fbpx

Γύρος πόλης Ρεθύμνου, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021: “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ”

Με κεντρικό σύνθημα «Τρέχω για Βοήθεια» το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, συνδιοργανώνουν τον 11ο Γύρο της Πόλης του Ρεθύμνου. 

Έναν αγώνα αλληλεγγύης που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και φέτος έχει ως σκοπό αφενός την υποστήριξη των σεισμόπληκτων της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, Νομού Ηρακλείου και, αφετέρου στοχεύει στην παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου Ρεθύμνης. 

«Το σύνολο των εσόδων θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό στήριξης της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

 Με τον τρόπο αυτό, θα βάλουμε όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται, έτσι ώστε τα χωριά της Κρήτης να ανακτήσουν και πάλι τις δυνάμεις τους μετά τον καταστροφικό σεισμό» αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 10.00 το πρωί, με δύο παράλληλους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων, για αθλητές και μη αθλητές. 

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού των παράλληλων αγώνων θα είναι ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου www.rethymno.gr και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο που επισυνάπτεται: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=10d7fb9da6dbf450a4387064d00b756f

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν επίσης στο Facebook, στα επίσημα προφίλ:

Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου και Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου. 

Η συμμετοχή στον αγώνα 10χλμ επιτρέπεται σε όσους και όσες είναι γεννημένοι/ες  το έτος 2006 και μεγαλύτεροι/ες.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να είναι γεννημένοι το έτος 2009 και μεγαλύτεροι/ες.

Επίσης, μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά μικρότερης ηλικίας με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από το γονέα ή τον κηδεμόνα τους. 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σακίδιο μετάλλιο και μπλουζάκι.

Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τον 11ο Γύρο της Πόλης Ρεθύμνου, αναφέρονται αναλυτικά στην προκήρυξη του αγώνα. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

A: Αγώνα δρόμου 10 χλμ.
Β: Αγώνα δρόμου 5 χλμ.

«ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ»

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης έχοντας ως στόχο την υποστήριξη στους Σεισμόπληκτους της περιοχής του Ηρακλείου και την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου και όχι μόνο, προκηρύσσει δύο (2) παράλληλους αγώνες δρόμου για αθλητές και μη αθλητές.
Για τη διοργάνωση του Αγώνα δρόμου Πόλης Ρεθύμνου , δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής έχουν οι δρομείς:
A) Που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 (και έχουν περάσει 15 ημέρες από την τέλεση της δεύτερης δόσης).
B) Όσοι έχουν αρνητική διάγνωση σε εργαστηριακό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID 19. ,(rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών.
Γ) Οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.
Δ) Οι ανήλικοι έως 17 ετών να έχουν δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Αρνητικό αποτέλεσμα self test 24 ωρών.
Οι παραπάνω οδηγίες-υποχρεώσεις αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης.

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 21 NOEMBΡIOY 2021
 1. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΡΕΘΥΜΝΟ
 2. ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου
 3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η συμμετοχή στον Αγώνα 10χλμ επιτρέπεται σε όσους και όσες είναι γεννημένοι/ες το έτος 2006 και μεγαλύτεροι/ες.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να είναι γεννημένοι το έτος 2009 και μεγαλύτεροι/ες.

Eπίσης μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από το γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

 1. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Mε την ηλεκτρονική σας εγγραφή:
• 10 ευρώ για τον αγώνα των 10 χλμ.
• 5 ευρώ για τον αγώνα 5 χλμ.

Το σύνολο των εσόδων θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό στήριξης της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.
Με τον τρόπο αυτό, θα βάλουμε όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται, έτσι ώστε τα χωριά της Κρήτης να ανακτήσουν και πάλι τις δυνάμεις τους μετά τον καταστροφικό σεισμό!
.
Η πληρωμή κόστους εγγραφής θα γίνεται με .χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας, στον σύνδεσμο που υπάρχει στη ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.
Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα λόγω έντονων καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να ακυρώσει η να μεταφέρει τον αγώνα σε άλλη ημερομηνία. Χωρίς να έχει υποχρέωση επιστροφής του αντίτιμου συμμετοχής.
Η διοργάνωση δεν έχει υποχρέωση επιστροφής αντίτιμου, καθώς και να δώσει τα αναμνηστικά σε συμμετέχοντες που δεν προσήλθαν στους αγώνες 5 και 10 χλμ.
Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει :
• Τον αριθμό συμμετοχής του με chip χρονομέτρησης,
• Αναμνηστικό Μετάλλιο συμμετοχής
• Αναμνηστικό μπλουζάκι
• Αναμνηστικό Σακίδιο

