fbpx

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 15ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες

Διαδώστε τα καλά νέα: Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 τρέχουμε και βαδίζουμε ξανά στην παραλία!

Φορέστε τα αθλητικά σας, δέστε γερά τα κορδόνια στα παπούτσια σας, κάντε καλό ζέσταμα και… συνδεθείτε στο διαδίκτυο! Κλείστε τώρα τη δική σας θέση στον 15ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες! Οι εγγραφές μόλις άνοιξαν και το σύνθημα είναι ένα: «Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 τρέχουμε και βαδίζουμε ξανά στην παραλία». Η αγαπημένη διοργάνωση μικρών και μεγάλων, ανεβάζει στροφές φιλοδοξώντας για μία ακόμα χρονιά να γεμίσει τον Φαληρικό όρμο με δρομείς, χαμόγελα και αξέχαστες στιγμές. Ο πρώτος ιστορικά ημιμαραθώνιος της Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες επιστρέφουν και καλούν επαγγελματίες κι ερασιτέχνες λάτρεις του τρεξίματος να απολαύσουν τρέχοντας τις ομορφιές του νοτίου παράκτιου μετώπου της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου. 

 Οι εγγραφές για τη φετινή διοργάνωση είναι διαθέσιμες στην ανανεωμένη ιστοσελίδα https://poseidon-athenshalfmarathon.com και διατίθενται σε προνομιακές τιμές για όλους εκείνους που θα σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία άμεσα. Για όσους δεν θέλουν να τρέξουν μόνοι, υπάρχουν ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων. Σε κάθε περίπτωση, οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 ή έως ότου συμπληρωθούν τα ανώτατα όρια συμμετοχών (3.000 δρομείς στον ημιμαραθώνιο και το τέταρτο μαραθωνίου και 3.000 στα 5 χλμ). Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής. 

Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ ενώ στην ίδια διαδρομή διεξάγεται και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Mαραθωνίου των 10,5 χλμ.  Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ ενώ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ. Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Για τους μικρούς δρομείς έως 12 ετών, είναι διαθέσιμος ο Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.000 μέτρων που προσφέρεται δωρεάν (κατόπιν εγγραφής). 

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει εξασφαλίσει και τώρα επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ, πιστοποιημένη από την WA/AIMS. Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη, o Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος εγγράφθηκε τον φετινό Αύγουστο ως τακτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων (AIMS) και πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη εξωστρέφεια που διέπει τη διοργάνωση και την παγκόσμια αναγνώριση στη δρομική κοινότητα τα τελευταία χρόνια. 

George Spyros

Μένοντας πιστός στις παραδόσεις του, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, «τρέχει» ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!» και τα έργα όλα να εκτίθενται στη Γραμματεία των αγώνων. Ακόμα, ενισχύεται η δράση της ανακύκλωσης και της συγκέντρωσης πλεονάζοντος νερού «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Τέλος, με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» συστρατεύονται μαζί με τον Ποσειδώνιο, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), οι εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και η φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη. 

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, της Περιφέρεις Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Bρείτε μας στα social media

https://www.facebook.com/Poseidon.Athens.Halfmarathon/

https://www.youtube.com/channel/UCkO0swlZ50DCwVfyb6ArqUQ

https://gr.pinterest.com/PoseidonAthens/

https://www.instagram.com/poseidon_athens_half_marathon/

Leave a Comment

Send this to a friend