fbpx

Έναρξη εγγραφών για το 12ο “TAYGETOS CHALLENGE” 2023

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις  10 Μαρτίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.taygetoschallenge.com/   

Facebook: Taygetos Challenge

Instagram: @taygetoschallenge

Ακολουθεί η προκήρυξη του 12ου Taygetos Challenge 2023. 

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 12ου TAYGETOS CHALLENGE 2023

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 

Σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Μάνης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνεται o 12οςTaygetosChallenge, διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος, στην Καρδαμύλη Δυτικής Μάνης στις 25 και 26 Μαρτίου 2023. 

 1. ΓΕΝΙΚΑ

To Taygetos Challenge είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Ταΰγετο, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Μάρτιο κοντά στην ημερομηνία της 25ης Μαρτίου. Ο αγώνας έχει ως στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μάνης και την “άγνωστη” αυτή πλευρά του Ταϋγέτου, καθώς συνδέει κάποια από τα ομορφότερα και αρχαιότερα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία ξεκινούν και καταλήγουν στην Καρδαμύλη (εκκίνηση και τερματισμός αγώνα).

 • ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το “TaygetosChallenge” παρέχει την επιλογή των παρακάτω 4+1 αγωνισμάτων:

 • Marathon 37 χλμ με θετική υψομετρική 2.154μ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2/3 των μονοπατιών του αγώνα διέρχονται μέσα από την προστατευόμενη ζώνη Natura 2000. Οι διαδρομές περνούν μέσα από το φαράγγι του Βυρού, το οποίο πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Το πέρασμα από τα Ντουμπίτσια αποτελεί επίσης εμβληματικό τμήμα του αγώνα αλλά και της προστατευόμενης περιοχής: πρόκειται για ένα υψίπεδο με ιδιαίτερη χλωρίδα αλλά και απομεινάρια αλλοτινών καιρών, πεζούλες, κτίσματα και στέρνες, να συνθέτουν το φυσικό τοπίο. Μία από τις “μυστικές” γωνιές του Ταϋγέτου η οποία, καθόλου άδικα, έχει χαρακτηριστεί “Καταφύγιο Άγριας Ζωής”.
 • Experience 20 χλμ με θετική υψομετρική 1.089μ. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια διαδρομή επίσης απαιτητική, αν και με τα μισά υψομετρικά σε σύγκριση με το Marathon. Αν όχι για έμπειρους αθλητές σίγουρα για καλά προπονημένους. Υπάρχουν κοινά σημεία με το Marathon, όπως το πέρασμα από το φαράγγι του Βυρού και μέρος της διαδρομής του περάσματος από τα Ντουμπίτσια. 
 • Basic 10 χλμ με θετική υψομετρική 460μ για όσους ξεκινούν τώρα το ορεινό τρέξιμο. Μια γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια, ιδανική για μια πρώτη αγωνιστική επαφή με το ορεινό τρέξιμο.
 • Fun 5χλμ με θετική υψομετρική 201μ. HFun διαδρομή κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Διασκέδαση και απόλαυση σε μια ήπια διαδρομή γύρω από την Καρδαμύλη. Θα έλεγε κανείς πως το να πάρει μέρος στη fun διαδρομή είναι οικογενειακή υπόθεση. Κατάλληλη για όλους, προσελκύει κάθε χρόνο κυρίως παιδιά και οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο δρώμενο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το μανιάτικο τοπίο. Η θέα αποζημιώνει τις ανηφόρες και τα περάσματα μέσα από ρεματιές και τα μονοπάτια κάνουν την εμπειρία αξέχαστη. 
 • VerticalSpeed – 650μ. με θετική υψομετρική 150μ. Μια πρόκληση για μαραθωνοδρόμους! Συνηθισμένοι στις μεγάλες αποστάσεις, πόσο εύκολα μπορούν να διανύσουν μια γρήγορη αναβατική διαδρομή;

Η συμμετοχή στο VerticalSpeed είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο TaygetosChallenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon, Experience, Basic).