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=10d7fb9da6dbf450a4387064d00b756f

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου www.rethymno.gr, στο FACEBOOK: Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τη Πέμπτη 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 15:00..

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από το Γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη το Σάββατο 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 και ώρα 12.30 – 20.00.

Την ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή 21/11/2021) στον χώρο της εκκίνησης θα γίνεται παραλαβή πακέτου συμμετοχής ώρα 08:00-09:30 πμ από τους συμμετέχοντες που προέρχονται εκτός Ρεθύμνου.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται με επίδειξη:
 Του Δελτίου Αθλητικής ιδιότητας, (ισχύει για αθλητές Σωματείων).
 Της Κάρτας υγείας Αθλητή-τριας,( ισχύει για αθλητές σωματείων) θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να ελεγχθούν από τους υπευθύνους και
 Του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID-19 ή του Πιστοποιητικού Νόσησης.
 Του Πιστοποιητικού αρνητικής διάγνωσης τεστ COVID-19 – RAPID TEST
 Του Πιστοποιητικού (για ανήλικους έως 17 ετών) αυτοδιαγνωστικού τεστ COVID-19 – SELF TEST.

Δεν παραδίδεται κανένας αριθμός συμμετοχής χωρίς την επίδειξη του Δελτίου Αθλητικής ιδιότητας και του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Νόσησης (με αναγραφόμενη ημερομηνία έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα παραλαβής του υλικού συμμετοχής).

Στην περίπτωση δρομέα που αδυνατεί να παραλάβει ο ίδιος τον αριθμό συμμετοχής του, υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του από άλλο άτομο. Στη περίπτωση αυτή το άτομο που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί του μία φωτοτυπία του Δελτίου Αθλητικής ιδιότητας, αντίγραφο της Κάρτας υγείας Αθλητή-τριας και αντίγραφο του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή Νόσησης. Διαφορετικά ΔΕΝ θα είναι δυνατή η παραλαβή του αριθμού.

Σημείωση: Σε περίπτωση ατομικής δήλωσης ανηλίκου θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του συμμετέχοντα. Μπορείτε να τις προμηθεύεστε από το site www.rethymno.gr και από το Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου, Κλειστό Γυμν.«Μελίνα Μερκούρη» κάθε μέρα (Δευτέρα-Παρασκευή) 8:00-15:00μμ.Τηλ./ fax Επικοινωνίας 2831055645
email: sports.rethymno@gmail.com

7. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ατομικό τσιπάκι σε κάθε αθλητή.

8. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ: Τα προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχει (δηλ. το αργότερο μέχρι τις 09.30 για τα 10χλμ και μέχρι τις 09.45 για τα 5χλμ). Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

9. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Blocks Εκκίνησης)
Το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, δηλαδή στις 09.45πμ για τον Αγώνα 10χλμ και στις 10:15 πμ για τον Αγώνα 5χλμ, όλοι οι δρομείς πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο εκκίνησης. Το block εκκίνησης στο οποίο έχει τοποθετηθεί κάθε δρομέας αναγράφεται επάνω στον αριθμό συμμετοχής του.

