Με Ελληνική συμμετοχή το XTERRA Nouvelle-Aquitaine

Chane, Paties οι νικητές

O Maxim Chane και η Alizee Paties ήταν οι νικητές στο XTERRA Nouvelle-Aquitaine, που διεξήχθη για πρώτη φορά, στην Νότια Γαλλία (Lac de la Cadie) το Σαββάτο 29 Αυγούστου 2020.

Photo by Sammy Billon/Reportage

Ο Chane, ήταν ο πρώτος που βγήκε από το νερό, συνέχισε την υπεροχή του και στο ποδήλατο κατεβαίνοντας επίσης πρώτος και με χρόνο 02:38:04, τερμάτισε πρώτος έχοντας δυο λεπτά διαφοράς από τον Arthur Serrieres (XTERRA European Champion) και 4 λεπτά διαφοράς από τον Arthur Forissier (2019 ITU Cross Tri World Champ). Ο Chane, το 2014 ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Μ15-19 στο XTERRA World Championship. Με την νίκη του αυτή, ο Chane κατέκτησε παράλληλα και τον τίτλο του “French Cross Triathlon National Championship“, σε έναν αγώνα που συμμετείχαν (όπως αναφέρθηκαν πιο πάνω) πολύ σπουδαία ονόματα στο “off road triathlon”, μεταξύ των οποίων και οι Arthur Serrieres (πιο γρήγορο τρέξιμο της ημέρας), Arthur Forissier (πιο γρήγορο ποδήλατο της ημέρας), ο επί 3 φορές XTERRA World Champion Ruben Ruzafa, ο Francois Carloni, κλπ.

Photo by Sammy Billon/Reportage
Photo by Sammy Billon/Reportage

Στις γυναίκες η Alizée Paties και η Solenne Billouin ήταν πρώτες έξω από το νερό, έχοντας μόλις 6” πίσω τους την Marta Menditto, η οποία όμως πήρε το προβάδισμα στην αρχή στο ποδήλατο αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου, η Paties πήρε το προβάδισμα, αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά από την 2η (Menditto) και την 3η αθλήτρια (Emeline Azam).

Photo by Sammy Billon/Reportage

Στο αγώνα είχαμε επίσης και Ελληνική συμμετοχή, αυτή του 15χρονου Αντώνη Λάφη (#206), μέλος του Saronic Triathlon Club. O ελπιδοφόρος νεαρός Έλληνας τριαθλητής, ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα, όμως ο ενθουσιασμός του, η αγωνιστική απραξία της χρονιάς που διανύουμε και η απειρία σε διεθνείς αγώνες, στέρησε από τον Αντώνη μια καλή θέση στην κατηγορία του (DSQ). Το ταλέντο όμως υπάρχει, σε συνδυασμό με την δουλεία και τις κατάλληλες παραστάσεις, σύντομα ο Αντώνης θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στην επόμενη προσπάθειά του!

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα, πατώντας στον σύνδεσμο.

(photo credits: Σπύρος Ροής)

1 thought on “Με Ελληνική συμμετοχή το XTERRA Nouvelle-Aquitaine”

Leave a Comment

Send this to a friend