fbpx

Θα γίνω athleTRIa… γιατί μπορώ!

Σύνταξη-επιμέλεια κειμένου: Γκρέτα Λυμπεροπούλου

Τρίαθλο …ούτε ένας ούτε δύο, αλλά τρεις άθλοι μαζί; Βαρύ το μενού, προτιμώ να φτιάξω γεμιστά για τα παιδιά… Ας μη γελιόμαστε, η σύγχρονη γυναίκα πλήρωσε πολύ ακριβά τον αγώνα για την ανεξαρτησία και την ισότητά της. Και τελικά, έγινε πραγματικά ισότιμη; Ή μήπως τώρα έγινε ζογκλέρ; Γιατί επωμίστηκε μερικά εξτραδάκια όπως η νυχθημερόν εργασία, χωρίς ουσιαστικά να απεμπλακεί από τους παραδοσιακούς της ρόλους. 

Όχι γιατί δεν μπορεί –γιατί κι ο σύγχρονος άντρας του το παραδεχόμαστε ότι πλέον είναι πολύ ενεργός σε νέους ρόλους- αλλά γιατί η φύση της την έχει καθορίσει νομοτελειακά.

ΟΚ, λοιπόν, να συμφωνήσουμε ότι λογικό κι επόμενο είναι να έχουμε περισσότερους IRONMAN από IRON(wo)MAN. 

Ωστόσο, στην Ελλάδα τα νούμερα είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικά… όχι γιατί η Ελληνίδα αθλούμενη δεν μπορεί να γίνει τριαθλήτρια, αλλά γιατί η multitaskingκαθημερινότητά της δεν της αφήνει τον ορίζοντα να το δει ξεκάθαρα και φυσικά να το κοιτάξει κατάματα. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για τις athleTRIes.

Στο 1ο IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino είχαμε σχεδόν 600 ελληνικές ατομικές συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας μας, εκ των οποίων όμως δυστυχώς, μόνο το 10% ήταν γυναίκες. Αυτό γέννησε τον προβληματισμό και την ιδέα της δημιουργίας ενός κινήματος με στόχο να προάγουμε το τρίαθλο ανάμεσα στις γυναίκες, το empowermentτων γυναικών και γιατί όχι στο 2ο IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino να έχουμε 100 Ελληνίδες στη γραμμή εκκίνησης!

Αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε, να κινητοποιήσουμε, να κατευθύνουμε, να ενημερώσουμε, να βοηθήσουμε και να πείσουμε τις Ελληνίδες να ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια, που ονομάζεται τρίαθλο! 

Οι athleTRIes είναι ένα αμιγώς γυναικείο γκρουπ που απαρτίζεται από τριαθλήτριες, αθλήτριες, αθλούμενες, δυνητικές αθλούμενες, υπό σκέψη, στα όνειρά μας και στην «επόμενη ζωή» που χαριτολογώντας λέμε. Όλες, πάντως, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον θαυμασμό μας για τον αθλητισμό, καθώς και τον ευσεβή πόθο να περάσουμε τη γραμμή ενός τερματισμού!

Εκεί όπου θα μας υποδεχθεί ο γιός, η κόρη, η μητέρα, ο σύντροφος, η κολλητή μας ή όποιος τέλος πάντων μας καμαρώνει για κάτι πέρα από τα γεμιστά μας! Και το τονίζω αυτό, γιατί ως supportersστους υπόλοιπους έχουμε κολλήσει πολλά ένσημα!

Εδώ, σε αυτήν την παρέα, θέλουμε να προσπαθήσουμε ΜΑΖΙ να ξεπεράσουμε τις αμφιβολίες και τους φόβους μας, να εξουδετερώσουμε τις δεύτερες σκέψεις, να κάνουμε τρελά όνειρα και να ξεκινήσουμε να τα υλοποιούμε. Να κουβεντιάζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν και να βρίσκουμε τρόπους να κρατάμε τις ισορροπίες, να παίρνουμε και να δίνουμε πολύτιμες συμβουλές και μέσα από την ταύτιση μεταξύ μας να ανακαλύψουμε πως #AnythingIsPossible.

Οι κοινές προπονήσεις ξεκίνησαν και θα ακολουθήσουν περισσότερες συναντήσεις για ενημέρωση, εκπαίδευση, μοίρασμα, lifecoachingκαι ότι άλλο μπορεί να μας αφορά με ιδιαίτερη έμφαση –όπως προέκυψε κι από την πρώτη μας συνάντηση- στην αδιάβροχη μάσκαρα… γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Υ.Γ. Το «ασθενές» φύλλο είναι παντοδύναμο!

Leave a Comment

Send this to a friend