fbpx

Ήρθε η ώρα για ενεργό δράση στο “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον”!

 Η στιγμή κατά την οποία η σκυτάλη της υπευθυνότητος, ευαισθητοποίησης και πρωτοβουλίας περνάει σε όλους τους κολυμβητές Open Water, υποβρύχιους αλιείς, δύτες (αυτόνομους και ελεύθερους), αλιείς αλλά και λουόμενους.. έφτασε

Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα χωροθέτησης στον χάρτη, του/των ελαστικού/ών που εντόπισες σε οποιοδήποτε βυθό των θαλασσών της χώρας μας, είναι έτοιμη και διαθέσιμη. Στις αποδράσεις λοιπόν που σχεδιάζουμε στις θάλασσες της πατρίδος μας, οποιοδήποτε ελαστικό εντοπίζουμε στο βυθό, μπορούμε να του δώσουμε στίγμα ώστε η ομάδα του Clean Ocean να αποκτήσει εικόνα!

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κεντρική παρακολούθηση συγκέντρωσης ελαστικών σε περιοχές του χάρτη, από τις επιμέρους καταχωρήσεις των χρηστών, ώστε ακολούθως η ομάδα Clean Ocean να αναλάβει δράση και σταδιακά, μέσα από ασφαλή πρωτίστως και υποδειγματική επέμβαση με δύτες και πλωτά / υποθαλάσσια μέσα να ανελκύσει και απομακρύνει προς την ενδεδειγμένη διαχείριση κάθε ενός ελαστικού. Η όλη διαρκής δράση απαιτεί τη συνεργασία της Clean Ocean με Δημοτικές Αρχές, Λιμενικές Αρχές, την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ενώ η Ecoelastika, ο μοναδικός αρμόδιος φορέας ανακύκλωσης και διαχείρισης ελαστικών οχημάτων της χώρας, πρόκειται να ενεργήσει ώστε τα ελαστικά να πάρουν το σωστό δρόμο για το κλείσιμο της ζωής τους. 

Η εφαρμογή Clean Ocean για την καταχώρηση των ελαστικών, είναι διαθέσιμη σε όλους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητό ή υπολογιστή και δεν απαιτεί εγγραφή ή κατέβασμα λογισμικού στο κινητό ή υπολογιστή.

Στο website Clean Ocean μπορεί κανείς να δει όλες τις πληροφορίες και multimedia υλικό της διαρκούς δράσης, να ενημερωθεί για τη διαδικασία καταχώρησης ελαστικών στην εφαρμογή και ακολούθως να εισέλθει στην εφαρμογή Clean Ocean για γνωριμία και εγκλιματισμό. Όταν κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του/της στη θάλασσα, εντοπιστούν ελαστικά, ανοίγουμε την εφαρμογή και με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ενημερώνουμε το κέντρο ελέγχου της Clean Ocean για τη θέση ενός ή περισσοτέρων ελαστικών που εντοπίσαμε. Ο δικός μας ρόλος έχει ολοκληρωθεί και αναλαμβάνει δράση πλέον η Clean Ocean.

Η πρωτοβουλία Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον καλεί και άλλους οργανισμούς/επιχειρήσεις να συστρατευτούν και συνδράμουν εμπράκτως στο αγαθό έργο της, ενώ υπόσχεται να επανέρχεται ετησίως με απολογισμό έργου και επικαιροποίηση σχεδίου δράσης επόμενου έτους.

Τη μεγάλη προσπάθεια πλαισιώνει πλήθος συνεργατών, χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών:

Στρατηγικοί Συνεργάτες:             Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης | ECOELASTIKA Α.Ε.

Ειδικοί Συνεργάτες:                      Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω | ΤΕΚΑΛ Α.Ε. | ATHINES By The Sea

Μεγάλοι Χορηγοί:                        FORD Motor Hellas

Χορηγοί:                                        HΛEΚΤΩΡ | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΙΝΕΤΤΑ | ELVAL COLOUR

Υποστηρικτές:                               Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι | 1MATION | Horizon | Marathon Bikes

Υπό την Έγκριση των:                  Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων | Λιμεναρχείο Σαρωνικού | Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών

Leave a Comment

Send this to a friend