Οι δρομείς των 10χλμ & 5χλμ θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης των 300 δρομέων έκαστο, με τρόπο τέτοιον ώστε να τηρείται η φυσική απόσταση του 1,5μ μεταξύ τους. Για τη διευκόλυνση των δρομέων, προχωρώντας σταδιακά προς την γραμμή/αψίδα της εκκίνησης και παίρνοντας θέση στο προς εκκίνηση block, οι δρομείς θα καλούνται να πάρουν θέση στις ειδικές ενδείξεις που θα υπάρχουν στο έδαφος, δημιουργώντας σειρές των 6 ατόμων έκαστη. Σημειώνεται ότι η κατανομή των εγγεγραμμένων δρομέων στα blocks εκκίνησης γίνεται με τα ίδια κριτήρια που ακολουθεί η Οργανωτική Επιτροπή τα τελευταία χρόνια και οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να αλλάζουν block για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης. Οι συμμετέχοντες σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από το σύστημα χρονομέτρησης και φέρουν ονομαστικοποιημένο chip επί του αριθμού συμμετοχής τους, ώστε αφενός να διατηρούν την συγκεκριμένη και ορισμένη συμμετοχή τους στο block εκκίνησης και να ελέγχεται η θέση τους στο block, η πορεία τους στην εκκίνηση, στη διαδρομή (μέσω των σημείων ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης) και στον τερματισμό. Έχοντας υποχρεωτική θέση/στάση αναμονής για την εκκίνηση, οι δρομείς εκκινούν διαδοχικά διατηρώντας τις μεταξύ τους προ-υπάρχουσες αποστάσεις μεταξύ τους, προς κάθε κατεύθυνση. Η εκκίνηση των δρομέων θα πραγματοποιείται ανά 8 σειρές (ανά περίπου 50 συμμετέχοντες). Για απόσταση τουλάχιστον 200μ – 300μ.(3.000 μ2) μετά την εκκίνηση, θα υπάρχει ένδειξη ροής προκειμένου να υποδεικνύονται στους δρομείς η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν και οι αποστάσεις που συνιστάται να τηρούν.

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Α) Αγώνας δρόμου 10 χλμ. :

Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ

Διαδρομή: 10 χιλιάδες Μέτρα
Αφετηρία από Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά προς Σήφη Βλαστού
Πορεία σε Σήφη Βλαστού και στροφή δεξιά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός).
Πορεία πάνω σε Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός)
Στροφή δεξιά προς Αρκαδίου
Πορεία πάνω σε Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην (ύψος Loggia) Ι.Πετυχάκη.
Στροφή δεξιά στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πορεία στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Αναστροφή στην Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της διασταύρωσης με την Αυστραλών Πολεμιστών (Pearl)
Κίνηση στην Ελευθερίου Βενιζέλου με πορεία δυτικά.
Στροφή αριστερά στην Πλ. Άγνωστου.
Είσοδος με στροφή δεξιά στην Αρκαδίου
Κίνηση πάνω στην Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Κίνηση πάνω στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Στροφή αριστερά στην Ι.Μελισσηνού
Στροφή δεξιά και είσοδος στην Ηρώων Πολυτεχνείου
Κίνηση δεξιά μπροστά από την Πύλη Νομαρχιακου Μεγάρου.
Στροφή δεξιά στην Χαράλαμπου Λουκάκη
Είσοδος με στροφή αριστερά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Στροφή αριστερά και είσοδος στην Σήφη Βλαστού
Κίνηση στη Σήφη Βλαστού.
Στροφή δεξιά κ είσοδος στην Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά και είσοδος στον κήπο από την πύλη εισόδου επί της Ηλιακάκη
Τερματισμός

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10χλμ. είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.

Σταθμοί νερού: Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού με νερό και φυσικά στον τερματισμό.

Β) Αγώνας δρόμου 5 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ

Διαδρομή: 5χιλιαδες μέτρα
Αφετηρία από Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά προς Σήφη Βλαστού
Πορεία σε Σήφη Βλαστού και στροφή δεξιά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός).
Πορεία πάνω σε Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός)
Στροφή δεξιά προς Αρκαδίου
Πορεία πάνω σε Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην (ύψος Loggia) Ι.Πετυχάκη.
Στροφή δεξιά στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πορεία στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στροφή δεξιά στην Πλ. Άγνωστου.
Είσοδος με στροφή δεξιά στην Αρκαδίου
Κίνηση πάνω στην Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Κίνηση πάνω στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Στροφή αριστερά και είσοδος στην Σήφη Βλαστού
Κίνηση στη Σήφη Βλαστού.
Στροφή δεξιά κ είσοδος στην Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά και είσοδος στον κήπο από την πύλη εισόδου επί της Ηλιακάκη
Τερματισμός