Το VerticalSpeed είναι μόνο 150 μέτρα και δεν πρέπει να προβληματίζει, αφού ο μέγιστος χρόνος προσπάθειας δεν ξεπερνάει τα 7-8 λεπτά για τους πιο αργούς. Εκτός της πρωτοτυπίας και της δυνατότητας να έχουν οι αθλητές ένα γεμάτο αγωνιστικά διήμερο, είναι το στοιχείο που τονίζει το Challenge στον τίτλο του αγώνα. Οι νικητές βγαίνουν από το συνδυασμό των αποτελεσμάτων ενώ δίνεται η ευκαιρία σε όλους να δουν πολύ δυνατές μάχες και να χειροκροτήσουν τα παιδιά τα οποία ξεκινούν αμέσως μετά τους μεγάλους. 

Οι διαδρομές του αγώνα ακολουθούν άσφαλτο, πετρόκτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους, φαράγγια και βραχώδες έδαφος. Είναι σηματοδοτημένες σε όλο τους το μήκος και δεν απαιτούν γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών (χρωματιστές ενδείξεις σε βράχους) καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι των διαδρομών του αγώνα, χαρακτηριστικό είναι οι συνεχείς εναλλαγές κλίσεων οι οποίες εξαντλούν χωρίς να το καταλαβαίνει ο αθλητής και είναι ο λόγος για τις κράμπες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι μετά τη μέση του αγώνα, παρόλο που η εποχή που γίνεται ο αγώνας δεν είναι ζεστή. 

Επίσης, αν και η διαδρομή έχει πολλές εναλλαγές εδαφών, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η πέτρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι βρισκόμαστε στη Μάνη, το Βασίλειο της πέτρας!

 • ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 

Η ώρα εκκίνησης για το VerticalSpeed θα δοθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου στην τοποθεσία Καλαμίτσι, πάνω στον κεντρικό δρόμο, 300 μέτρα μετά την έξοδο της Καρδαμύλης προς Στούπα, στις 14:00. Προσοχή, η Γραμματεία κλείνει στις 13:00 και θα πρέπει να έχει γίνει check in από τους αθλητές

Η ώρα εκκίνησης για τα αγωνίσματα των 37χλμ και 20χλμ θα δοθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στις 8.00 π.μ.

Η ώρα εκκίνησης για τα αγωνίσματα των 10χλμ και 5χλμ θα δοθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στις 8.15 π.μ.

 • ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άτομα άνω των 18 ετών, καθώς και παιδιά στη διαδρομή Fun με τη συνοδεία γονέα.

Ο Αθλητής, μέσω της αποδοχής της δήλωσής καλής υγείας και των όρων συμμετοχής κάτω από την εγγραφή του, αποδέχεται τους ισχύοντες κανονισμούς, σέβεται και υπακούει στις υποδείξεις της διοργανώτριας επιτροπής, των υπευθύνων ασφαλείας και των κριτών του αγώνα.

Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή, εφόσον έχει γίνει η εγγραφή και έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή ηλεκτρονικά. 

Ο κάθε αθλητής φέρει την υποχρέωση να έχει τον αριθμό συμμετοχής του στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Ο αριθμός απαγορεύεται να αλλοιωθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν ενδιάμεσα 3 σημεία ελέγχου χρόνου.

Όσον αφορά στα χρονικά όρια του αγώνα, υφίσταται ένα χρονικό όριο αποκλεισμού μόνο για τη μεγάλη διαδρομή των 37 χλμ και βρίσκεται στον 4ο σταθμό (20 χλμ), όπου οι αθλητές θα πρέπει να έχουν περάσει μέχρι τις 13:00. Ο αγώνας κλείνει 9 ώρες μετά την εκκίνηση. Οι αθλητές που για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον κριτή στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου. Όσοι αθλητές τερματίσουν μετά από το όριο των 9 ωρών κρίνεται ότι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα και θεωρούνται άκυροι.

 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ  – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΑ

Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουντην υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναιαπαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα τρεξίματος.

Κατά την προσπάθεια προσπέρασης από έναν συναθλητή, ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος, όταν αισθανθεί ότι προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο, εφόσον ζητηθεί, να τραβηχτεί στην άκρη, ώστε η προσπέραση να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μπατόν, χάρτη, πυξίδα, GPS, κινητό τηλέφωνο. Απαγορεύεται η όποια εξωτερική βοήθεια ή ακόμη και η τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους.

