fbpx

Αντίστροφη μέτρηση για το 9th XTERRA Open Water Swimming Challenge 2022

Νέα εποχή στην κολύμβηση Open Water φέρνει το 9th XTERRA O.W.SChallenge, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Οκτωβρίου, στην υπέροχη Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος φιλοξενεί στη μοναδικής ομορφιάς Αθηναϊκή Ριβιέρα όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Σε νέα τοποθεσία, με νέα διάταξη διαδρομών και καινούριο σχεδιασμό, το 9th XTERRA O.W.S. Challenge τολμάει, βάζει περισσότερη περιπέτεια στα κολύμπι και περνάει σε νέα εποχή. 

DCIM/101MEDIA/DJI_1184.JPG

Η TRIMORE Sport Events υπόσχεται μία ξεχωριστή, αξέχαστη εμπειρία, μέσα από το Open Water Swimming της XTERRA Greece, έναν ήδη καθιερωμένο θεσμό στην κολυμβητική κοινότητα. Προσκαλεί -έστω και την τελευταία στιγμή- όλους τους μυημένους, αλλά και τους νέους κολυμβητές, να ανακαλύψουν την περιπέτεια στη φύση και να κολυμπήσουν μπροστά στην πλαζ ή στον περίπλου της Υδρούσας, το νησάκι απέναντι από τη Βούλα (στην απόσταση των 5χλμ και 10χλμ). Η προσέγγιση ενός νησιού κατά την κολύμβηση, οι εικόνες που παρατηρεί ο κολυμβητής πλησιάζοντας και κινούμενος στην υφαλοκρηπίδα του και η οπτική επαφή του με ένα άγνωστο μέρος, που περιεργάζεται σε κάθε του ανάσα, καθιστούν την εμπειρία αξεπέραστη και ανεξίτηλη. 

Όλες οι αποστάσεις κολύμβησης -200m., 1km, 2,5km και 5km– θα είναι μίας διαδρομής (χωρίς δεύτερο κύκλο) και μόνο εκείνη των 10km θα επαναλάβει τη διαδρομή των 5km δεύτερη φορά, δίνοντας περισσότερο ενδιαφέρον στην εμπειρία της κολύμβησης. 

Η οργανωμένη Α’ παραλία της Βούλας ATHINES By The Sea, στο τέρμα της διαδρομής του Τραμ, πρόκειται να αποτελέσει το νέο επίκεντρο της διοργάνωσης, μεταφερόμενη από την επίσης οργανωμένη παραλία του ίδιου Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Yabanaki στη Βάρκιζα, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενήσει το IRONMAN Greece. Έχοντας πλήρως ανακαινιστεί και εφαρμόζοντας ένα σχέδιο ανάπτυξης για τη λειτουργία της 365 μέρες το χρόνο, η νέα θέση της διοργάνωσης υπόσχεται πέραν της αγωνιστικής εμπειρίας, ξεχωριστή εξυπηρέτηση, άνεση, απόλαυση, διασκέδαση και ξεγνοιασιά. Η TRIMORE – XTERRAGreece, πρόκειται εντός της πλαζ να δημιουργήσει -σε συνεργασία με την ATHINES By The Sea– το αθλητικό χωριό και όλες τις υποδομές φιλοξενίας του event που αναμένετε να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητών όλων των ηλικιών και πολύ περισσότερους συνοδούς, επισκέπτες, θεατές.


Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οικοδεσπότης της εκδήλωσης, δήλωσε: “Αποτελεί μεγάλη χαρά για το Δήμο μας να φιλοξενούμε αθλητικά δρώμενα υψηλού επιπέδου. Το XTERRA Open Water Swimming Challenge επιτρέπει στους αθλητές – επισκέπτες της πόλης μας να αθληθούν σε υψηλό επίπεδο στο  ειδυλλιακό περιβάλλον που προσφέρει η ακτογραμμή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για ακόμα μία φορά καθώς επιβεβαιώνουν στην πράξη το υψηλό επίπεδο που τους διακρίνει».