Στοιχεία συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες μετά την εκκίνηση θα ακολουθήσουν την παραπάνω διαδρομή και θα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιθυμούν πάντα με τα πόδια και σε καμία περίπτωση με μηχανικά μέσα (απαγορεύονται τα ποδήλατα κ.λ.π): ΤΡΕΞΙΜΟ ή ΒΑΔΙΣΜΑ ή ΤΡΕΞΙΜΟ – ΒΑΔΙΣΜΑ, ΕΝΑΛΛΑΞ ( και σύμφωνα πάντα με τις ατομικές δυνατότητες και επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα).

Το μόνο μηχανικό μέσο που επιτρέπεται είναι η τροχήλατη καρέκλα για άτομα με κινητικά προβλήματα που θα συμμετέχουν, καθώς και τα καροτσάκια μωρού σε μητέρες που θέλουν να περπατήσουν την διαδρομή.

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 5χλμ. 1 ώρα.

Σταθμός νερού: Θα υπάρχουν στην διαδρομή σταθμοί εφοδιασμού με νερό καθώς και στον τερματισμό.

 1. ΕΠΑΘΛΑ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σακίδιο μετάλλιο και μπλουζάκι.

Στον αγώνα ‘Α’ δρόμου 10 χλμ.: Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο:

1η Κατηγορία – Γενική Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

2η Κατηγορία – Γενική Γυναικών (1η, 2η, 3η)

Στον αγώνα ‘Β’ δρόμου 5 χλμ.: Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο:

1η Κατηγορία – Γενική Ανδρών (1ος, 2ος, 3ος)

2η Κατηγορία – Γενική Γυναικών (1η, 2η, 3η)

Οι Τελετές Απονομών στους τρεις πρώτες/πρώτες νικητές/νικήτριες του αγώνα θα γίνουν με απόλυτη τήρηση των κανόνων φυσικής απόστασης και περιορισμού των επαφών και με την παρουσία μόνο των συμμετεχόντων νικητών.

ΣΤΑΘΜΟΣΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑ ΧΩΡΟ – ΣΤΑΘΜΟ
ΕΚΚΙΝΗΣΗΙατρικές ΥπηρεσίεςΝερόΧρονομέτρηση
10χλμ: 2 – 5 – 8χλμ Νερό 
5χλμ:  3χλμ Νερό 
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣΙατρικές ΥπηρεσίεςΝερόΧρονομέτρηση

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣΠΑΡΑΔΟΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣΕΚΚΙΝΗΣΗΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ
10 χλμ09.0009.3009.4510.0011.15
5 χλμ09.1509.4510.1510.3011.30
 1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Επομένως, από τη Διοργάνωση δε θα ζητηθούν Ιατρικές Βεβαιώσεις για κανέναν, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό, τι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ.

 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
  Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν το αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την έξοδο, σύμφωνα με την οριοθέτηση της περιοχής και τις υποδείξεις των εθελοντών.

14. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:
Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Όροι Αγώνα

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις και αποδέχονται τους όρους και τις προϋποθέσεις των διοργανωτών. Οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων καθώς ούτε και σε περίπτωση ατυχήματος.

Όλοι οι ανήλικοι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής υποχρεούνται να έχουν την γραπτή συγκατάθεση του γονέα τους.

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στις διαδρομές μπορεί να περιλαμβάνει κινδύνους ατυχημάτων, προσωπικού τραυματισμού και απώλειας ή ζημίας περιουσιακών στοιχείων. Αποδέχονται ότι οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα, βλάβη της υγείας τους ή τραυματισμό που μπορεί να υποστούν κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ή μετά το πέρας αυτής. Φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της συμμετοχής τους και οποιουδήποτε συμβάντος και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των Διοργανωτών και όλων των εμπλεκομένων για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία. Κατανοούν και έχουν εξετάσει και αξιολογήσει τη φύση, το εύρος και την έκταση των σχετικών κινδύνων και επιλέγουν εθελοντικά και ελεύθερα να αναλάβουν τους εν λόγω κινδύνους. Επιπλέον συμφωνούν να συμμορφώνονται με τις εύλογες οδηγίες και υποδείξεις των υπευθύνων της Εκδήλωσης κατά την εξέλιξη της.

