις επάλληλες σειρές από νωρίς το πρωϊ του Σαββάτου και για όλη την ημέρα και ακολούθως την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι. Από τις 20 αυτές σειρές αναδείχθηκαν οι 10 πιο γρήγορες γυναίκες και 10 πιο γρήγοροι άνδρες που τελικά ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους το βράδυ της Κυριακής στους δύο τελικούς.

Την πρόκριση έλαβαν οι Στεφανία Πολυχρονιάδη, Λιάνα Χασιώτη, Σαββίνα Σαμαρά, Σοφία Τζαχρήστου, Νικόλ Καββαδία, Αθηνά Χατζηστύλη, Λυδία Παπανδρέου, Κατερίνα Παπαϊωάννου,  Νικολέτα Αγγελέτου, Δανάη-Ελίνα Μακριδάκη και οι Παναγιώτης Πολύζος, Μάνος Μοίρας, Σπύρος Γκοτζιάς, Ορέστης Χαραχούσης, Γιώργος Αρνιακός, Γιώργος Καραγιάννης, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος, Κώστας Αγγελακόπουλος, Ανδρέας Προδρομίδης, οι οποίοι τελικά έλαβαν την ακόλουθη σειρά κατάταξης, ανεβαίνοντας στο βάθρο οι: Παναγιώτης Πολύζος, Μάνος Μοίρας, Σπύρος Γκοτζιάς & αντίστοιχα στις γυναίκες Στεφανία Πολυχρονιάδη, Λιάνα Χασιώτη, Σαββίνα Σαμαρά

Ιδιαίτερης αξίας γεγονός είναι η επίτευξη του στόχου της διοργανώτριας TRIMORE Sport Events και της Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου που πίστεψε στο όραμα της ανάπτυξης των αθλητών που δοκιμάζουν το σπορ του Τριάθλου και το υιοθέτησε ως δικό της. Πλέον των 70 συμμετεχόντων, δεν είχαν ποτέ δοκιμάσει ξανά την εμπειρία του Τριάθλου, άδραξαν την εξαιρετική ευκαιρία της ήπιας εκδοχής του πολυαθλήματος.. και πλέον μπορεί κανείς να πει ότι “άρπαξαν το μικρόβιο και δύσκολα θα το απωλέσουν”!  Στο εξής, έχοντας ζήσει τα υπέροχα συναισθήματα που προσφέρει η εναλλαγή των σπορ κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος, σίγουρα θα τους συναντήσει κανείς στις διοργανώσεις Τριάθλου ανά την Ελλάδα και γιατί όχι, στα βάθρα της επόμενης πενταετίας – δεκαετίας. 

Τις τιμητικές διακρίσεις συμπλήρωσαν οι βραβεύσεις των δύο εγκύων γυναικών Στεφανίας Πολυχρονιάδου και Βαρβάρας Φασόη, του μικρότερου (12 ετών) Τριαθλητή Αντώνιου Γεωργιάδη, των δύο συλλόγων Ατόμων με Αναπηρίες και όλων των μελών τους: Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Καστελλάνοι και Συλλόγου Ιωνάς (ο οποίος προσέφερε και ειδική αποθεραπεία με εξειδικευμένο μασάζ στους αθλητές της διοργάνωσης), της επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω που συνεισέφεραν στην ασφάλεια του αγώνα και ασφαλώς των μοναδικών και ανεπανάληπτων εθελοντών της διοργάνωσης (από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ανεξάρτητους παθιασμένους της εθελοντικής προσφοράς).  

Η μπάντα του Δήμου συνετέλεσε σημαντικά στη δημιουργία ενός γιορταστικού κλίματος, προσφέροντας ιδιαίτερη τιμή στους νικητές των βάθρων.

Παραλλήλως του κυρίως αγώνα ενηλίκων, πλήθος παιδικών δραστηριοτήτων προσφέρθηκαν, σ’ εκείνους που παρά το κρύο που επιφύλαξε ο απερχόμενος χιονιάς της Αττικής, έδωσαν στα παιδιά τους την ευκαιρία να απολαύσουν το σκάκι σε παράλληλα γήπεδα από τον Σκακιστικό Σύλλογο Χαλανδρίου, Kids Aqua GamesKids Aqua Yoga από την εξαιρετική Αριάδνη Οικονομίδη (Yoga Instructor), ποδηλατική βραδυπορία από την Νικολέτα Αγγελέτου (Παιδαγωγός) καθώς και σκυταλοδρομίες κολύμβησης και το Swim Together, δίνοντας στους μικρούς φίλους την παρακίνηση της άσκησης σώματος και πνεύματος.