Για την αναπλήρωση υγρών των αθλητών, θα υφίστανται 5 σταθμοί τροφοδοσίας, όπου θα προσφέρονται στους αθλητές νερό, γλυκά και αλμυρά σνακ και τζελάκια ενέργειας.

Υπάρχουν 6 σταθμοί ελέγχου, από όπου οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να καταγραφούν από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου κρίνεται άκυρος.

Για την αποφυγή οποιουδήποτε απρόοπτου περιστατικού, η διοργανώτρια επιτροπή επιτηρεί τη διαδρομή και προσφέρει ιατρική βοήθεια σε αθλητές που το χρειαστούν. Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, ομάδα Διάσωσης, γιατρός, φυσικοθεραπευτής και ασθενοφόρο.

Η διοργανώτρια επιτροπή φέρει το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια του αγώνα. Επίσης, είναι πιθανό να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα ή η ματαίωση αυτού λόγω κακοκαιρίας ή ανωτέρας βίας.

 • ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η διαδρομή Marathon 37χλμ έχει 6 σταθμούς ανεφοδιασμού οι οποίοι βρίσκονται κάθε 5-6 χιλιόμετρα και προσφέρουν, νερό, αλμυρά, και γλυκά snacks. Οι πιο αργοί αθλητές θα ήταν σωστό να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι μισού λίτρου, λίγα τζελάκια και μερικά χάπια ηλεκτρολυτών, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την προσπάθειά τους.

Παρακάτω οι σταθμοί καταγραφής και ανεφοδιασμού ανά αγώνισμα:

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού της Marathon 37χλμ διαδρομής είναι:
1.    ΕΞΩΧΩΡΙ, χλμ 5 – μόνο υδροδοσία
2.    ΣΑΙΔΩΝΑ, χλμ 10
3.    ΒΑΙΔΕΝΙΤΣΑ, χλμ 16
4.    ΦΑΡΑΓΓΙ, χλμ 20.5
5.    ΤΣΕΡΙΑ, χλμ 27
6.    ΚΑΛΟ, χλμ 32.5

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού της Experience 20χλμ διαδρομής είναι:
1.    ΕΞΩΧΩΡΙ, χλμ 5 – υδροδοσία
2.    ΦΑΡΑΓΓΙ, χλμ 7
3.    ΤΣΕΡΙΑ, χλμ 10,5

Οι σταθμοί καταγραφής της διαδρομής Basic 10χλμ είναι:

 1. ΕΞΩΧΩΡΙ 5χλμ – υδροδοσία
 2. ΚΑΛΟ 6χλμ – σημείο ελέγχου
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα. 

 • ΕΠΑΘΛΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ

Oι νικητές του Taygetos Challenge προκύπτουν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων με το σύστημα πόντων το οποίο ορίζεται ως εξής: 1ος -100, 2ος -90, 3ος -82, 4ος -76, 5ος -72, 6ος -70, 7ος -69, 8ος -68 κ.ο.κ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αθλητών τα αποτελέσματα θα βγουν με βαθμούς χρόνου οι οποίοι προκύπτουν από τον τύπο:Βαθμοί χρόνου= Χρόνος πρώτου/ Χρόνο αθλητή*100.

Οι τρεις πρώτοι νικητές των κατηγοριών θα πάρουν κύπελλο και μετάλλιο. Αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται σε όλους που θα τερματίσουν στο χρονικό όριο των 9 ωρών.

Για πρώτη φορά θεσπίζεται στον αγώνα κατηγορία βραβεύσεων 60+ Προϋπόθεση να έχει η κατηγορία από 6 συμμετέχοντες και πάνω αλλιώς ενσωματώνεται στην προηγούμενη κατηγορία.

Κατηγορίες Βραβεύσεων: 

Marathon 37km: Ανδρών Μ1 (18-29), Μ2 (30-39), Μ3 (40-49), Μ4 (50-59), W5 (60+)

Γυναικών W1 (18-29), W2 (30-39), W3 (40-49), W4 (50-59), W5 (60+)

Experience 20km: Ανδρών Μ1 (18-29), Μ2 (30-39), Μ3 (40-49), Μ4 (50-59), W5 (60+)

Γυναικών W1 (18-29), W2 (30-39), W3 (40-49), W4 (50-59), W5 (60+)

Basic 10km: Ανδρών (18+) και Γυναικών (18+).

