fbpx

ΙRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece – Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου για το πολυαναμενόμενο τριαθλητικό δρώμενο ΙRONMAN®70.3®Vouliagmeni, Greece που πραγματοποιήθηκε στο VIP χώρο του Yabanaki Varkiza Resort την  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Μόλις 3 μέρες έμειναν για το μεγαλύτερο τριαθλητικό γεγονός στον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Βουλιαγμένη, μία συνδιοργάνωση  του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της EY ZHN Greece. Στα πλαίσια του αγώνα διεξήχθη μία Συνέντευξη Τύπου στο VIP χώρο του Yabanaki Varkiza Resort  όπου παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αθλητές του παγκόσμιου στερεώματος που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους.

To IRONMAN Vouliagmeni, Greece αναμένεται να φιλοξενήσει 2.000 αθλητές από 65 χώρες, 500 εθελοντές και μαζί με τους συνοδούς τους θα ξεπεράσουν τους 5.500 επισκέπτες στις 20-23 Οκτωβρίου.

Την εβδομάδα του αγώνα θα συνοδεύσουν την οργάνωση και παράλληλες εκδηλώσεις για τους μικρούς μας ήρωες (Ironkids Vouliagmeni- Greece) την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 18.00 καθώς και για άτομα που θέλουν να τρέξουν μία μικρότερη διαδρομή των 5χλμ (Under Armour Night Run)  το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 9.00 στην Ακτή Βουλιαγμένης.

O κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Δήμαρχος της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δήλωσε:

«Σας καλωσορίζω όλους στην όμορφή Βάρκιζα και την πανέμορφη Βουλιαγμένη. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε οι συνδιοργανωτές  αυτής της  μεγάλης τριαθλητικής γιορτής. Μαζί με την ομάδα της ΕΥ ΖΗΝ Greece, αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις για το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece! Η αγάπη μας για τον αθλητισμό μας ώθησε σε αυτήν την συνεργασία. Παράλληλα γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός, επομένως κοιτάμε να συνδυάσουμε τον αθλητισμό και τον τουρισμό. Το 2022 περίπου το 22% των Ευρωπαίων ταξίδεψαν για να διαγωνιστούν ή να προπονηθούν σε κάποιο άθλημα ξοδεύοντάς το διπλάσιο από έναν απλό τουρίστα. Τέλος μας χαροποιεί η συμμετοχή της Polygreen ώστε αυτή η διοργάνωση να είναι πραγματικά πράσινη και sustainable, έχοντας οικολογική συνείδηση με έμπρακτη εφαρμογή».

Ο κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, CEO της EY ZHN Greece επισήμανε:

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχό μας κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και την ομάδα του Δήμου, το Regional Director Ironman, Sam Brown μαζί με την ομάδα του για την βοήθεια και την στήριξη καθώς και τον κ. Χρήστο Γείτονα , Πρόεδρο της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Σε τρείς μέρες από τώρα θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε με την επίσκεψη του Δημάρχου στο περσινό IRONMAN αγώνα στο Costa Navarino. Μας πρότεινε να φέρουμε το IRONMAN στην πόλη μας και με πολύ προσπάθεια όλων μας φέρνουμε το πολύ αναμενόμενο τριαθλητικό γεγονός! Η προσπάθεια μας συνολικά πηγάζει από την αγάπη μας για τον αθλητισμό αλλά και τον αθλητικό τουρισμό που προσφέρει πολλά για την χώρα μας. Ελπίζουμε όλοι να απολαύσετε αυτό το μοναδικό τριήμερο και τον αγώνα».

 Ο κ. Χρήστος Γείτονας ,Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας δήλωσε:

«Είμαι πολλά χρόνια αθλητής τριάθλου και με πόναγε που η χώρα μας δεν είχε εθνική ομάδα. Μετά τις τρείς ολυμπιάδες που συμμετείχε ο Βασίλης Κρομύδας υπήρχε ένα μεγάλο κενό. Ένα κενό που ευτυχώς κάλυψε ο Παναγιώτης Μπιτάδος. Και όλα αυτά τα χρόνια περιμέναμε να γίνει ομοσπονδία στην γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων σε ολυμπιακό άθλημα».