Το event και τους αθλητές δρόσισε το Φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, έτρεξε με την ασφάλεια και την ταχύτητα της EKKA Mercedes και εξοπλίστηκε με την κολυμβητική του ένδυση της TURBO και την μηχανολογική του υποστήριξη (ποδήλατα) από την Cycle Box

Απολαύστε στο βίντεο της διοργάνωσης λίγες από τις στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μας:

Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου: “Ικανοποίηση και χαρά που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις μας μια μεγάλη διοργάνωση.

Μια μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία. Αισθανόμαστε χαρά και ικανοποίηση που το Χαλάνδρι έχει τη δυνατότητα, χάρη στις πλήρως ανακαινισμένες, ασφαλείς και καθολικά προσβάσιμες αθλητικές του εγκαταστάσεις, να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση όπως ο αγώνας Τριάθλου. Προσδοκούμε ότι το κίνητρο και το ερέθισμα που δόθηκε φέτος, θα φέρει ακόμα περισσότερους νέους αθλητές στον αγώνα της επόμενης χρονιάς.”, υποστήριξε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων.   

Χάρης Μαυρουδής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού: “Το Τρίαθλον θα αποτελέσει θεσμό για το Χαλάνδρι.

Ο αγώνας Τριάθλου, που ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει θεσμό για την πόλη. Το Χαλάνδρι έχει αποδείξει ότι αγκαλιάζει τις πρωτοπόρες δράσεις και ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση του αγώνα, τους εργαζόμενους της δ/νσης Αθλητισμού, τους εθελοντές, το Σωματείο “Ιωνάς”, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και ασφαλώς την εταιρεία TRIMORE”, σημείωσε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής. 

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece, ενθουσιασμένος είπε: “Η πρόκληση κερδήθηκε και δημιουργήσαμε έναν καινούριο θεσμό. Το indoor Τρίαθλο έχει πλέον σπίτι και αυτό είναι στο Δήμο Χαλανδρίου και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο – Στάδιο Νίκος Πέρκιζας. Εκεί οραματιστήκαμε έναν αγώνα Τριάθλου μεγάλη έντασης και υψηλού θεάματος και με τη βοήθεια του Δήμου, της Cycle Box με τον εξοπλισμό που μας παραχώρησε, των συνεργατών και των εθελοντών μας.. έγινε πραγματικότητα. Τώρα, έχοντας συγκεντρώσει την εμπειρία της διοργάνωσης αυτής και την πολύτιμη γνώμη αθλητών, εθελοντών και συνεργατών μας, ήδη σχεδιάζουμε τη βελτιωμένη έκδοση του Φεβρουαρίου του 2024! Μας κάνει χαρούμενους η εμπιστοσύνη των Τριαθλητών αλλά κυρίως εκείνων που μας έδωσαν τη χαρά του βαπτίσματος του πυρός στο άθλημα του Τριάθλου, προσφέροντάς τους τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς! Το ραντεβού της επόμενης χρονιάς ήδη δόθηκε, παρακαλούμε σημειώστε το στο καλεντάρι σας! ”. 

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:       TRIMORE Sport Events, Δήμος Χαλανδρίου

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 ELVAL ColourETEM

Χρυσοί Χορηγοί:                                      ΕΚΚΑ Mercedes, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

Αθλητικοί Χορηγοί:                                TURBO, On Shoes, Corros

Χάλκινοι Χορηγοί:                                  ΜΙΝΕΤΤΑ, Orcero – Bella Frutta, Microsports, ΔΚορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PlayMobil,

PoufMakers, Maurten

Χορηγός Εξοπλισμού:                           Cycle Box

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                                Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΤΟΕ), 

Περιφέρεια Αττικής – Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού

Media Partners:                                    In NewsSwimBikeRun.grLiveCoverage.gr

Σταθεροί συνεργάτες:                          Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, ProtypoMarathon BikesVectorHPX, 1MATIONCheck A BikeTrue Bites, Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου, FysioAriadni Oikonomidi

————-

Website www.diaplous-ssda.grwww.trimore.grFacebook trimoresporteventsxterragreeceSwimRunHydraInstagram @trimoresportevents@greecexterra@swimrunhydra 
Website www.chalandri.grFacebookhttps://www.facebook.com/chalandri.grInstagram @dimoschalandriou

Leave a Comment

Send this to a friend