Fun 5km: Ανδρών (18+) και Γυναικών (18+).

*VerticalSpeed Ανδρών (18+) και Γυναικών (18+).

*Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδρομή είναι υποχρεωτική για τους αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν κατάταξη στο Taygetos Challenge το οποίο είναι ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων του Vertical Speed που γίνεται το Σάββατο και μίας από τις διαδρομές της Κυριακής (Marathon,  Experience, Basic)

 • ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2023. 

https://taygetoschallenge.com/category/races/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα υπάρχει γραμματεία για δυνατότητα εγγραφής κατά την διάρκεια ή πριν των ημερομηνιών των αγώνων.  

 1. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Marathon (37km) + Vertical Speed: 42€

Experience (20km) + Vertical Speed: 30€

Basic (10km) + Vertical Speed: 20€

Fun (5km):15€

Vertical Speed: 10€ (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το κόστος απευθύνετε σε αθλητές που θέλουν να τρέξουν MONO το Vertical Speed)

Τα πακέτα συμμετοχής περιλαμβάνουν : 

 • Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες 
 • Chip Χρονομέτρησης
 • Αναμνηστικό performace Τ-shirt του αγώνα 
 • Αναμνηστικά δώρα του αγώνα ανά αγώνισμα. 
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Τροφοδοσία και υδροδοσία στους σταθμούς τροφοδοσίας και στον τερματισμό του αγώνα
 • Pasta party 
 • Παροχή πρώτων βοηθειών και ιατροφαρμακευτική κάλυψη από έμπειρες Εθελοντικές Ομάδες διασωστών και τον γιατρό της Διοργάνωσης.
 • ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ BIB KAI ΠΑΚΕΤΟ ΑΘΛΗΤΗ

Όλοι οι αθλητές, των οποίων η εγγραφή έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, παραλαμβάνουν τον αριθμό τους από τη γραμματεία του αγώνα.

Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο παλιό σχολείο της Καρδαμύλης κάτω από την κεντρική πλατεία και θα είναι ανοιχτή για την παράδοση των αριθμών συμμετοχής και των πακέτων των αθλητών τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

 • Tην Παρασκευή 24/3/23 στις 17:00 – 21:00, 
 • Το Σάββατο 25/3/23 στις 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00 
 • ην Κυριακή 26/3/23 στις 06:00 – 07:30 πριν το αγώνα.

Για παραλαβή αριθμούς BIB του αγώνα, οι αθλητές πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης και ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας / η συμμετέχουσα δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα αλλά επιθυμεί να παραλάβει το πακέτο αθλητή, η διοργάνωση μπορεί να το αποστέλλει ΜΟΝΟ με τη χρέωση του παραλήπτη.

 1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ 

Υπάρχει οριοθετημένος και φυλασσόμενος χώρος τοποθέτησης αντικειμένων των αθλητών, στον χώρο της γραμματείας. Στα προσωπικά αντικείμενα χρειάζεται να αναγράφεται ο αριθμός του αθλητή και να μην περιέχει αντικείμενα μεγάλης αξίας. Η παραλαβή των αντικειμένων γίνεται με την βοήθεια των εθελοντών. 

 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Εάν κάποιος αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να ενημερώσει τους διοργανωτές μέσω email στην ακόλουθη διεύθυνση: info@taygetoschallenge.com

Σε αίτημα ακύρωσης συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, επιστρέφεται όλο το ποσό συμμετοχής στον αγώνα (αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας 2€). 

Σε αίτημα ακύρωσης μετά τις 10/03/2023, το ποσό δεν επιστρέφεται.

Οι επιστροφές χρημάτων, θα γίνονται αποκλειστικά στην ίδια πιστωτική/χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή της συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο αγώνας ακυρωθεί για λόγους πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης έως και 15 ημέρες πριν από την εκδήλωση, θα γίνει επιστροφή το 50% του ποσού εγγραφής που καταβλήθηκε. Το ποσοστό αυτό καθίσταται απαραίτητο από τα διάφορα έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει οι Διοργανωτές και δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Σε περίπτωση διακοπής ή ακύρωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης, δεν θα επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

Δεν είναι δυνατή η αλλαγή από το ένα αγώνισμα της διοργάνωσης στο άλλο μετά τις 10/03/2023. Σε περίπτωση αλλαγής από ένα αγώνισμα σε άλλο μικρότερο, δεν επιστρέφεται η διαφορά του ποσού συμμετοχής. 