Η κα Elizabeth Meier, υπεύθυνη του ATHINES By The Sea, δήλωσε για την εκδήλωση που έρχεται: “Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που μας δίνεται η ευκαιρία να υποδεχτούμε φέτος το XTERRA Open WaterSwimming Challenge.  Στόχος μας είναι εκτός από το να προσφέρουμε ένα υψηλών προδιαγραφών beachdestination, να φιλοξενούμε αθλητικές και εικαστικές εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό και πολιτιστικό πνεύμα της Ελλάδας. Υπόσχεση μας είναι μαζί με τους συνεργάτες μας στις Απολλώνιες Ακτές να συνδράμουμε τους διοργανωτές για μια μοναδική εμπειρία, έτσι ώστε να προτιμήσουν οι διοργανωτές και οι κολυμβητές/συμμετέχοντες την παραλία μας και στις επόμενες αθλητικές εκδηλώσεις τους”.

Ο επικεφαλής της TRIMORE Sport Events – XTERRA GreeceΚωνσταντίνος Μητρόπαπας, εξήγησε σχετικά: “Η ώρα του XTERRA στη θάλασσα ήρθε. Στη νέα μας έδρα τη Βούλα, το Open Water Swimming θα γράψει μια νέα σελίδα και όλοι στο μέλλον θα μιλούν γι’ αυτό. Μια συναρπαστική διαδρομή, για όλες τις διαδρομές αλλά αξεπέραστη για τους τολμηρούς των δύο μεγάλων αποστάσεις. Έχοντας ήδη δρομολογήσει το Σάββατο και την Κυριακή, με Κοινωνική υπευθυνότητα και Περιβαλλοντική Ευαισθησία, να καθαρίσουμε το βυθό του αγωνιστικού τερέν, από τα λάστιχα οχημάτων που βρίσκονται εκεί, σε μια πρωτοφανώς οργανωμένη και συντονισμένη δράση με τον τίτλο Clean Ocean for Sustainability – Βγάζουμε το μαύρο από το βυθό, μην ενοχλεί το γαλάζιο μας, αδημονούμε πλέον να υποδεχθούμε τους εκατοντάδες κολυμβητές, λάτρεις της κολύμβησης Open Water και επισκέπτες μας. Με το event αυτό αποχαιρετάμε ως XTERRA Greeceτην 9η χρονιά μας τόσο για το Off Road TRIathlon όσο και για το Open Water Swimming και μπαίνουμε δυναμικά στην επετειακή 10η χρονιά XTERRA στην Ελλάδα, με πολλές εκπλήξεις και όνειρα!”.

Δες το Event’s Media Clip 2019 και ζήσε στον παλμό εκείνου που σκέφτεσαι να ξεπεράσεις!

Οι εγγραφές είναι ακόμη ανοικτές

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:       diaplous s.s.d.aLtd – TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece | Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | ATHINES By The Sea

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                   ΕΤΕΜ, Elval Colour

Χρυσοί Χορηγοί:                                     Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) | Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι

Αθλητικοί Χορηγοί:                                On Shoes                 

XTERRA Europe Official Sponsors   Zoggs, Elleerre, Vittoria

Ασημένιοι Χορηγοί:                               Divoted

Χάλκινοι Χορηγοί:                                  ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, BlackMile, Microsports, Maurten, Omnicraft, Trim S.A., TrueBites, Bella Frutta – F.illi Orsero, ΑΝΕΚ lines – Blue Star Ferries, Minavra Hotel

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                                ΕΟΤ, Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος

Media Partner:                                        In News, SwimBikeRun.gr

Website www.diaplous-ssda.gr www.trimore.grFacebook trimoresporteventsxterragreece SwimRunHydraInstagram @trimoresportevents
@greecexterra
@swimrunhydra

Leave a Comment

Send this to a friend