fbpx

Δυναμική παρουσία των ΑμεΑ αθλητών του Ιωνά στον τελικό του OCEANMAN World Final

Ο σύλλογος Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού ΑμεΑ, έλαβε μέρος με τους αθλητές σε μια ακόμα παγκοσμίου επιπέδου διοργάνωση το OCEANMAN World Final, στην πόλη του Ρεθύμνου στις 29 -30 Οκτωβρίου 2022. Το OCEANMAN είναι ένας αγώνας ανοιχτής θαλάσσης με αποστάσεις 2χιλ, 5χιλ και 10 χλμ. Οι αθλητές του Ιωνά είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους μετά από πρόκριση στον αγώνα OCEANMAN που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Οιτύλο.


Οι Αθλητές με οπτική αναπηρία Αντιγόνη Βασιλόπουλου και Χρήστος Κορομηλάς με σύνοδο του τον Γιώργο Γκούντα προπονητή και φυσικοθεραπευτή του συλλόγου, έλαβαν μέρος στα 5χλμ και 2χλμ και κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία inspiration, αθλητών με αναπηρίες. Οι αθλητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα πάρα τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με τους θεατές, τους εθελοντές, τους διοργανωτές να δίνουν τον παλμό, ειδικότερα τους δύο παρουσιαστές, Γκρέτα Λυμπεροπούλου και  Gordon Graham, που δεν σταμάτησαν να ενθαρρύνουν όλους τους αθλητές να αγωνιστούν και να ευχαριστηθούν τον αγώνα. 

Οι διοργανωτές του  Oceanman με την συμπερίληψη των αθλητων με ανσπηρία  αναδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξης του αγώνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το σύνθημα “Όλοι ίσοι, Όλοι διαφορετικοί”. Αυτό έχει ενα αμφίδρομο αποτέλεσμα να επηρεάζει όλους όσους παρακολουθουν τον αγώνα ως θεατές αλλα και τους αρτιμελείς αθλητές που λαμβάνουν μέρος, να εμπνευστουν από την  προσπάθεια των αθλητών του ΙΩΝΑ καθώς και οι αθλητές με Αναπηρία να εμπνεστουν και να ενθαρρυνθούν  από την αγάπη του κόσμου ώστε να συνεχίζουν να αναζητούν νέες προκλήσεις αλλά και  να αντααπεξερχονται σε αυτές ισαξια με επιτυχία.


Ο Χρήστος Κορομηλάς είναι ένας αθλητής με ολική απώλεια όρασης που έχει λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες OCEANMAN που έχουν διοργανωθεί στην Ελλάδα και σε 4 τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος ( Ντουμπάι,  Κανκούν,  Αίγυπτο Soma bay και φέτος στο Ρέθυμνο). Έχει κατακτήσει 4 φορές την πρώτη θέση στην κατηγορία inspiration (κατηγορία Αθλητών με Αναπηρίες). Ο Χρήστος Κορομηλάς είναι αθλητής και πρόεδρος του Ιωνά. Ο κ Κορομηλάς έχασε ξαφνικά την όρασή του πριν 14 χρονια σε ηλικία 45 χρονών. Είναι ένα τρανό παράδειγμα θέλησης και ψυχικής δύναμης καθώς ο ίδιος μας εξηγεί πως στη ζωή, οτι και να προκύψει,  πρέπει ο άνθρωπος να βρίσκει την πίστη ξανά στον εαυτό του ώστε να ξαναρχίσει να γελάει να χαίρεται, να  ΖΕΙ. 


Μετα το τέλος του αγώνα ο κ Κορομηλάς δήλωσε: “Για μένα είναι ο αγαπημένος μου αγώνας και παρότι φέτος οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, με τα τεράστια κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους η χαρά, η διασκέδαση και η απόλαυση του αγώνα μου πρόσφεραν μια πλημμύρα συναισθημάτων και με έκαναν ευτυχισμένο! Σκοπός του συλλόγου και των αθλητών μας είναι να αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι όλα είναι δυνατά εφόσον υπάρχει η θέληση και η διάθεση να ξεπεράσουμε όλες τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται στη ζωή όλων μας, αναπήρων και μη. Η συμπερίληψη και η ισότιμη συμμετοχή μας σε όλες τις δράσεις και δραστηριότητες της κοινωνίας είναι αυτό που επιδιώκουμε γιατι είμαστε ικανοί και το μπορούμε.Το σύνθημα μας είναι “όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί”. Με την υποστήριξη και την συμπαράσταση των διοργανωτών φροντίζουμε να μηδενίζουμε τα προβλήματα και να προωθούμε τον υπέρτατο σκοπό, την συμπερίληψη μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα την διοργανώτρια εταιρεία “ΕΥ ΖΗΝ”, τον διευθύνοντα σύμβουλο κο Θανάση Παπαδημητρίου, όλη του την ομάδα, τον Αρμάνδο Λινάρδο που είχε την έμπνευση το OCEANMAN να έρθει στην Ελλάδα, το ολυμπιακό αθλητικό κέντρο Αθηνών και τον γενικό διευθυντή κύριο Χαλιορή για την έμπρακτη υποστήριξη τους σε θέματα προσβασιμότητας και άθλησης καθώς επίσης το ξενοδοχείο Άκουιλα Πόρτο Ρέθυμνο για την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση“.


Βίντεο από την προσπάθεια των αθλητών του συλλόγου Ιωνάς:

 

Leave a Comment

Send this to a friend