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος, Έλληνας Διεθνής Τριαθλητής τόνισε:

«Εκτιμώ την Ομοσπονδία Τριαθλητισμού που μου προσφέρει την δυνατότητα να αγωνιστώ σε πολλούς αγώνες. Έζησα τα περισσότερα μου χρόνια στην επαρχία στο νησί της Μυτιλήνης και αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες. Το σημαντικό να βάζουμε στόχο για αυτό που αγαπάμε και να επιμένουμε σε αυτό. Εύχομαι σε όσους αγαπάνε τον αθλητισμό και προσπαθούν, να επιτύχουν πολλά».

Η κ. Άδα Σταματάτου, ιδρύτρια του Race Autism δήλωσε:

«Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman που διεξήχθει στην Κόνα  Χαβάης στις αρχές Οκτωβρίου γίναμε όλοι θεατές δύο ξεχωριστών τερματισμών, του πρώτου αυτιστικού Ironman του  Άγγλου Sam Holness 29 ετών και του πρώτου που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι αυτιστικός με σύνδρομο Down Syndrome του Αμερικανού Cris Nikic ετών 23.  Η νευροδιαφορετικότητα οφείλεται στην ποικιλομορφία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος και η νευρογνωσία διαφέρουν μεταξύ των ανθρώπων. Όλες αυτές οι παραλλαγές είναι «φυσιολογικές» και «πολύτιμες» και πρέπει να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστές όπως και κάθε άλλη ανθρώπινη παραλλαγή ή αναπηρία.

Αυτό το σεβασμό είδαμε στο Ironman.

Η αναπηρία ως διαφορετικότητα είναι εδραιωμένη στην κοινωνία και όχι στο άτομο, και προσωπικά ως ιδρύτρια του race for autism θέλω να διευκολύνω όλους τους νευροδιαφόρους ανθρώπους να μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία όπως ΕΙΝΑΙ παρά όπως θα τους ήθελε τυπικά η κοινωνία να είναι.

Γίνονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα προσπάθειες ενσωμάτωσης των αθλητών με νευροδιαφορετικότητα να λάβουν μέρος σε αθλητικούς αγώνες με ισότιμη μεταχείριση τόσο από τις οργανώσεις όσο και από τους ίδιους τους συναθλητές τους.

Το τρίαθλο  Ironman ΕΙΝΑΙ ένα απαιτητικό αγώνισμα και είμαι κοντά σας ως μεσολαβητής μεταξύ των νευροδιαφόρων ανθρώπων και των διοργανωτών αγώνων ώστε η συμμετοχή τους να είναι προσβάσιμη».

Τέλος, τονίστηκε η σημαντικότητα των εθελοντών σε τόσο μεγάλη οργάνωση καθώς οι εθελοντές είναι ανεκτίμητης αξίας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μιας διοργάνωσης. Είναι μία συνεργασία που κερδίζουν και οι συμμετέχοντες αλλά και η διοργάνωση . Σε αυτή τη συνεργασία οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της μεγαλύτερης τριαθλητικής διοργάνωσης και να αναπτύξουν δεξιότητες μέσα από τις δράσεις.

Στόχος είναι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου να διεξαχθεί το μεγαλύτερο τριαθλητικό και ‘πράσινο’ γεγονός του κόσμου. Με τη συμβολή της Polygreen στο φετινό αγώνα θα στοχεύσουμε στην ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και σε έναν πιο πράσινο αγώνα καθώς θα υπάρχουν σημεία και κάδοι ανακύκλωσης για την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων της οργάνωσης αλλά και τον παραδειγματισμό των καινοτόμων λύσεων διαχείρισης, ανάκτησης και ανακύκλωσης υλικών.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη τη στήριξη και βοήθεια που δεχτήκαμε από τους χορηγούς μας δήλωσε ο Mike Αργύρης,  Race Director Ironman Greece  : DEH Greece, Avra Wave, Lenovo Greece, Sixt Greece, Under Armour, YAMAHA, Pharmacy295, GU Energy Greece και Polygreen!

Για περισσότερες πληροφορίες του αγώνα μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Website: https://www.ironman.com/im703-vouliagmeni

Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece

Instagram: https://www.instagram.com/ironman_greece/

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

η Ομάδα IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece

Leave a Comment

Send this to a friend