fbpx

Διοργάνωση Ποδηλατικού event για Φιλανθρωπικό Σκοπό

Στοχεύοντας με τον Διαβήτη την Κορυφή

Αισιοδοξώντας ότι το τέλος της δύσκολης αυτής περιόδου είναι κοντά, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε συνεργασία με το μέλος της Θεόδωρο Τσικούρη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν στις 8 Μαΐου 2021 στη Ρόδο, το αθλητικό event EVERESTING, παγκόσμια γνωστό μεταξύ των ποδηλατών και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε.

Ο Θεόδωρος Τσικούρης, είναι άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 εδώ και 14 χρόνια ενώ παράλληλα είναι αθλητής τριάθλου μεγάλων αποστάσεων και ο μικρότερος ηλικιακά στην Ελλάδα που τερμάτισε αγώνα απόστασης Ironman (3,8km κολύμβηση, 180km ποδήλατο, 42,2km τρέξιμο). Όπως αποδείχθηκε, η διάγνωση του διαβήτη, του πρόσφερε τελικά πολύ περισσότερα απ’ όσα του στέρησε, καθώς τον δίδαξε από νωρίς πειθαρχία, προσήλωση στο στόχο και επιμονή στη συνεχή προσπάθεια για ατομική βελτίωση σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου και τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης. Ως μέλος της ΠΕΑΝΔ απο την παιδική του ηλικία, θέλει πλέον να δώσει το δικό του αγώνα, ενισχύοντας παράλληλα και τον αγώνα που κάνει η ΠΕΑΝΔ εδώ και 38 χρόνια.

Στόχος του είναι να πραγματοποιήσει έναν ποδηλατικό άθλο για τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1, στοχεύοντας στην κορυφή, κάνοντας πιο γνωστό το διαβήτη στο ευρύ κοινό.

Λίγα Λόγια για το αθλητικό event (https://everesting.cc): Στο EVERESTING οι αναβάτες καλούνται να ανεβούν ένα βουνό όσες φορές χρειαστεί ώστε τα συνολικά υψομετρικά να ισούνται με την κορυφή των Ιμαλαΐων, το Έβερεστ, το ψηλότερο σημείο στον κόσμο (8848m). Για το συγκεκριμένη Event επιλέχθηκε η κατάλληλη ανηφόρα/βουνού στο αγαπημένο του νησί τη Ρόδο, όπου ο συνολικός αριθμός των ελαχίστων αναβάσεων είναι οι 22 φορές και των μέγιστων 25 (10.000m υψομετρικά), με συνολική μέγιστη απόσταση τα 250 χιλιόμετρα.

Στο event μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί αθλητής ή μη, αθλητικά σωματεία, μεμονωμένοι αθλητές και άλλοι ποδηλάτες της Δωδεκανήσου ενώ όλοι θα λάβουν μετάλλιο συμμετοχής. 

  • Σημείο συνάντησης: Επαρχιακή οδός Σαλάκου-Έμπωνα στο ύψος της στροφής προς προφήτη Ηλία.
  • Ώρα έναρξης του event είναι 6:00πμ με δυνατότητα εκκίνησης για τους συμμετέχοντες όποια ώρα μέσα στη μέρα μέχρι τον τερματισμό του πρώτου ποδηλάτη.
  • Κόστος συμμετοχής 10,00€ ανά άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 7 Μαϊου 2021 στο info@peand.gr αποστέλλοντας το ονοματεπώνυπο του συμμετέχοντα και το απόκομμα της συναλλαγής με το συμβολικό αντίτιμο των 10,00€/άτομο.

Το αντίτιμο των 10,00€/άτομο μπορεί αν πληρωθεί είτε μέσω e-banking σε έναν εκ των λογαριασμών της ΠΕΑΝΔ, δηλώνοντας στην αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντα: 

 – Εθνική Τράπεζα: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955
 – Alpha Bank: GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620
 – Eurobank: GR8502600630000440100486238

είτε με χρεωστική/πιστωτική κάρτα πατώντας εδώ

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές θα διατεθούν για το έργο της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. παραμένει επί 38 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αδιάλειπτα από το 1983 πολυάριθμες δράσεις, ενέργειες και προγράμματα για την υποστήριξη των παιδιών με ΣΔτ1, αλλά και για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, με στόχο την κατάρριψη των μύθων και την αποστιγματοποίηση της νόσου. 