Δεν είναι δυνατή η ανταλλαγή αριθμού BIB αγώνα. Οι αθλητές που θα τρέξουν με BIB που ανήκει σε άλλον αθλητή, ακόμη και μετά τον αγώνα, θα αποκλειστούν.

 1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Οι αθλητές δεν υποχρεούνται να έχουν συγκεκριμένο εξοπλισμό. Συστήνεται, ωστόσο για λόγους ασφαλείας να φέρουν μαζί τους ένα μικρό σακίδιο, αντιανεμικό, στερεά τροφή, ασκό νερού, τροφή ανάγκης 200-300 θερμίδων, ελαστικό επίδεσμο, σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο.

 1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ 

Στα πλαίσια της προστασίας της ζώνης Natura που θα διεξαχθεί ο αγώνας, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι βασικός πυλώνας της διοργάνωσης. 

Στόχοι μας είναι η μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού, του χαρτιού και του νερού, η ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων για την αξία του περιβάλλοντος στη ζωή μας.

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη οποιουδήποτε απορρίμματος ή υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής.

 1. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 

Ενστάσεις μπορούν να γίνουν μόνο από τον ίδιο τον αθλητή και μόνο 30 λεπτά το αργότερο μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

Η Διοργανώτρια Επιτροπή φέρει το δικαίωμα αποκλεισμού κάποιου αθλητή, εφόσον λάβουν χώρα οι ακόλουθες παραβιάσεις:

 • Μη προσκόμιση ή αλλοίωση του αριθμού συμμετοχής του αθλητή
 • Αξιοποίηση εξωτερικής βοήθειας
 • Αξιοποίηση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου
 • Ρίψη απορριμμάτων στη διάρκεια της διαδρομής
 • Παρεμπόδιση άλλου αθλητή
 • Αντιαθλητική συμπεριφορά
 • Μη συμμόρφωση με τις οδηγίες των κριτών
 • Αγένεια και ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, τους κριτές, τους εθελοντές, τη γραμματεία.
 • Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.
 • Χρήση απαγορευμένων ουσιών ή ναρκωτικών
 • Άρνηση για έλεγχο
 • Άρνηση εξέτασης από γιατρό της διοργάνωσης, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.
 • Εγκατάλειψη του αγώνα και μη ενημέρωση κριτή επιφέρει αποκλεισμό από κάθε μελλοντική διοργάνωση.
 1. ΔΙΑΜΟΝΗ 

Στο παρακάτω link θα δείτε ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής: https://www.taygetoschallenge.com/diamoni/

 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ 

Σάββατο 25/3

– Vertical Speed Εκκίνηση 14:00

Κυριακή 26/3

– Marathon 37χλμ Εκκίνηση 08:00

– Experience 20χλμ Εκκίνηση 08:00

– Basic 10χλμ Εκκίνηση 08:15

– Fun 5χλμ Εκκίνηση 08:15

 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ 

ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 

 • ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

Με την εγγραφή στον αγώνα, κάθε αθλητής επιτρέπει τη φωτογράφηση ή/και βιντεοσκόπηση αυτού, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και κατά τη διάρκεια της απονομής, για διαφημιστικούς σκοπούς.

 • ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η διοργανώτρια επιτροπή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον, έχουν την απαραίτητη εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθουν σε αυτούς και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα, αν υπάρξει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

Με την εγγραφή στον αγώνα, κάθε αθλητής επιτρέπει τη φωτογράφηση ή/και βιντεοσκόπηση αυτού, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και κατά τη διάρκεια της απονομής, για διαφημιστικούς σκοπούς

Στην 12η χρονιά διοργάνωσης, ανυπομονούμε να σας δούμε και πάλι όλους από κοντά.  

Η Οργανωτική Επιτροπή

Website: www.taygetoschallenge.com/   

Facebook: @TaygetosChallenge

Instagram: @taygetos_challenge

Video της διοργάνωσης επετειακού 11ου Taygetos Challenge 2022

Leave a Comment

Send this to a friend