Επίσης, βεβαιώνουν ότι οι Διοργανωτές δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με την καταλληλότητα, την κατάσταση ή την ασφάλεια των διαδρομών.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν ότι οι Διοργανωτές διατηρούν δικαίωμα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, φίλμς και βίντεο καθώς και τυχόν δηλώσεις τους, προφορικές ή γραπτές, από τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση και δηλώνουν ότι συναινούν και επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί το όνομά τους και η φωτογραφία τους από τους Διοργανωτές προς το σκοπό επικοινωνίας, παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών τους ή για κάθε συναφή σκοπό.
Οι συμμετέχοντες πάντως είναι ενήμεροι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ζητήσουν την εντός εύλογου χρόνου διακοπή της χρήσης του σχετικού με την εικόνα τους υλικού, δηλώνοντας την επιθυμία τους αυτή στους Διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η κυριότητα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του πρωτογενούς και του παράγωγου φωτογραφικού ή/και ηχητικού ή/ και οπτικού ή / και οπτικοακουστικού υλικού ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στους Διοργανωτές.
Κάθε συμμετέχων ενημερώνεται με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ότι τα προσωπικά του δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν από τους Διοργανωτές ως υπεύθυνους για την επεξεργασία τους μέσω αυτοματοποιημένων ή μη αυτοματοποιημένων μέσων, για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι Διοργανωτές δύνανται να διαβιβάζουν τα εν λόγω δεδομένα σε τρίτη εταιρεία (εκτελούσα την επεξεργασία) για τη διενέργεια της ως άνω επεξεργασίας για λογαριασμό τους και σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες εντολές τους. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία θα τηρηθούν σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα και κάθε συμμετέχων έχει, σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν και τα οποία αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τους Διοργανωτές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω, καθόλη την διάρκεια της επεξεργασίας όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα του: (α) να υποβάλει γραπτό αίτημα στους Διοργανωτές για (i) πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα, (ii) διόρθωση των προσωπικών του δεδομένων, (iii) μερική ή ολική διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, (iv) περιορισμό, αντίταξη/εναντίωση στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, (v) φορητότητα των προσωπικών του δεδομένων, (vi) ανάκληση της συγκατάθεσής του αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, όπου έχει δοθεί συγκατάθεση και (β) να υποβάλλει καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εάν θεωρεί ότι η επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δεν είναι σύννομη. Τα ως άνω δεδομένα οι Διοργανωτές θα διατηρούν για ένα χρόνο από τη λήξη της εκδήλωσης, με την επιφύλαξη της διατήρησης των στοιχείων επικοινωνίας ως κατωτέρω, δεν θα διαβιβάζουν σε τρίτους (πλην των ως άνω αποδεκτών) για την εκτέλεση της επεξεργασίας τους) και λαμβάνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τους από αθέμιτη πρόσβαση και επεξεργασία. Επίσης κάθε συμμετέχων ενημερώνεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων που θα συλλεγούν εξαιτίας της εκδήλωσης θα διατηρούν και δύνανται να χρησιμοποιήσουν οι Διοργανωτές για τον σκοπό της ενημέρωσης των συμμετεχόντων τόσο για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον όσο και για τις λοιπές διαφημιστικές ενέργειες και τα προϊόντα και υπηρεσίες τους, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του ν. 3471/2006, εφόσον και για όσο διάστημα ο συμμετέχων δεν αντιτίθεται στην εν λόγω λήψη τέτοιων ενημερώσεων. Για τυχόν άσκηση από τους συμμετέχοντες των δικαιωμάτων τους που απορρέουν κυρίως από το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα, οι τελευταίοι μπορούν να απευθυνθούν σε εκπρόσωπο του Τμήματος Αθλητισμου του Δήμου Ρεθύμνης τηλ: 2831055645
Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, εκτός από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία δεν επιτρέπουν την ασφαλή διοργάνωση.

Με τιμή

Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Δ. Ρεθύμνου

Δημήτριος Λαχνιδάκης

Leave a Comment

Send this to a friend