Σε όλο αυτό το διάστημα της ενεργούς δράσης της, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. έχει τη χαρά και την τιμή να έχει σύμμαχους και συμπαραστάτες πολλές εταιρείες, η στήριξη των οποίων έχει συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση πολυάριθμων δράσεων που βελτίωσαν τις ζωές των ασθενών και των οικογενειών τους και είχαν ουσιαστικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Με την επικοινωνία μας αυτή, σας καλούμε να σταθείτε κι εσείς δίπλα μας σύμμαχος και συνοδοιπόρος και να στηρίξετε την προσπάθειά μας, είτε με οικονομική χορηγία είτε με την παροχή ειδών απαραίτητων για την πραγματοποίηση της δράσης, όπως  εμφιαλωμένα νερά, μπανάνες, μπάρες, χυμούς, μπλούζες, μετάλλια κ.ά. 

Τα λογότυπα όλων των χορηγών θα προβληθούν στον επίσημο ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Π.Ε.Α.Ν.Δ., καθώς και στην ευχαριστήρια αναφορά στις εταιρείες που υποστήριξαν την ενέργεια, η οποία θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα & στο περιοδικό της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Ποια είναι η Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι σωματείο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1983 από τον διακεκριμένο Ομότιμο Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Χρήστο Σπ. Μπαρτσόκα, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους.

Πιστή στο όραμά της, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της πανελλαδικά σε περισσότερα από 4.000 παιδιά και νέους με ΣΔΤ1 και έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, με στόχο την παροχή κάθε είδους βοήθειας στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. εργάζεται καθημερινά για την προαγωγή της έρευνας, μεθοδολογίας και αγωγής για τον έλεγχο του διαβήτη και τη μείωση των επιπλοκών της νόσου, την οργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδευτικών μαθημάτων για την πρόληψη και διαχείριση του διαβήτη στα παιδιά, την έκδοση διδακτικού και επιμορφωτικού υλικού, καθώς και τη συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς για την βελτίωση της υγείας, περίθαλψης και διαβίωσης των παιδιών με διαβήτη.

Είναι μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας «Ε.ΣΥ.Ν.».

Στόχοι: Κύριος στόχος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους που πάσχουν από ΣΔΤ1, ώστε να βιώνουν μία καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και να οραματίζονται με αισιοδοξία το μέλλον τους. 

Πόροι: Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δεν ενισχύεται οικονομικά από το κράτος. Οι πόροι της προκύπτουν αποκλειστικά από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες, καθώς και από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Τα έσοδα που συγκεντρώνονται κατά διαστήματα από δράσεις διατίθενται για την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών και αγαθών στα ίδια τα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους.

https://youtu.be/R5bh4-nWOlI

Τι είναι ο νεανικός διαβήτης (ΣΔτ1)

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χρόνια πάθηση παγκοσμίως. Ο  αυτοάνοσος τύπος της νόσου (ΣΔ τύπου 1) ονομάστηκε νεανικός διαβήτης, επειδή το 90%  των περιστατικών εμφανίζεται στην  παιδική και εφηβική ηλικία, με μέση ηλικία εμφάνισης τα 14 έτη. Τα παιδιά που πάσχουν από νεανικό διαβήτη αυξάνονται κατά 3% ετησίως και η νόσος εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Ο νεανικός διαβήτης (ΣΔτ1) είναι μια ασθένεια με αυτοάνοση αιτιολογία, δηλαδή ο ίδιος ο οργανισμός μέσω αντισωμάτων που παράγει επιτίθεται και καταστρέφει τα ινσουλινοπαραγωγά Β-κύτταρα του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστη ή μηδενική έκκριση ινσουλίνης για την κάλυψη των βασικών αναγκών και το μεταβολισμό των τροφών και, ως εκ τούτου, να γίνεται αναγκαία η λήψη ινσουλίνης εξωγενώς. 

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), το 2019, 1 στους 11 ενήλικες ηλικίας 20-79 ετών είχε διαβήτη, ενώ πάνω από 1,1 εκατ. παιδιά και έφηβοι παγκοσμίως είχαν διαγνωστεί με νεανικό διαβήτη (ΣΔτ1). Στατιστικά, μεταξύ των περιπτώσεων διαβήτη, το 10% αφορά ΣΔ τύπου 1, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί τα προσεχή χρόνια. Στην Ελλάδα, περίπου 900.000 άτομα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, εκ των οποίων οι 80-90.000 πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ετησίως, περισσότερα από 120 παιδιά διαγιγνώσκονται με νεανικό διαβήτη στη χώρα μας, αριθμός που φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς. 

Leave a Comment

Send this to a friend